FMU pomoc!

Makizz

Početnik
Poruka
2
Volela bih da upishem Fakultet muzichkih umetnosti u Beogradu, katedra za kompoziciju i orkestraciju. Nemam zavrshenu srednju shkolu (a ni osnovnu muzichku) medjutim, chula sam da je moguce upisati fakultet bez toga.

Na infostudu, sam pronashla spisak dopunskih ispita:

harmonijeonija (sopran, obeleženi bas, modulacije)
kontrapunkt (ekspozicija troglasne fuge)
usmeni ispiti
harmonijeonija
kontrapunkt
muzički oblici
solfeđo
istorija muzike

Zanima me, da li neko od vas ima neku literaturu iz ovih predmeta, kako bih se lakshe pripremila za te ispite. (i naravno, neki savet :) )

Literature ima dosta, ali ne treba tu preterivati. Dovoljni su udzbenici iz tih predmeta za srednju muzicku skolu. Veci je problem sto hocete da upisete veoma zahtevan odsek bez predznanja. Savet: nadjite nekog profesora za privatne casove, da bi ste u doglednom roku upisali FMU. Ne kazem da necete moci sami stici do cilja, ali mnogo je teze tako i mnogo duze ce to trajati. Brze i efikasnije je uz strucnu pomoc. SRECNO!z:poz:

Jel mogu ja da zamolim za pomoc, isto za FMU i za dopunske ispite, s tim sto mi treba nesto o dopunskim ispitima za srednjeskolsko obrazovanje, posto sam zavrsila trogodisnju, a cetvorogodisnju nuzicku, pa mi treba nesto o ovim dopunskim ispitima? Gde to mogu da nađem? :( HVALA PUUUNO!!!

Jel mogu ja da zamolim za pomoc, isto za FMU i za dopunske ispite, s tim sto mi treba nesto o dopunskim ispitima za srednjeskolsko obrazovanje, posto sam zavrsila trogodisnju, a cetvorogodisnju nuzicku, pa mi treba nesto o ovim dopunskim ispitima? Gde to mogu da nađem? :( HVALA PUUUNO!!!

Koliko znam, polaze se srpski (pises sastav valjda) i recimo strani jezik ili tako nesto. Mozda cak uspes i da izmajmunises da ne polazes nista sem prijemnog.
Najbolje je da odes do studentske sluzbe na FMU i da se raspitas, posto se u informatoru nigde ne spominje taj slucaj.

Back