Folklor

Drugariiiiiiiiiiiiiiiiiii,
Vidim da ste zanemarili ovu lepu temu. Svi su skloni odbacivanju i zaboravljanju tradicije, ja, naravno, nisam. Sada sam pocela da se bavim svedskim narodnim igrama i pesmama. Prosto sam odusevljena. Napravila sam koreografiju u koju sam ukljucila i kadril i polku. Moja numera pocinje najpre pesmama za pranje platna iz srednje Svedske, posle toga mi se pridruzuje ostatak grupe i pocinje stepovanje, koje ovde ljudi zovu irskim plesom, pa onda pocinjemo da igramo kadril, pa polku. Mama je ostala bez reci i rekla: “Liiizo, pa ovde ljudi ne znaju sta rade, kada ti nisi popularna”. Posto su to brze i okretne igre ja joj samo namignem :wink: , a ona sve razume.
Inace, razmisljala sam i o tome da organizujem turneju. Stizu pozivi sa svih strana, a ja moram da biram. Ipak treba da vodim racuna o svom renomeu. Da li se i vi bavite folklorom?
8-)

Ma niko nije zanemario ovu divnu temu !!! Pisimo malo na njoj i vratimo se srpskim korenima !!! Svi umetnici i koreografi sveta ce poceti da se bave folklorom !!! Prvi je Michael Jackson izjavio to !!! Tako da folklor vraca nazad svoju popularnost !!! Ljudi igrajmo folklor,ajmo sa Lizom na turneju ! 8-) 8-) 8-)

Folklor je zakon! Igrala sam 6 godina, al se KUD raspao..... Dok igras, nemas problema sa kicmom, kondicija (znam kako je igrati shopske igre), putovanja :) .... Za to sam u svakom slucaju

Pa, sta ima veze sto ti se KUD raspao. Ja sam pocasni clan mnogih KUDova, ali najlepse je na svadbama, kada povedes kolo i kada poigras u domu penzionera, a ranije na Kalisu je bilo super. Nemoj da te to sprecava 8-)

Back