FM PREDJANIK

Deni_kristo

Zainteresovan član
Poruka
139
Cao! Imam kod sebe mini fm predajnik, verovali ili ne, radi na 1,5V, a sa zicom od svega 6cm, ima domet, i do 10m. Predajnik mi se nalazi u sobi, i na ulici se cuje bez problema. Cim odem malo dalje, signal se izgubi. Molim Vas, recite mi kako da spojim ovo cudo na veliku krovnu antenu kada imam samo jednu zicu(kao antenu). I da li mi je potrebno neko pojacalo kako bi imao domet bar 300m... Hvala unapred.

Cao! Imam kod sebe mini fm predajnik, verovali ili ne, radi na 1,5V, a sa zicom od svega 6cm, ima domet, i do 10m. Predajnik mi se nalazi u sobi, i na ulici se cuje bez problema. Cim odem malo dalje, signal se izgubi. Molim Vas, recite mi kako da spojim ovo cudo na veliku krovnu antenu kada imam samo jednu zicu(kao antenu). I da li mi je potrebno neko pojacalo kako bi imao domet bar 300m... Hvala unapred.

Skoro..NIKAKO.....ta žičica od 20cm....mu je antena...a ne priključak.....i tačno je definisana za određeni kanal na FM bandu....;)

Možeš povećati domet do maksimalno 50m..:).povećavanjem napona napajanja do max 4,5V...a time ćeš promeniti i kanal na FM-u...;).

Pogledaj u " Kelco-u " ( bivši Radio Klub )...da li imaju neki jači ..MINI PREDAJNIK...:ok:.

Jel moze taj fm predajnik da sluzi da ometam komsiji radio...posto me ponekad mnogo smara sa svojim tranzistorom.

Naravno da moze,licno sam proverio jos krajem osamdesetih:mrgreen:

A pocetkom devedesetih na tv-u je bio aktuelan drugi dnevnik rts-a,pa dnevnikov dodatak...ceo komsiluk gleda (to je bilo vreme antena na krovu),i onda se "promeni programska sema" pomocu malog VHF predajnika,video rekordera i krecu svedski akcioni filmovi :hahaha:

Back