Fontana mladosti

Da li biste pili vodu iz fontane mladosti?
Ili se okupali u njoj i ostali večno mladi?
Naravno, da ona postoji i da je vi pronađete.

Tu se podrazumeva večna mladost , ali i besmrtnost.

Možda bih se okupala u toj vodi kako bih povratila svoj izgled iz mladosti, ali ne želim da budem večno mlada.

Ne bih želela da budem večna, besmrtna.

A razlog je ovaj boldovani deo tvog posta.

Pa..Ne možeš da umreš.
Vreme prolazi , svi oko tebe stare i umiru , a ti ostaješ.
I gledaš sve to .Lep i večno mlad.

Sviđa ti se to?

Nakon smrti svojih voljenih, ostali bismo prazni i beznačajni. Bez obzira na pamet(vrlo klimav termin), životinjski instikt za preživljavanjem, euforične radosti mladosti(takođe vrlo klimav teren)....

Pošto sam malo vežbala ovih dana, primetila sam napredak u razmišljanju.
S kime bismo bili okruženi?
Nepoznatim ljudima, koji nam ništa ne znače, debilima i kako ono beše...teletabisima.
...
Uspomene kao uspomene..Zalepile bi se za dušu i pravile ruševine od nas.

Niko vas bezuslovno i iskreno ne voli osim roditeljs a njih gubimo i tokom ovog zivota...
Sve su to samo ciklusi, etape i ere.
Upoznas dtuge ljude, gubis ljude, dobijas nove, budes sam i neki ciklus tuzan i sam, oprt te nesto probudi i iznova...
Za mene neverovatno iskustvo i avantura ali da zivim vecno bez obzira na sve ne bih voleo vec bih voleo kad ja to budem zeleo da prekinem i kao svi ostatim i umrem i odem gde treba u taj duhovni svet i novu realnost ako postoji...

Ne bih voleo nistavilo i nepostojanje to je isto pakao...
A ako idemo u nistavilo svakako vise necemo videti opet one koje smo voleli niti oni nas.
A da postoji nesto iza da li nas oni cekaju tamo?

Koliko te ljudi postuju i cene to je relativan pojam i sve bezveze bar kod mene.Izda te i izneveri naljutis se i on nece ni da kaze izvini, ostavi te slomi ti srce, brat i rodbina se odreknu od tebe zbog vinograda i imovine za njih ne postojis ni dok si ziv.Zenama umre muz one nadju drugog za manje od godinu, ma milion primera vec i sa ovim zivotom kratkim prolazimo kroz cikluse doduse kratke i sa ljudima i bliznjim i sve da to i ne primecujemo.
Ovako bar meni bi bilo ok jer znam sta me gusi i smeta i kontam da mi treba vise vremena i da mi ne bi smetala dugovecnost jer bih u ovom okeanu bezlicnih materijalista bar 1 osobu cistog srca nasao iskreno da volim celim svojim bicem sa vrlinama i manama tako i ona mene u 1000 godina kad bi to bila uslov pristao bih...

Ako vam ne odgovara javite meni ja cu da se okupam umesto vas🙂

Za mene neverovatno iskustvo i avantura ali da zivim vecno bez obzira na sve ne bih voleo vec bih voleo kad ja to budem zeleo da prekinem i kao svi ostatim i umrem i odem gde treba u taj duhovni svet i novu realnost ako postoji...
Ti bi u stvari da produžiš život u mladosti i zdravlju dok ti ne dojadi.
Pa to je ok, i ja sam tako nekako napisala, ali bih javila i svima mojima da se okupaju.
Jer i to je dilema.
Čak i da nađem srodnu dušu koja mi ne bi dosadila 1000 godina (:roll::heart:) ne bih mogla da gledam kako mi deca stare, muče se i umiru a ja i dečko se držimo za ruke i veselo teramo dalje.
Zar to ne bi bila izdaja svih onih koje volimo, da se krišom bućneš u fontanu a oni redom da poumiru u kojekakvim mukama.

