Fitness domacica

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To u Vojvodini nije pravi sir, već se zove sladak sir i koristi se za kolače, tako da je termički obrađen i bezbedan za upotrebu. Ne koristi se pokvareno mleko, već se ostavi preko noći van frižidera, namenski... i moram vam reći da je pita sa slatkim sirom i suvim grožđem njam njam ;)

Rezultat je isti, namenski ili nenamenski:lol:. Mleko se ukiseli.

- - - - - - - - - -

Da nije to ona afera sa aflatoksinom koji se našao u kukuruzu, pa je bila prekoračena dozvoljena doza u malte ne svim mlekarama, ako ne i u svim. Posle država rešila problem tako što je povećala dozvoljenu dozu rečima tako je bilo nekad, pa šta nam fali. :lol:

Jeste, samo u drugoj državi.

To u Vojvodini nije pravi sir, već se zove sladak sir i koristi se za kolače, tako da je termički obrađen i bezbedan za upotrebu. Ne koristi se pokvareno mleko, već se ostavi preko noći van frižidera, namenski... i moram vam reći da je pita sa slatkim sirom i suvim grožđem njam njam ;)

Ово о чему причамо није сладак сир, слано и киселкасто је, као и прави сир.

Само што је много мекше и одлично је за слана пецива и пите.

И да , у праву си, не знам одакле да се прави од поквареног киселог млека :eek:

i kod mene se jede "normalno", sta god to znacilo, ne jedem ni ja nenormalno :lol:
kod nas uvek ima kuvano jelo za rucak, gotovo nikad se ne jede iz pekare (tu izuzimam skolarca koji zna da doruckuje u pekari kad ide u skolu), svi jedu voce, zapravo za decu je obavezna vocna uzina.
niko nema visak kg, mm je pustio stomak malo, on dosta jede na poslu, ima ekipu koja samo smislja sta ce da bude na meniju kad su nocne smene i praznici.
ja uglavnom spremam odvojeno za sebe, ne smeta mi i ne oduzima mnogo vremena

Nikada nisam spremala odvojeno za sebe, ima svi da jedu što ja smatram zdravim.:zcepanje:

Rezultat je isti, namenski ili nenamenski:lol:. Mleko se ukiseli.

- - - - - - - - - -

Jeste, samo u drugoj državi.

Није покварено кисело млеко.

Млеко се поткисели, процеди, стави се са паприком да стоји 30-ак дана, и онда је спремно за употребу.

To sam ja rekla, da smo tako ukiseljeno mleko smatrali pokvarenim, i bacali ga.A u stvari je bilo isto kao i to od kojeg prave sir.

- - - - - - - - - -

spremam odvojeno jer ja rucam na poslu, cesto su to male kolicine. a i njima spremam zdravo, samo sto se ne uklapa uvek sa onim sto ja jedem

Nisam ni mislila da njima kuvaš nezdravo, samo kažem da sam ih navikla da se jede sve ono što se pripremi. Nema biranja.

To sam ja rekla, da smo tako ukiseljeno mleko smatrali pokvarenim, i bacali ga.A u stvari je bilo isto kao i to od kojeg prave sir.

:lol:

Ми к'о Кинез и Арапин.

Јел' бацаш кисело млеко или га једеш?

Ради се о регуларном киселом млеку, не о поквареном.

А то покварено, укисељено млеко се код нас зове провара.

Неки људи чак и то користе, али мени је то стварно бљак.

Да сте га само дали некој цица маци, а оне имају профињен укус и њух за неколико редова величине бољи од нашег уверили би сте се да је безбедно.

Није покварено кисело млеко.

Млеко се поткисели, процеди, стави се са паприком да стоји 30-ак дана, и онда је спремно за употребу.

Vidim i ja da nije, samo sam odrasla u uverenju da jeste.

- - - - - - - - - -

To sa paprikom mi je nepoznato, znam samo ovo za sir.

- - - - - - - - - -

Nisam ni mislila da njima kuvaš nezdravo, samo kažem da sam ih navikla da se jede sve ono što se pripremi. Nema biranja.

nisi me razumela, nisam ja ko smokva da svima spremam odvojeno, ko sta voli :lol: spremam nekad odvojeno zbog sebe, ne zbog njih i biranja.
ne mogu oni svaki dan jesti belo meso sa grilovanim povrcem, ili kuvano meso sa kuvanim povrcem. skuvam supu, izvadim meso, njima supa dva dana, meni meso 3 dana, samo bacim na gril tiganj brokoli, sragarepu, karfiol, itd.

Ми к'о Кинез и Арапин.

Јел' бацаш кисело млеко или га једеш?

Ради се о регуларном киселом млеку, не о поквареном.

А то покварено, укисељено млеко се код нас зове провара.

Неки људи чак и то користе, али мени је то стварно бљак.

Od te provare u Vojvodini prave sir.

Vidim i ja da nije, samo sam odrasla u uverenju da jeste.

- - - - - - - - - -

To sa paprikom mi je nepoznato, znam samo ovo za sir.

Не знам како ти чуваш сир, ја направим пресолац (прокувам воду са сољу) и њиме залијем сир.

