fobije

kuzicka

Početnik
Poruka
4
zanima me da li neko ima strah i mucninu od ljuljanja,njihanja predmeta ...ja imam i ne poznajem nikog drugog ko to ima...na internetu nisam uspela nista slicno da nadjem,pa me zanima i da li neko mozda zna da li to uopste postoji u medicini i da li ima naziv...unapred hvala

Могуће је имати фобију од било чега. Тај фобични предмет је вероватно у вези са неким конфликтом који имаш и којег ниси свесна. Зато мислим да је најбоље да се јавиш неком психијатру или психоаналитичару како би ти помогао да разрешиш тај конфликт.

zanima me da li neko ima strah i mucninu od ljuljanja,njihanja predmeta ...ja imam i ne poznajem nikog drugog ko to ima...na internetu nisam uspela nista slicno da nadjem,pa me zanima i da li neko mozda zna da li to uopste postoji u medicini i da li ima naziv...unapred hvala

Centar za ravnotežu u unutrašnjem uhu je automatski povezan sa digestivnim traktom kao i čulom vida.. osjetljivost centra za ravnotežu pri vožnji autom, brodom izaziva tim refleksnim lukom mučninu te strah može biti sekundarna pojava ne nalaženja u predmetima koja se kreću ..teoretski i pogled na predmete koji se kreću bi mogao izazvati reakciju receptora u unutrašnjem uhu odgovornim za ravnotežu ..ORL, neurološki,a tek zatim psihijatrijski pregled bih ja preporučila.

Back