Ti bi u stvari da produžiš život u mladosti i zdravlju dok ti ne dojadi.
Pa to je ok, i ja sam tako nekako napisala, ali bih javila i svima mojima da se okupaju.
Jer i to je dilema.
Čak i da nađem srodnu dušu koja mi ne bi dosadila 1000 godina (:roll::heart:) ne bih mogla da gledam kako mi deca stare, muče se i umiru a ja i dečko se držimo za ruke i veselo teramo dalje.
Zar to ne bi bila izdaja svih onih koje volimo, da se krišom bućneš u fontanu a oni redom da poumiru u kojekakvim mukama.

Ne razumes me, mozda bolje da procitas sta sam napisao...

Ne mislim da i moja neka ta ljubav bude dugovecna kao ja nego bih prihvatio da budem sam u tome i to prokletstvo...

Mislim ako je ta fontana samo za jednu upotrebu tj samo za jednog i nikog vise to nije odredio postavljac teme...

Nije zgodno gledati ljude koje si voleo i nadziveti, bice tuge, samoce i to su samo ciklusi kao sto vec ih imamo i u ovom zivotu lomljave, slomljena srca itd i opet idemo dalje...Tako i sa dugovecnoscu, dodju i novi ljdi, nove ljubavi, nove tuge, nove radosti...
Vec sam pisao isto pre da se ne ponavljam...

Sad ako se meni posrecilo da se okupam jbg to je zivot jer ceo zivot nije fer i sa ovim kratkim u stotinama stavki da to i ne primecujemo, neko zavrsi skole i uci npr Photoshop 20 godina i prima platu 600€ a neko u tri klika izmeni logo poste i to samo boju i dobije milion ipo € i nikom nista i sad kao tu je nesto fer prema nekome...

Ne razumes me, mozda bolje da procitas sta sam napisao...

Ne mislim da i moja neka ta ljubav bude dugovecna kao ja nego bih prihvatio da budem sam u tome i to prokletstvo...

Mislim ako je ta fontana samo za jednu upotrebu tj samo za jednog i nikog vise to nije odredio postavljac teme...

Nije zgodno gledati ljude koje si voleo i nadziveti, bice tuge, samoce i to su samo ciklusi kao sto vec ih imamo i u ovom zivotu lomljave, slomljena srca itd i opet idemo dalje...Tako i sa dugovecnoscu, dodju i novi ljdi, nove ljubavi, nove tuge, nove radosti...
Vec sam pisao isto pre da se ne ponavljam...
Pročitala sam ali i razumela uglavnom, mada ni ti nisi jasan u željama. Kažeš da ta ljubav ne bude dugovečna, dolaze nove ljubavi, a malopre si rekao da nađeš jednu za svih 1000 godina, koja bi sa tobom živela 1000 godina. Ili bar jednu u 1000, npr. u nekoj 438. godini i onda ona da živi 50 a ti još 523 :mrgreen:, ovo mi iskr. nije najjasnije.🤔
Ostaje pitanje dece, to nekako izbegavaš i podvodiš ih pod nove ljude, nove tuge, nove radosti. Ne bih ko Jov novu decu. Ovo je još i gore jer Jov nije birao da nadživi svoju decu nego mu je onaj besposleni Bog nametnuo. A ovde bi ti izabrao, to je izdaja ljubavi prema svojoj deci i prema svakom čoveku kojeg voliš.

Pročitala sam ali i razumela uglavnom, mada ni ti nisi jasan u željama. Kažeš da ta ljubav ne bude dugovečna, dolaze nove ljubavi, a malopre si rekao da nađeš jednu za svih 1000 godina, koja bi sa tobom živela 1000 godina. Ili bar jednu u 1000, npr. u nekoj 438. godini i onda ona da živi 50 a ti još 523 :mrgreen:, ovo mi iskr. nije najjasnije.🤔
Ostaje pitanje dece, to nekako izbegavaš i podvodiš ih pod nove ljude, nove tuge, nove radosti. Ne bih ko Jov novu decu. Ovo je još i gore jer Jov nije birao da nadživi svoju decu nego mu je onaj besposleni Bog nametnuo. A ovde bi ti izabrao, to je izdaja ljubavi prema svojoj deci i prema svakom čoveku kojeg voliš.

