Fiskalna kasa za frizere, kozmetičare i kladionice

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.646
Država ukida privilegije i od 1. januara 2022. godine privilegiju da ne evidentiraju promet preko fiskalnih kasagube frizeri, kozmetičari, pogrebnici i većina preduzetnika-paušalaca koji sada ne moraju da imaju ove uređaje .

Advokati i taksisti i dalje će moći da posluju bez fiskalnih uređaja, ali tu privilegiju neće imati kockarnice, kladionice, muzeji, galerije, oni koji se bave sportskim, zabavnim i rekreativnim delatnostima i brojne druge delatnosti koje su trenutno oslobođene ove obaveze
ceo tekst na linku
https://www.danas.rs/ekonomija/drza...lna-kasa-za-frizere-kozmeticare-i-kladionice/

Meni te podele da jedni mogu bez fiskalnog racuna da rade a druge ne..nije jasna.Ili svi ili niko

Da,to je jedna od velikih gluposti koja se vuce godinama.Mora da se zakon o pausalcima pretrese i donesu jasne i razumljive smernice o placanju poreza, mada je to u ovom trenutku naucna fantastika sa svim ovim strucnjacima sa kupljenim diplomama.
Meni druga stvar bode oci, najveci lanac trafika "Moj kiosk" koji po podacima na svom sajtu ima 3700 zaposlenih radi krseci zakon i niko se ne uzbudjuje (ne primaju kartice). Iz toga se vidi da zakon i dalje nije za sve isti i kako smo krenuli nikad i nece.

Da,to je jedna od velikih gluposti koja se vuce godinama.Mora da se zakon o pausalcima pretrese i donesu jasne i razumljive smernice o placanju poreza, mada je to u ovom trenutku naucna fantastika sa svim ovim strucnjacima sa kupljenim diplomama.
Meni druga stvar bode oci, najveci lanac trafika "Moj kiosk" koji po podacima na svom sajtu ima 3700 zaposlenih radi krseci zakon i niko se ne uzbudjuje (ne primaju kartice). Iz toga se vidi da zakon i dalje nije za sve isti i kako smo krenuli nikad i nece.
Zasto krse zakon ako ne primaju kartice? Ni jedna trafika koliko znam nema terminal. A koliko puta mi se desi da nemam kes kod sebe ...

pazi 21.vek mi u Srbiji koristimo kesh....nismo sposobni da se prebacimo na mobilni i da placamo skeniranjem

Vlasnik ''Mog Kioska'' je Stanko Subotić, Cane Žabac, Vučićev prijatelj.

Zasto krse zakon ako ne primaju kartice? Ni jedna trafika koliko znam nema terminal. A koliko puta mi se desi da nemam kes kod sebe ...
Od 2005 cini mi se da svaki objekat mora da ima bar jedan POS terminal, (mada je to po starom zakonu,kada su terminali primali samo odredjene kartice, sa kim su imali dogovor). Jedino su bili postedjeni pausalci.Do sada.

pazi 21.vek mi u Srbiji koristimo kesh....nismo sposobni da se prebacimo na mobilni i da placamo skeniranjem
Mozda i ima ali je to minorno (ja imam ali mi kartica nije Srpska). Mi u elektronskom bankarstvu i uslugama kaskamo debelo za svetom.
Vlasnik ''Mog Kioska'' je Stanko Subotić, Cane Žabac, Vučićev prijatelj.
Onda mi je sve jasno.Nece ni imati terminale.

Back