fokus

gost 88651

Iskusan
Banovan
Poruka
6.081
slan fokus

nesvareni glasovi
detinjstva i mladosti.

pokvarenost ljudi,
pogužvani živci,
snovi koji žvaću svoje kraste.

sve to krči u njemu.

neopaženo nebo
otiče i modri,
vrti se u prazno,
gubi.

...

ja pisoo

...

šta mislite, koliko je bitno fokusirati se na pozitivno?

Putujući, jedan čovek u polju naiđe na tigra. Čovek poče da beži, a tigar za njim. Naletevši na jednu liticu,
zadrža se za koren divlje puzavice i zanjiha nad ivicom. Tigar ga je njuškao odozgo. Drhteći, čovek pogleda
dole, gde je, daleko ispod, drugi tigar čekao da ga pojede. Samo ga je puzavica držala.
Dva miša, jedan beli i jedan crni, počeše malo po malo da glođu puzavicu. Čovek vide pokraj sebe sočnu
jagodu. Stisnuvši jednom rukom puzavicu, drugom ubra jagodu. Kako je bila slatka...

story of my life...

proučavao sam ranije malo fiziologiju toga, evo šta sam davno pisao o tome, a ako neko zna bolje, neka me slobodno ispravi:

filter se zove retikularna formacija
bademasto telo limbickog sistema pojacava emotivnu reakciju uvek kada nadrazaj ne odgovara ocekivanom modelu.Drugim recima kad god se dogodi nesto novo i neocekivano ovaj deo pocinje da stvara reakciju npr.zabrinutost,strah,gnev.
septalni region limbickog sistema igra ulogu smirivanja emotivnih reakcija.aktiviranje ovog dela pomaze da se oslobodimo osecaja napetosti.
razlicitim metodama,ili"programiranjem"moze se delovati na septalni region da u svakom trenutku smiri rad bademastog tela,po zelji.
Kada se bademasto telo u dovoljnoj meri "vaspita"cenim da covek pocinje da razmislja svesnije i tada ce se otvoriti novi kapaciteti.

...

toltečko učenje:

"kao obični ljudi, slepi smo pred najvažnijim saznanjem dostupnim ljudskom biću: postojanjem žižne tačke i činjenicom da se ona pokreće."

:think:

VII

Zašto sam se usudio da pokušam da shvatim nekog ranjenog vuka koji se muči da ne umre?
Izuvijaš li metal, on pamti i vratiće se u prvobitni oblik makar kroz hiljadu godina. Ako je pravi metal.
Odreži glavu drvetu. Ono pamti i listaće i dalje u pravcu svetlosti istrajnošću i zanosom svoje zelene namere. Ako je pravo drvo.
Ma kakvo nasilje vršio nad vodom koja se obnavlja, bilo da zatomiš izvor ili zajaziš potok, bilo da zadaviš reku nasipima i branama, tokovi pamte pravac i izdubiće korito tamo gde su i počeli. Ako su prava voda.
I vuk je nešto pamtio u svojoj zdrobljenoj glavi.

vridž izgleda da ćeš morat malo s anom bučević da se družiš... :]

teško je, neko tu nađe inspiraciju za art pa se ne odriče crnjačenja i tamne filozofije psihologije melanholije... to je kao porok, uživa čoek, a šteti mu.

Ipak ispravan smisao života treba da ide ka pozitivi mentalno fizičkoj.

VII

Zašto sam se usudio da pokušam da shvatim nekog ranjenog vuka koji se muči da ne umre?
Izuvijaš li metal, on pamti i vratiće se u prvobitni oblik makar kroz hiljadu godina. Ako je pravi metal.
Odreži glavu drvetu. Ono pamti i listaće i dalje u pravcu svetlosti istrajnošću i zanosom svoje zelene namere. Ako je pravo drvo.
Ma kakvo nasilje vršio nad vodom koja se obnavlja, bilo da zatomiš izvor ili zajaziš potok, bilo da zadaviš reku nasipima i branama, tokovi pamte pravac i izdubiće korito tamo gde su i počeli. Ako su prava voda.
I vuk je nešto pamtio u svojoj zdrobljenoj glavi.

sjajno...

vridž izgleda da ćeš morat malo s anom bučević da se družiš... :]

teško je, neko tu nađe inspiraciju za art pa se ne odriče crnjačenja i tamne filozofije psihologije melanholije... to je kao porok, uživa čoek, a šteti mu.

Ipak ispravan smisao života treba da ide ka pozitivi mentalno fizičkoj.

razmišljam, možda sam neki veltšmerc pesimista, ali moguće da u meni ima i nešto kosmičkog optimizma.

mislim da verujem u neku neugasivost života, bilo to postojanje u obliku nekog super bića, ili neke energije ništavila, ako se razumemo.
možda to fercera u nekoj pozadini, podsvesti... to verovanje.

verujem i u sreću, fokusiram se na pozitivu...
uglavnom, mislim da nisam nesrećan, dešava se da pevušim...

a pitanje je kako npr. nečiji fokus sa negative prebaciti na pozitivu?

slan fokus

nesvareni glasovi
detinjstva i mladosti.

pokvarenost ljudi,
pogužvani živci,

sve to krči u njemu.

neopaženo nebo
otiče i modri,
vrti se u prazno,
gubi.

...

ja pisoo

...

Fokusiram se na nju...i dobijem je...:rumenko:

slan fokus

nesvareni glasovi
detinjstva i mladosti.

pokvarenost ljudi,
pogužvani živci,

sve to krči u njemu.

neopaženo nebo
otiče i modri,
vrti se u prazno,
gubi.

...

ja pisoo

...

mislim da je bitno biti skroz opušten i neutralan i ne usmeravati svoj fokus ka polovima.
mantranje zna da bude kontraproduktivno.

Back