Ti mene izgleda osudjujes i pravis na nekog sta ja znam bad guy tipa.

Ja ne bih ima decu s njima i niti bi trazio i zeleo da budem s nekom koja to zeli, takodje bio bih s onim devojkama kojima to ne bi smetalo i kojima ne bi smetala moja dugovecnost...Ne bih cinio nista nazao drugima...Ima svako izbor i na njima je da prihvate ili ne a sobzirom da imam svo vreme ovog sveta svakako bi nasao neku makar cekao duze za ozbiljnu vezu ma koliko trajala.
Ja ni sad ne zelim decu tj zeleo sam ali dosta toga se izdesavalo pa sam tu ideju i zelju ostavio iza.

Drugo nismo se razumeli, mislio sam na primer verovatno bi upoznao na svake 200 ili 300 godine jednu osobu sa kojom bi imao ljubavnu vezu jer treba da me zeli onakvog kakav sam i to nije lako prnaci tako da bi trebalo vremena za tu iskrenu bezuslovnu ljubav...Svakako da jedan covek umre u tebi kad ta osoba umre ali vremenom opet ozivis posle tuge i krece nov ciklus, neki tip novog zivota...Do tad milion stvari mozes da naucis, istrazis, pomazes ljudima itd imas slobodu od sistema, naucis i zaradis novac koji ce da ti se okrece svakog meseca da imas dovoljno da putujes i ucis stvari i vstices iskustva slobodno bez novcanog ogranicenja...Nismo ni svesni koliko toga ima u zivotu ali vreme i sistem u kome zivimo nas ogranicava, ta smrtnost krhost i starenje...

Ti mene izgleda osudjujes i pravis na nekog sta ja znam bad guy tipa.

Ja ne bih ima decu s njima i niti bi trazio i zeleo da budem s nekom koja to zeli, takodje bio bih s onim devojkama kojima to ne bi smetalo i kojima ne bi smetala moja dugovecnost...Ne bih cinio nista nazao drugima...Ima svako izbor i na njima je da prihvate ili ne a sobzirom da imam svo vreme ovog sveta svakako bi nasao neku makar cekao duze za ozbiljnu vezu ma koliko trajala.
Ja ni sad ne zelim decu tj zeleo sam ali dosta toga se izdesavalo pa sam tu ideju i zelju ostavio iza.

Definitivno ću prestati da koristim 2. l.j kao stil.
A ovde bi ti izabrao, to je izdaja ljubavi prema svojoj deci i prema svakom čoveku kojeg voliš.
Ne osuđujem te, ovo je stilski ti. Evo, preformulisaću: A ovde bih ja izabrala, to je izdaja ljubavi prema svojoj deci i prema svakom čoveku kojeg volim.
Drugo nismo se razumeli, mislio sam na primer verovatno bi upoznao na svake 200 ili 300 godine jednu osobu sa kojom bi imao ljubavnu vezu jer treba da me zeli onakvog kakav sam i to nije lako prnaci tako da bi trebalo vremena za tu iskrenu bezuslovnu ljubav...Svakako da jedan covek umre u tebi kad ta osoba umre ali vremenom opet ozivis posle tuge i krece nov ciklus, neki tip novog zivota...Do tad milion stvari mozes da naucis, istrazis, pomazes ljudima itd imas slobodu od sistema, naucis i zaradis novac koji ce da ti se okrece svakog meseca da imas dovoljno da putujes i ucis stvari i vstices iskustva slobodno bez novcanog ogranicenja...Nismo ni svesni koliko toga ima u zivotu ali vreme i sistem u kome zivimo nas ogranicava, ta smrtnost krhost i starenje...

