Fontana mladosti

LastDay

Leptirica
Poruka
5.574
Izvor mladosti ili fontana mladosti je
legendarni izvor koji navodno vraća mladost svakome ko iz njega pije ili se okupa u njegovim vodama.
Priče o takvom izvoru su pričane po celom svetu hiljadama godina.
Spominje se i u spisima Herodota,u legendama o Aleksandru Velikom...
Priče o sličnim izvorima su takođe postojale među autohtonim narodima na Karibima
Koji su govorili o pomlađujućoj vodi u mitskoj zemlji Bimini.
Legenda o Fontani mladosti je posebno došla do izražaja u 16 veku
Kada je vezana uz španskog istraživača Huana Ponce De Leona
(prvog guvernera Portorika) koji je 1513 godine tražio izvor, pa našao Floridu.

Lucas_Cranach_(I)_-_Jungbrunnen_-_Gemäldegalerie_Berlin.jpg

Umetnički prikaz Fontane mladosti iz1546 godine.

Da li biste pili vodu iz fontane mladosti?
Ili se okupali u njoj i ostali večno mladi?
Naravno, da ona postoji i da je vi pronađete.

Tu se podrazumeva večna mladost , ali i besmrtnost.

Izvor mladosti ili fontana mladosti je
legendarni izvor koji navodno vraća mladost svakome ko iz njega pije ili se okupa u njegovim vodama.
Priče o takvom izvoru su pričane po celom svetu hiljadama godina.
Spominje se i u spisima Herodota,u legendama o Aleksandru Velikom...
Priče o sličnim izvorima su takođe postojale među autohtonim narodima na Karibima
Koji su govorili o pomlađujućoj vodi u mitskoj zemlji Bimini.
Legenda o Fontani mladosti je posebno došla do izražaja u 16 veku
Kada je vezana uz španskog istraživača Huana Ponce De Leona
(prvog guvernera Portorika) koji je 1513 godine tražio izvor, pa našao Floridu.

Pogledajte prilog 1467432
Umetnički prikaz Fontane mladosti iz1546 godine.

Da li biste pili vodu iz fontane mladosti?
Ili se okupali u njoj i ostali večno mladi?
Naravno, da ona postoji i da je vi pronađete.

Tu se podrazumeva večna mladost , ali i besmrtnost.
"zasto ste me osudili na vecnost"

I onako i ovako svi oko mene stare i umiru i za jedan zivotni vek svidjalo se meni ili ne.
To ti dodje kao instant reinkarnacija i direktan prelaz u novi ciklus zivota kad iz jednog zivotnog veka predjes u drugi tj kad za jedan zivotni vek umre otprilike poslednja draga osoba onda dolazi novi ciklus, novi identitet sa svim stecenim zivotnim iskustvima i znanjima...

Mogao bih da ucis dve do tri zivotna zanimanja i usavrsis se da budes majstor u njima tako da nema granica...
Mozes da iskusis sve cari i stices znanja ovog sveta a i da pomognes i u izgradnju boljeg...

Mnogo je opsirna tema ali bih pristao na to, e sad ne znam dokle ali izgleda veoma dugo...
Verujem da postoji i zelim da verujem da posle toga nas ceka duhovni svet i totalno novi ciklus i realnost i mogucnosti a do tada bih voleo da iskusim ovu kako valja bez ogranicenja sto se tice vremena i pritiska zvanog novac jer kad tad nacices nacin da ne brines za novac kao sada dok ga juris a vise ga juris nego sto ga imas vreme gubis a ako ne onda bez njega si ogranicen jer gusi slobodu i ogranicava je jer je sistem takav...

Ljubav ima svoj rok trajanja gorko je to ali je tako to sam shvatio.Ma koliko te neko voleo ko zna kad bi ziveo duze tj ako imamo nekog ko je umro sko zna sta bi nam priredio u budućnosti i povredio i slicno.Ovako kratko mozemo samo da pamtimo super...Primeto sam to i za prijatelje i za veze posle te ne poznaju niti zele da se izvine inevere te, ostave te i ne ćpostojis za njih a da si umro pre te tacke pucanja bio bi svetac njihov do kraja zivota njihovog ili obrnuto, surova istina.
Vise bi mi legla neka ljubav jaka iz 4 zivotna veka jedna od 50 godina i da znam da sam je doziveo tj datim vremenom bih je nasao, verovatno vise njih tipa svakih 300 ili 200 godina...

Ljudi i tokom jednog zivota gube drage osobe i nalaze nove kao da nista nije bilo tako da je sve to relativno i zavisi od osobe do osobe.

Sa jedne strane mi zvuči dosta primamljivo da se kao stariji vratim u ove godine kada me ne boli ništa, kad mogu bez problema u sekundi da skočim, potrčim, podignem itd, ali sa druge strane, mislim da je besmrtnost u Srbiji kazna, zamisli moraš ovo doveka da živiš :D

Sviđa ti se to?

Ужас, али не зато што би сви до којих ми је стало умрли док бих ја настављао, већ зато што бих у неком тренутку знао апсолутно све о људима и стварима, те би ми живот постао страшно досадан.

Ужас, али не зато што би сви до којих ми је стало умрли док бих ја настављао, већ зато што бих у неком тренутку знао апсолутно све о људима и стварима, те би ми живот постао страшно досадан.

