Folklor...

zoya-1

Aktivan član
Poruka
1.001
Videla sam da pocinje upis dece na folklor u Sonji u NS...
Htela bih da upisem kcerkicu od 5 godina...Da li je rano?
Mislim da je folklor dobar izbor i volela bih da nauci da igra, a istovremeno da na nesto pozitivno usmerava energiju...

Pitala.
Kaze da zavisi od deteta.
Ima dece koja u tom uzrastu ne mogu jos da usmere paznju, slusaju 5 minuta, posle samo zveraju okolo, ali ima i one koja lepo isprate probu, nauce korake, koreografije.
Ti ces najbolje znati da li je za tvoje dete rano ili ne.

Hvala za odgovore,zanima je, isla na balet u vrticu i dopada joj se,ali na zalost prekinuli su...Zato bih ja sad zelela da je usmerim na ovo ,naravno uz njenu saglasnost...Meni je nekako drazi folklor...

Ahaha, Zoya, ti i ja smo otvorile slične teme istog dana. :lol:
Ja sam išla na folklor godinu dana, mama me uspisala po sopstvenom nahođenju. Imala sam 8 godina i mrzela sam ga iz dna duše. Cvilela sam godinu dana da ga ne volim, pa su mi rekli da mogu da odustanem uz uslov da izaberem nešto drugo. Ja izabrala plivanje. :heart:
E to sam trenirala čitave dve godine. :mrgreen:

Meni je i sa 8 godina folklor bio komplikovan. Nikako nisam uspevala da ga savladam. Zato ga nisam ni volela. Ali to možda ima veze sa mojim sluhom koji ne postoji. :zcepanje:

...deca koja imaju afiniteta za folklor, lako se uklope, nauče korake začas,
a pritom je i lepo i perspektivno....uvek sam pre za foklor bila nego za balet,
folklorom može da se bavi duže i sa manje odricanja....:think:

Videcemo,odvescu je da vidi,ako zeli da proba...Nemam nameru ni na cemu da insistiram,sama ce odluciti cime zeli da se bavi,ako zeli...Ja cu je samo maksimalno podrzati i ispratiti u tome...

...deca koja imaju afiniteta za folklor, lako se uklope, nauče korake začas,
a pritom je i lepo i perspektivno....uvek sam pre za foklor bila nego za balet,
folklorom može da se bavi duže i sa manje odricanja....:think:

Ja sam zavrsila baletsku skolu, pa sta mi fali? :)
Ako dete voli, neka je.
Mada, moja sestra igra folklor vec 11 godina, pola sveta je obisla.
Ja sa baletskom nisam otisla dalje od Cacka :lol: ali nije mi to tad bilo vazno. :D

Ja sam zavrsila baletsku skolu, pa sta mi fali? :)
Ako dete voli, neka je.
Mada, moja sestra igra folklor vec 11 godina, pola sveta je obisla.
Ja sa baletskom nisam otisla dalje od Cacka :lol: ali nije mi to tad bilo vazno. :D

...o tome pričam, znam da ti nije bilo važno, ali pogledaj svoju sestu, kad bi
toliko videla i proputovala da nije folkora...:heart:..retki su ti koji to mogu sebi
da pruže:think:

Eh, moja drugarica je sa Talijom oblisla maltene ceo svet. Kina, Dubai, Evropa ko dobar dan, cela. Ja ne znam gde oni nisu bili. Eto, znam samo u Americi nisu, a tamo ce uskoro. Kad imaju tezge napr na ovim turistickim brodovima sto pristaju u Beogradu, onda su i placeni. Nisu to neke pare, naravno ali putovanja svakako ne placaju.

I sto je neko rekao, bas su druzeljubivi.

Mi idemo svake godine na godisnji koncert i uvek su najsladji i dobiju najveci aplauz oni malecki. :)

Divno...folklor... :zaljubljena: nikad necu prezaliti sto sam prekinula sa tim.
Krenula sam na probe u prvom razredu sto je po meni super period za polazak ili mozda predskolsko...ali sve opet zavisi od deteta.Igrala sam osam godina u Markovicu i pamtim samo lepe trenutke odatle.
Medjutim kad sam krenula u srednju postalo mi je zanimljivije da izlazim sa drustvom nego da idem tri puta nedeljno na probe.I jos plus sto je to bilo vreme kada se nije moglo cesto "preko grane".
Krenula moja Mira i bila na tri probe...dosta od nje.Ona je ipak vise za fudbal ili odbojku.

:(Juce otisli na folklor,da malo vidi kako izgleda,kad tamo-moja gospodjica kaze-Ako me niko ne tera ja ne bih ulazila.....:sad2:
I naravno ja kazem ne tera te niko,i odosmo na spens da se voza na auticima....

Folklor je mnogo zanimljiv i zdrav sport/ples ako je dete zainteresovano, ali mora da nauci da se izlakta za nastupe na vreme jer kasnije nastane otimachina oko nastupa pa cak i veze rade u starijim grupama.

Mi ocigledno tih problema necemo imati,jer gospodjica ne pokazuje ama bas nikakvo interesovanje.Prvo je rekla da bi htela,a sad ne zeli a ja ne presujem...

Nista na silu,mozda da je odvedes na neki koncert,bolje jos da to krace traje,npr. u okviru neke manifestacije,par koreografija.Bojim se da je mala i da bi joj bilo dosadno da dva sata gleda folklor.

Back