Ako deca nisu u igri, onda bi bilo dosta lakše, ali opet...u 153. godini da nađem pravu osobu kojoj je tada 31. Iako ti kažeš da ti duh ne bi ostario jer je telo mlado i zdravo pa bi onda učio i učio i time bio u toku i mlad duhom, to nije realno. Duh bi sticanjem novih saznanja i iskustava sigurno ostario pa teško da bih mogala da nađem pravu ljubav pod tim okolnostima jer bih mu bila kao tutor i udavila bih ga. A i on mene jer ništa ne zna o životu, takoreći pile.

A što se tiče tog istraživanja i zarađivanja, ne bi bio u toku, tj. uvek bi bio na istoj poziciji kao i sad. Jeste tačno da bi nešto novo naučio, ali bi se i tehnologija razvijala i nova saznanja širila, pa bi te mlada sposobna generacija uvek prestizala. Čini ti se da bi bio u prednosti u odnosu na njih, ono što ti znaš je već prevaziđeno i onda ti džaba. Jedino da budeš profesor istorije.

Pišemo o sebi. Zanima me kako bi nas porodica, bliski rođaci, prijatelji, poznanici gledali? Da li bi osudili naš čin ( kupanje u fontani mladosti ) ?

Kakav bismo odgovor dali tim dragim i voljenim ljudima ako bi nas pitali zašto smo to uradili?

Pošto ne želim da budem večna ne mogu da odgovorim na ovo pitanje?

Zanima me kako bi nas porodica, bliski rođaci, prijatelji, poznanici gledali? Da li bi osudili naš čin ( kupanje u fontani mladosti ) ?
...., ali to bi značilo da bi ih morala gledati i kako umiru. Tako da NE.
Samo neka ide po redu.
Da.
Nikada ne bih izabrala besmrtnost.
Mislim da je to samo očaj koji nema kraja.
Zvuči lepo, verovatno , ali ne bi bilo tako .
Ne samo zbog svijh koe znamo i koji umiru ,
Već neka beskrajna noćna mora.
Badava i što si lep i mlad, zajebi ti to .
Život je ionako predug.

Izvor mladosti ili fontana mladosti je
legendarni izvor koji navodno vraća mladost svakome ko iz njega pije ili se okupa u njegovim vodama.
Priče o takvom izvoru su pričane po celom svetu hiljadama godina.
Spominje se i u spisima Herodota,u legendama o Aleksandru Velikom...
Priče o sličnim izvorima su takođe postojale među autohtonim narodima na Karibima
Koji su govorili o pomlađujućoj vodi u mitskoj zemlji Bimini.
Legenda o Fontani mladosti je posebno došla do izražaja u 16 veku
Kada je vezana uz španskog istraživača Huana Ponce De Leona
(prvog guvernera Portorika) koji je 1513 godine tražio izvor, pa našao Floridu.

Pogledajte prilog 1467432
Umetnički prikaz Fontane mladosti iz1546 godine.

Da li biste pili vodu iz fontane mladosti?
Ili se okupali u njoj i ostali večno mladi?
Naravno, da ona postoji i da je vi pronađete.

Tu se podrazumeva večna mladost , ali i besmrtnost.
Ideja duzeg zivota, recimo 200+ godina, mi se cini privlacna. :) Bez problema bih znala sta da radim i ne bi mi bilo dosadno.
(Naravno, to bi znacilo i da svi moji zive isto tako dugo, tj. da je zivotni vek ljudske vrste postao takav. Ne bih da sahranjujem generacije i generacije onih koje volim, a ja da zivim. Ne, ne, najezila sam se na tu pomisao)

Medjutim, besmrtnost…tesko mi je da zamislim sebe u tom nekom neogranicenom trajanju. :)

A mladost je svakako lepsa od starosti, jer je obicno sinonim za snagu, polet, optimizam, a i lepotu.

