FLEGMoNA

MisterRomantik

Obećava
Poruka
77
DOktori su mi rekli da imam upalu vezivnog tkiva.Izgleda kao neki chir i jako boli pri najmanjem pokretu.Prvi ut se pojavio pre dve godine na preponi.PIO sam antibiotike i onda pukne,al se ope vrati nakon nekog vremena.CAk sam i operisao,al opet iskoci na drugo mestu.Kazu da mi je mozda opao imunitet,pa zato.Zna li neko sta o Flegmoni i kako se leci?

Poslednja izmena:
Leci se hiruskom incizijom (otvaranjem), dreniranjem gnoja, i velikom kolicinom antibiotika. A uzrok - pad imuniteta, ako je to uzrok, leci se podizanjem imuniteta. Takodje, opsti pregled i status celog organizma je neophodan, flegmone se javljaju kod velike imunodeficijencije i neophodno je utvrditi da li je pad imuniteta posledica nekog drugog patoloskog stanja.

Пре свега, да дефинишемо: флегмона је дифузно запаљење које не штеди границе околног ткива. Захвата све слојеве и не постоји јасно дефинисана граница изеђу здравог и оболелог ткива. При чему гној може да постоји и не мора.

А апсцес је локализовано гнојно запаљење.

Флегмона се лечи увек антибиотицима и симптоматски ( стављањем облога, имобилизацијом захваћенох дела).
Хируршким путем се лечи само ако је у питању тежак облик болести где постоји ризик од тромбофлебитиса и сепсе.

А апсцес се лечи хируршком дренажом.

Надам се да сам помогла...мада, немој се зафркавати с флегмоном, ако ти је та дијагноза постављена. Слушај свог доктора.;)

Него да додам, ни мени то твоје стање не личи на флегмону.

A sta bi onda moglo da bude?Bio je precnika nekih 10 cm pre neko sto sam ga operisao pre godinu dana. Hirurg mi je rekao da je flegmona u pitanju.Mee zanima kako da je u potpunosti izlecim,jer ja je operacijom i antibioticima samo trenutno otklonim,ali ono se pojavljuje opet nakon nekog vremena.I kom doktoru da se obati:dermatologu,hirurgu ili vec kome,jer me svaki upucuje na onog drugog?

Види, чим ти кожа тако изнедада реагује запаљењима,а очигледно и поткожно ткиво ( чим си оперисан значи да је било дубље раширено- значи ипак јесте флегмона иако твој опис не одаје такав утисак ;) ) а да при томе не постоји узрочник у виду неке бактерије, онда не би било лоше урадити имунолошка испитивања.

Уствари, нисам те ни питала, је л' урађен теби брис те промене? Је л' узрок откривен- бактерија? Или ти се то дешава , тако, из чиста мира?

Наравно, не можемо ти овако помоћи, али све што си сад нама овде рекао, понови хирургу који те је оперисао.
Можда је човек имао сличан случај и знаће код кога прецизно треба да те упути.

Шансе су приличне да је неки поремећај имунитета у питању који се код тебе манифестује ето баш на тај начин. ( ако није бактерија)

Poslednja izmena:
eh imam i ja jedno pitanje znaci imao sam zulj na ruci i nastavio sam da radim tezak posao onda je on pukao i posle toga je ruka svaki dan i noc natjecala i gnojila se uzz prejake bolove svaki dan me dokturi salju kuci uz par injekcija i kad je se ruka izoblicila (znaci ne lici na ruku ) onda kazu flegmona i moraju ruku otvoriti al mene zanima samo dali su smijeli raditi bez ikakve anestezije na zivo su mi radili operaciju uzasno je bilo i evo kroz 3 mijeseca imam nocne more zbog toga

Back