Fizička aktivnost posle operacije žučne kese

Мишкони

Legenda
Poruka
56.498
Pre četiri dana mi je laparaskopski odstranjena žučna kesa. Nisam imao nikakvu upalu, niti bolove , već preventive radi ( dva kamena 2 i 3 cm i taloga u njoj) mi je savetovano da se odstrani. Na dijeti sam bio skoro godinu ipo dana, tako da mi sadašnji režim ishrane ne prestavlja problem. Interesuje me kakve fizičke aktivnosti smem da obavljam, jer se osećam potpuno sposoban a dobijam savete da ne smem ništa teže od kašike da podignem. Konce još nisam povadio, zakazano je za 6.1. Da li smem da vozim kola, da pešačim malo duže , i obavljam neke svakodnevne kućevne poslove na koje sam navikao?

Hvala ti na odgovoru. Sačekaću pregled kod hirurga, pa ću se sa njim konsultovati.Mada se fizički polako vraćam u normalu, zato sam i mislio na ta pešačenja barem trideset minuta, i neke male fizičke aktivnosti a nisam mislio da bi vožnja kola od nekoliko kilometara bilo problem.

Смећеш да се бавиш спортом али кад све то лепо зарасте. ;)
Ја не знам да ти кажем колико тачно времена мораш да мирујеш након операције баш жучне кесе али једноставно мора се неко време.
То ће ти прецизније рећи хирург који те је оперисао. :)

Slušaj doktore.
Meni su posle dve teške operacije
zabranili svaki fizički rad.
Što više lagane šetnje svaki dan
Šetnja, ni trčanje, ni bicikl.
Ako se baviš pecanjem, štapove i senvbić i pored reke.
Šetaj pa kada se umotiš pecaj,
Od sveg srca želim Ti brz oporavak.

Svaki uspešan oporavak počinje u glavi bolesnika.
Moja žena, inače med. sestra, zamalo nije pala u nesvest
kada me je sutradan posle operacije našla da šetam hodnikom.
A menjali mi veći deo glavne aorte.

Back