Fontane

krompir 2.1.

Legenda
Banovan
Poruka
51.813
malo zanesen svim ovim divnim skulpturama cackao sam i nisam naisao na "fontane"
ako postoji tema i akt treba da se premesti molim koleginicu da se tako i uradi.

Ideja mi je da vasim recima napisete par reci uz sliku...

1624369972043.png

Jedan od najcuvenijih u Rimu, fontana di Trevi. Secam se posle bacanja novcica u nju da smo sacekali da se razidju silni turisti i gledao je nekih 15ak min.
Toliko detalja realisticnih nisam ni mogao da zamisli da cu uociti. Raspametila me je na prvom mestu sto je smestena u jako neobicnom ambijentu koji ne moze da se zamisli dok se do nje dodje. Na svakoj fotki ocekjete da je ispred nje neki lepi trg ali NE ... ususkana izmedju zgrada i jedva cekam opet da odem da je gledam uzivo.

malo zanesen svim ovim divnim skulpturama cackao sam i nisam naisao na "fontane"
ako postoji tema i akt treba da se premesti molim koleginicu da se tako i uradi.

Ideja mi je da vasim recima napisete par reci uz sliku...

Pogledajte prilog 951951

Jedan od najcuvenijih u Rimu, fontana di Trevi. Secam se posle bacanja novcica u nju da smo sacekali da se razidju silni turisti i gledao je nekih 15ak min.
Toliko detalja realisticnih nisam ni mogao da zamisli da cu uociti. Raspametila me je na prvom mestu sto je smestena u jako neobicnom ambijentu koji ne moze da se zamisli dok se do nje dodje. Na svakoj fotki ocekjete da je ispred nje neki lepi trg ali NE ... ususkana izmedju zgrada i jedva cekam opet da odem da je gledam uzivo.
Hvala kolega za lepu temu.Negovaćemo je koliko god možemo i na pravi način :hvala:

Nekada se u njima na centralnim trgovima kupalo i pralje su drljale košulje i dugačke gaće svojih gospodara. Danas, to su ultimativni izrazi umetničkog stvaralaštva, a istovremeno i prave eksplozije boje, žubora i vodoskoka. Neke su stare vekovima, a neke su napravljene gotovo juče..ali ovo su svakako najlepše od najlepših fontana, koje krase gradove širom
sveta.

Beograd je poput svih većih prestonica na svetu nedavno dobio fontanu i to na trgu Slavija.

10286923_714861245219567_6330362475907058435_o.jpg

The Latona Fountain at Versailles

Fontana između dva dvora- Kralja Milana bb

fontana-izmedu-dva-dvora.jpg

Beogradske fontane su 42 ukrasna građevinska objekata na teritoriji beogradskih opština, bazirane na jednom ili više izvoru vode koja sliva u određeni bazen a zatim odliva. Jednostavne su ili složene, raznovrstne arhitekture i infrastrukture. Pojedine Beogradske fontane kao svoj ukrasni deo sadrže statue raznih likova, ili umetničkih dela, različite vrednosti.

Back