Фолдери за праћење тема

Fiamma

Iskusan
Poruka
6.964
Није ми јасно како функционишу...
Тренутно су ми све теме у фолдеру Праћења.
Знам да направим нове фолдере, али не знам како да у њих пребацим теме, да извршим класификацију пошто су сада све на једном месту...

Молила бих за објашњење...

Pa da se podelim svojim zapažanjima :).

Pošto klikneš na "teme koje pratite" u gornjem levom uglu početne strane dobićeš pregled svih foldera i opcija koje možeš koristiti za njihovo organizovanje.

Kada počinješ da pratiš teme, one se automatski prebacuju u folder "praćenja". Ukoliko ih ne rasporediš po drugim folderima koje prethodno moraš da napraviš one će početi da se gomilaju u datom, što je, koliko sam shvatio, kod tebe slučaj.

Da bi sve rasporedila na više foldera potrebno je najpre da ih napraviš. To možeš da učiniš tako što ispod spiska svih foldera klikneš na "Izmeni foldere".

Tada će ti se pojaviti četiri polja čiji sadržaj možeš menjati. Prvo od njih odnosi se na folder koji trenutno korisitiš, odnosno "praćenja" i njega nema potrebe menjati.

U preostala tri (ne mora u sve) možeš da upišeš imena foldera koje želiš dodati. Ukoliko ti treba više od tri foldera ovo nije problem, jer ti možeš ceo prethodni proces ponoviti još jednom ili više puta. Svaki put će se u jednom delu stranice pojaviti polja sa folderima koji su ti aktuelni i tri polja u koja možeš uneti naziv novog foldera.

Uglavnom, pošto upišeš ta, recimo tri, naziva foldera, treba kliknuti na "snimi izmene". Folderi su kreirani, ali za sada su prazni.

Sada se vratiš na folder u kojem ti je trenutno sve, odnosno folder "praćenja". U onom spisku tema, pored svake od njih stoji komponenta "check button", odnosno onaj kvadratić koji se može štiklirati. Ako želiš neke teme da premestiš u određeni folder, odaberi ih tako što ćeš štiklirati kvadratiće u onim poljima koji se odnose na teme koje želiš da premstiš tako što ćeš kliknuti na njih.

Pošto onda klikneš na dugme "izabrani nizovi poruka" koje se nalazi ispod spiska otvoriće se padajući meni u kojem treba odabrati opciju "premesti u folder". Zatim treba klinknuti na "kreni" i otvara se nova stranica. Tu možeš da izabereš u koji od foldera koji se prethodno napravila možeš da premestiš datu temu. Nakon toga treba kliknuti na "pomeri stvari" i teme su premešte tamo kuda treba.

Naravno, ceo ovakav proces se može ponavljati više puta, čime se i vrši organizacija foldera.

Nadam se da sam bio dovoljno jasan, kao i da je ovo standardni način organizacije, pošto sam tek sad probao kako to funkcioniše i sve ovo zaključio nakon pet minuta igranja, jer ja i ne pratim mnogo tema, pa su mi te opcije nepotrebne :).

Back