Е, између редова сира ставим паприку, зелену, свежу и то тако стоји.

Укус и мирис сира је феноменалан кад одстоји.

- - - - - - - - - -

Od te provare u Vojvodini prave sir.

Аућ...

Кажем ти, и код нас неки то користе, мени се од тога утробица преврће.

nisi me razumela, nisam ja ko smokva da svima spremam odvojeno, ko sta voli :lol: spremam nekad odvojeno zbog sebe, ne zbog njih i biranja.
ne mogu oni svaki dan jesti belo meso sa grilovanim povrcem, ili kuvano meso sa kuvanim povrcem. skuvam supu, izvadim meso, njima supa dva dana, meni meso 3 dana, samo bacim na gril tiganj brokoli, sragarepu, karfiol, itd.

Moji skoro da mogu.:lol: Variva od povrća su mi uglavnom bez krompira, bez brašna.

Не знам како ти чуваш сир, ја направим пресолац (прокувам воду са сољу) и њиме залијем сир.

Е, између редова сира ставим паприку, зелену, свежу и то тако стоји.

Укус и мирис сира је феноменалан кад одстоји.

- - - - - - - - - -

Аућ...

Кажем ти, и код нас неки то користе, мени се од тога утробица преврће.

Nikako, jer nema potrebe za tim. U velikom gradu je drugačije. Sve se, i uvek može nabaviti.

- - - - - - - - - -

Да сте га само дали некој цица маци, а оне имају профињен укус и њух за неколико редова величине бољи од нашег уверили би сте се да је безбедно.

Jesmo, uvek smo imali mačke.:heart:

u nedelju sa gledala memedovica
bas volim njegove reportaze
i bas je to rekao - danas ne mozes da utvrdis sta je cije nacionalno jelo, ali su zato svi potrcali i zastitili i ono sto je bilo nase kao svoje
pravio je prilog negde na jugu u domacinstvima koja zive u etno kucama i prave - jbg zaboralila sam kako se zove, ali je u pitanju sir od kiselog mleka

On govori ono šta narod voli da čuje. Mi imamo taj osećaj žrtve kojoj su sve ukrali ali zvanični podaci su drugaciji i kažu da su jedino dva jela autentično srpska, slana pita od oraha i još jedno

Ljutili smo se kada su zaštitili ajvar a istina je da je ajvar arapski i tamo gde su bili Arapi se pravi ajvar pa ako potražiš pesto od paprika na jugu Italije dobićeš ajvar:lol:.

Nikako, jer nema potrebe za tim. U velikom gradu je drugačije. Sve se, i uvek može nabaviti.

О, Боже, па не живим ја на Марсу да не могу увек да набавим сир :lol:

Ради се о томе да волимо да купимо 3-4 килограма, да ставим у пресолац, и онда је све лепши што дуже стоји.

Преври, буде тврђи и укуснији.

И још овако са паприком, јами...

И шта, бре, ти мени "у великом граду", немој да ти ја дам велики град :evil:

• Podržavam
Reactions: Em.
Негде га зову вурда, у мом крају је урда.

И много је боља од мрвљеног сира, ако се направи како треба.

Иначе, само сам сврнула да вирнем, немам ја шта паметно да кажем о здравој исхрани, а поготово не о фитнесу и иним вежбама :lol:

E to!!!
Jeste urda :)

О, Боже, па не живим ја на Марсу да не могу увек да набавим сир :lol:

Ради се о томе да волимо да купимо 3-4 килограма, да ставим у пресолац, и онда је све лепши што дуже стоји.

Преври, буде тврђи и укуснији.

И још овако са паприком, јами...

И шта, бре, ти мени "у великом граду", немој да ти ја дам велики град :evil:

:lol::heart:

Odoh, mora nešto i da se radi.:(

Bas je specijalitrt tog kraja jer se pravi od svezeg skuvanog mleka koje se ohladi na 42,7c pa se doda kiselo mleko i tako ukiseli

Mleko i mlečne proizvode ne bi trebalo da jedu muškarci. Proizvodi su puni aditiva koji imaju u sebi enzime kojima se testosteron pretvara u estrogen i nemaju vitamin D. Domaće mleko može da ima supstancu koju seljaci koriste za razvoj vimena kod krava, tako da podstiče rast grudi. Zato samo od proverenih seljaka.:ok:

Ova tema je potaknuta Trojinom i otvaram je prvenstveno zbog zdravlja, a posle i zbog izgleda koji dolazi kao posledica ovakvog stila zivota.
Herbalajf sektasi stop, odskakucite sa ove teme niste dobrodosli!
Otvaram temu da bi smo na jednom mestu pisale o nacinu ishrane koja ide uz sportski zivot i o nacinu na koji spremamo obroke..
Male kuhinjske tajne i recepti :)
Nepravilno postavljena tema. Ne moze se odredjivati ko ce i gde da pise.Forum je javan i dostupan svima.
Kod otvaranja tema prvo pogledajte da li postoji ista ili slicna tema
Ova se zakljucava

pravilnik o postavljanju sadrzaja

http://pomoc.krstarica.com/?action=article&cat_id=012&id=390

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back