Jos nije opisano kakva besmrtnost i koliko duga, sirok je to pojam i trazi bas konkretno na sta se misli....

Nismo svesni koliko toga mozemo da istrazujemo ucimo i tu ima bezbroj stvari koje bih smo mogli da prozivimo ali sistem kao sad nas enormno drzi pod lancem da nemamo poima sta mozemo i kako da sve zivimo itd samo kad bi nam skinuli lance i povez sa ociju...

Da li se podrazumeva da li ne mozes nikad da umres to ne znamo pa cak i po ceni da se urusi univerzum, to bi bio pakao...
Elem kad bih mogao da umres na neki nacin, ili pogines na neki nacin ili pa kad hoces ti da jednostavno prekines i odes iza kao i svi u novu realnost, duhovni svet to bi bilo ok donekle ali ne znamo koju besmrtnost imamo...Mozda i imamo samo tipa milion godina 300 hiljada godina...

Sa jedne strane mi zvuči dosta primamljivo da se kao stariji vratim u ove godine kada me ne boli ništa, kad mogu bez problema u sekundi skočim, potrčim, podignem itd, ali sa druge strane, mislim da je besmrtnost u Srbiji kazna, zamisli moraš ovo doveka da živiš :D

Pa valjda bi skino paucinu s ociju i ne bi ostao na lancu...
Naucis jezike, radio bi na tome da ides pripremis se, naucis vestine da radis nesto, preselis se, imas vreme koliko hoces...Covece da si dugovecan i besmrtan imas ceo univerzum na raspolaganju i vreme za bezbroj stvari skoro beskonaco a ti bi da se ogradis na srbiju koja za 100 godina mozda i manje nece postojati...

Pa valjda bi skino paucinu s ociju i ne bi ostao na lancu...
Naucis jezike, radio bi na tome da ides pripremis se, naucis vestine da radis nesto, preselis se, imas vreme koliko hoces...Covece da si dugovecan i besmrtan imas ceo univerzum na raspolaganju i vreme za bezbroj stvari skoro beskonaco a ti bi da se ogradis na srbiju koja za 100 godina mozda i manje nece postojati...
A možda se i duh umori a ne samo telo. Prestanu da te oduševljavaju sva ta dostignuća, a istovremeno gubiš sve koje voliš. Ostaneš na kraju usamljen kao Bog. I postaneš zao kao Bog jer te nerviraju ti bedni smrtnici i njihova sreća.

A možda se i duh umori a ne samo telo. Prestanu da te oduševljavaju sva ta dostignuća, a istovremeno gubiš sve koje voliš. Ostaneš na kraju usamljen kao Bog. I postaneš zao kao Bog jer te nerviraju ti bedni smrtnici i njihova sreća.

Duh ne moze da se umori ako ima slobodu, a sto se tice drugog sama besmrtnost (ja je zovem dugovecnost jer ne verujem u to jer sve kad tad prelazi u drugu fazu postojanja, realnosti) ti daje slobodu i bezbroj stvari da ucis, dozivis itd.Jeste da ce biti i tuge i boli ali sve su to ciklusi i periodi a sto se tice da li ces postati zao e pa to mozes da znas vec sad jer kakvu moralne vrednosti i etiku u prvih 100 godina poneses nosices je uvek sa varijacijama.Isto kao kad odrastas kad si dete i prelazis u odraslo doba ti tad nisis svoje vrednosti i karakter za ceo zivot, kucno vaspitanje i sve to ces da nosis kroz vekovima i ciklusima...

Vilenjaci u Lotr su besmrtni i mladi u vrhuncu svoje forme mladosti ali opet mogu da umru poginu kao svi drugi tako da ovde treba da se opise koja vrsta besmrtnosti je upitanju.

Previse sam razmisljao i gledao dokumentarce o tome sta bi i kako bi, gledao filmove itd na tu temu sve i svasta cak sam poceo da pisem i pravim kao strip o tome mada ne znam da crtam i na kraju brat widows reinsrlirao i sve ode u etar ali imam u glavi sve to koncept mada ko ce to da pise kad nemam vremena za to i moram da jurim poslove i novac itd...

Duh ne moze da se umori ako ima slobodu, a sto se tice drugog sama besmrtnost (ja je zovem dugovecnost jer ne verujem u to jer sve kad tad prelazi u drugu fazu postojanja, realnosti) ti daje slobodu i bezbroj stvari da ucis, dozivis itd.Jeste da ce biti i tuge i boli ali sve su to ciklusi i periodi a sto se tice da li ces postati zao e pa to mozes da znas vec sad jer kakvu moralne vrednosti i etiku u prvih 100 godina poneses nosices je uvek sa varijacijama.Isto kao kad odrastas kad si dete i prelazis u odraslo doba ti tad nisis svoje vrednosti i karakter za ceo zivot, kucno vaspitanje i sve to ces da nosis kroz vekovima i ciklusima...
Jedino da sam robot. Čoveka ne pokreće samo intelektualizam nego i vera, ideal, ljubav, a svaka smrt onih koje volimo oduzima deo tog životnog zanosa. Ne samo to, nego sam izbor da večno živiš u mladosti i zdravlju dok oni umiru u bolesti bila bi izdaja.

Back