Ideja duzeg zivota, recimo 200+ godina, mi se cini privlacna. :)
1000 godina bi bilo optimalno za normalan zivot, mozda i vise. 200 je opet prekratko.
Pišemo o sebi. Zanima me kako bi nas porodica, bliski rođaci, prijatelji, poznanici gledali? Da li bi osudili naš čin ( kupanje u fontani mladosti ) ?
Kakav bismo odgovor dali tim dragim i voljenim ljudima ako bi nas pitali zašto smo to uradili?
Pošto ne želim da budem večna ne mogu da odgovorim na ovo pitanje?
Valjda ona tuguju kada nestanemo... a po tvom razmisljanju bi trebalo da su kriticni ako ipak opstanemo? :D Da li bi ti vise volela da se neko tebi blizak okupa u fontani, ili da standardno skonca u starosti i zalosti...?
Ужас, али не зато што би сви до којих ми је стало умрли док бих ја настављао,
Ne bih imao osecaj da su oni mrtvi, kao sto i ovako nemam osecaj da su smrtni ili da su oni koji su otisli tek tako nestali. Zavisi i od licnosti, ali generalno sumnjam da smrt postoji, nema nikakvih dokaza u prilog tome.
Tugovao bih u smislu jer bi to bio rastanak, kao da sam ja otisao u Australiju, a oni na Mars.

Takodje ako bih nadziveo bliske osobe sumnjao bih u to da je meni bolje nego njima. Padalo bi mi na pamet da oni u tom paralelnom svetu zapravo brinu sto ja i dalje tavorim u zabokrecini...

Sve u svemu nemam dovoljno informacija da bih doneo pravilnu odluku o tome da li bih prihvatio da zivim ovaj zivot 100.000 godina ili ne (iako na prvu loptu zvuci odlicno).
Mnogo je opsirna tema ali bih pristao na to, e sad ne znam dokle ali izgleda veoma dugo...
Verujem da postoji i zelim da verujem da posle toga nas ceka duhovni svet i totalno novi ciklus i realnost i mogucnosti a do tada bih voleo da iskusim ovu kako valja bez ogranicenja sto se tice vremena i pritiska zvanog novac jer kad tad nacices nacin da ne brines za novac
Ako ceka fino, ako ne ceka to je onda prava "crna pogibija"...

Poslednja izmena:
Ja nemam nikoga vise dovoljno bliskog da bi imao za koga da zalim jer te ljudi razocaraju i tokom ovog zivota ili se udalje svojim putem i jedva te poznaju vise...

Za kim da zalim osim za moje roditelje koji ce i onako i za ovaj kratak zivot da odu i to je to...
Video sam ljutsku prirodu i odnose oko mene, oh kakva iluzija tj planeta puna lazi i interesa, laznih moralista i ljudi.Svaka cast pojedincima a njih je jedva recimo 5%.
Tih 5% jedva se sretnu tokom zivota i ima ih jako malo...
Nemam decu, nemam nikoga za kim da zalim i nikome nisam nista duzan osim samom sebi.
Od ljude imam samo uspomene kao kad imas slike u komp i jeste bilo je lepo dok je trajalo ali je samo iluzija i gorcina u njima ostala tako da me briga...

Ovako dugovecan mogu svasta i da steknem znanja i vestine da zaradim i budem slobodan od novca tako sto bi stvorio sistem i rutinu stalnu ma u bilo kom vremenu i civilizaciskom napredku bio da vazi i konstantno mi okrece novac...Samo treba imati maste a i ako manjka imas vremena na pretek da to osmislis isprobavas i uklopis...

Sloboda od svih pritiska i pravila, trke da nesto postignes i cepanja psihickih ako nesto ne uspe jer si puko u nista godine i prosla ti mladost.To zakuca coveka u mesto ni napred ni nazad i puca se po savovima a vreme nemilosrdno ide...Secam se ko juce da sam bio na docek nove godine a evo vec novi docek...
Ne znam meni i mom karakteru to odgovara jer ocigledno volim zivot ali ne ovaj zivot u ogranicenom sistemu i vremenu...

