Fiskalni račun na pijaci

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
Da li je odluka nadležnih da od 1. maja i trgovci na pijaci moraju da imaju fiskalne kase modernizacija tog vida prodaje ili je pak veliki dodatni namet i ubijanje “pijačnog duha” trenutno je najvažnija tema na tezgama širom Srbije.

– Svega 15 odsto prodavaca na pijacama čine poljoprivredni proizvođači. Oni svoje proizvode prodaju gotovo isključivo vikendom dok ogromnu većinu čine trgovci koji zakupljuju tezge za prodaju robe nabavljene od poljoprivrednika. Reč je o ljudima koji se tim poslom bave svakodnevno. Shodno tome nije tačna tvrdnja da su poljoprivrednici najbrojniji među prodavcima na pijaci. Upravo je obratno, većinu čine trgovci koji se odlukom o fiskalizaciji od strane nadležnih guraju u ekonomsku propast – kaže za Danas Srđan Praštalo predsednik Udruženja pijačnih trgovaca “Opstanak”.

– Pijačni način prodaje inače zbog niza razloga polako odumire i u ovom obliku u kome ga poznajemo danas nestaće za pet do šest godina. Nadležni u državi će insistirajući na ovakvoj meri, odnosno uvođenju fiskalne kase taj proces skratiti na pet do šest meseci – kaže Praštalo.

https://www.danas.rs/vesti/beograd/fiskalni-racun-na-pijaci-trgovci-ostro-protiv/

Da li možete da zamislite da za vezicu mladog luka, jednu zelenu salatu i jednu vezici rotkvica dobijete fiskalni racun?
Mislim da se ovakve stvari resavaju kroz placanje poreza i zakupa pijacnih tezgi..ili se zaista ide da se ugase pijace
jer su veliki supermarketi preuzeli prodaju voca i povrca......Mada Kalenic pijacu na primer ne moze da zameni ni jedan supermarket.

Лепо је што регистрована пољопривредна газдинства неће морати да имају фискалну касу.

А трговац који не продаје своју робу, већ откупљену (неко би рекао накупљену)...јбг....за њих ми је жао.

Лепо је што регистрована пољопривредна газдинства неће морати да имају фискалну касу.

А трговац који не продаје своју робу, већ откупљену (неко би рекао накупљену)...јбг....за њих ми је жао.
E od njih je najbolje da se kupuje.

E od njih je najbolje da se kupuje.

Сад кад накупцима уведу фискалне касе, па они затворе своје радње, биће више места и тезги на пијацама са праве пољопривредне произвођаче који имају регистрована пољопривредна газдинства.

Сад кад накупцима уведу фискалне касе, па они затворе своје радње, биће више места и тезги на пијацама са праве пољопривредне произвођаче који имају регистрована пољопривредна газдинства.
E ako tako bude onda super ...
Ja sam cuo da oni nisu bas dobri trgovci i da ne stizu i da prodaju zato i postoje ti nakupci.

E ako tako bude onda super ...
Ja sam cuo da oni nisu bas dobri trgovci i da ne stizu i da prodaju zato i postoje ti nakupci.
da , pored obaveza u polju morace i da cekaju po pijaci da prodaju svoju robu

lepo ustane u 2 , ode obradi njivu , obere rod, pa natovari u kamion, da stigne na pijac oko 6 , da istovari

pa prodaje do 13 , utovari i vrati se kuci do 14.

onda moze da ruca i da odmori dobrih pola sata

a onda u njivu do 20h

dodje, vecera i moze jos jedno pola sata da uziva , mozda i sat do 22

a onda lepo da spava do 2 , cela 4 sata odmora, malo li je

da , pored obaveza u polju morace i da cekaju po pijaci da prodaju svoju robu

lepo ustane u 2 , ode obradi njivu , obere rod, pa natovari u kamion, da stigne na pijac oko 6 , da istovari

pa prodaje do 13 , utovari i vrati se kuci do 14.

onda moze da ruca i da odmori dobrih pola sata

a onda u njivu do 20h

dodje, vecera i moze jos jedno pola sata da uziva , mozda i sat do 22

a onda lepo da spava do 2 , cela 4 sata odmora, malo li je
Pa ja licno zna neke koji imaju bas svoje ljude koji su jel nakupci i to odgovara i onome koji proizvodi i onome koji prodaje ...
Ako se neko dobro organizuje onda i moze ali to je sve posao za one malo jace... onaj mali on ne stize od obaveza.

A i nje sve tako crno-belo , ako nakupca najuris i to je greska .. a oduvek ih je bilo.
Prodavac ne moze biti bas svako.

Глупост.

Толико продаваца на пијаци знамо, који нам понекад нешто поклоне или смање цену јер смо редовни купци...
Иначе је на пијаци све одавно заокружено на 10, са металцима се не бави нико. И ако треба да наплати 55, а дао би за 50... Да ја носим металце или да продавац објашњава мањак/вишак у каси :roll:

Како да обавим нешто ако сам договорио са продавцем, да ми донесе нешто што би се иначе продавало климатизованој хали, а продавац је на обичној тезги? Како ће да ми наплати оно што званично нема? :roll:

п.с. све као хапсе Мишковића (у међувремену ослобођен...), а овамо све наводе воду на његову воденицу, да народ купује код њега и сличних...

Ovo je tema za Ekonomiju, nije to samo u Beogradu, a da je još jedna velika glupost ove vlade, jeste...

Doduše, na mojoj pijaci neki od njih već duže vreme imaju i kase i čitače kartica...
Ovde?

188659_pijaca-1000x0_orig.jpg

Totalno nakazno.

Back