Upoznao bih razne ljude, imao etape zivota tj kao da imas vise zivota samo u taj isti i sa svim iskustvima i znanjima iz predhodne etape zivota, imao bih i tuge za nekim ljudima i nekim ljubavnim vezama ali bi to pokrilo, te rane radeci i uceci nove stvari i iskustva.
Hm to i danas radim...

Imao bi priliku da gledam razvoje i tok covecanstva i civilizacije pa mozda i ucestvuvao vremenom na neki nacin kroz istoriju...Mogao bih da pisem knjige i knjige bezbroj stvari...

Sve to do jednog dana kada bih se samo pustio u prirodni tok i pridruzio u taj duhovni svet ako postoji tu novu drugu realnost ili u nistavilo kao i svi...

Nemam decu, nemam nikoga za kim da zalim
Pre 200 godina od 10 dece 6 bi stradalo usled zaraznih bolesti, koliki je to bio stres za roditelje. Mozda i nije jer se covek sa lakocom navikne na svaki nivo destrukcije i smatra ga normalnim.
A zamisli danas da se to desava u nekoj porodici, dosli bi novinari da pisu o tragediji.

Tako se i covecanstvo naviklo da zivotni vek coveka treba da bude isti kao guske i da je to nesto prirodno.

Ne moze se drugacije opisati ova planeta nego kao "masina za mlevenje beba" obzirom kroz sta sve te bebe prolaze i cemu mogu da se nadaju...

Poslednja izmena:
Imao bi priliku da gledam razvoje i tok covecanstva i civilizacije pa mozda i ucestvuvao vremenom na neki nacin kroz istoriju...Mogao bih da pisem knjige i knjige bezbroj stvari...
Sve to do jednog dana kada bih se samo pustio u prirodni tok i pridruzio u taj duhovni svet ako postoji tu novu drugu realnost ili u nistavilo kao i svi...
Ima onih kojih koji to stvarno rade odnosno zive toliko dugo i, cime bi mogli da se zanimaju da prekrate vreme... mozda upravo pracenjem nase civilizacije i desavanja u njoj, kao nekog zanimljivog filma odnosno serije? :D

A i mi koji glumimo u seriji nismo od juce, samo toga nismo svesni...

Poslednja izmena:
Valjda ona tuguju kada nestanemo... a po tvom razmisljanju bi trebalo da su kriticni ako ipak opstanemo? :D Da li bi ti vise volela da se neko tebi blizak okupa u fontani, ili da standardno skonca u starosti i zalosti...?

Zanimala bi me mišljenja uže porodice i bliskih ljudi, Mislim da bi bili iznenađeni, ali i radoznali.

Želela bih da se još neko od meni bliskih i dragih ljudi okupa u toj fontani.

A što se večnosti tiče.. prvo bih želela da postoji vrempelov i da se sa nekima kojih više nema vratim..i da se tada i oni okupaju...

Nikada ne bih izabrala besmrtnost.
Mislim da je to samo očaj koji nema kraja.
Zvuči lepo, verovatno , ali ne bi bilo tako .
Ne samo zbog svijh koe znamo i koji umiru ,
Već neka beskrajna noćna mora.
Badava i što si lep i mlad, zajebi ti to .
Besmrtnost ne znaci da ne mozes da se roknes u svakom trenutku nego samo da nema starosti i bolesti koje dovode do prirodne smrti.
Život je ionako predug.
Nista najbolje ga odmah prekratiti, kao i besmrtni. Ipak ljudi to ne rade, cak ni u dubokoj starosti kada je i los. Postavlja se pitanje zasto? :think:
Po meni je to jedna od najgorih kazni.
Dakle, neobavezna vecnost je kazna, a obavezna smrt nije?

Poslednja izmena:

Back