Firdarije

Nastia

Veoma poznat
Poruka
12.173
Firdarije su razdoblja života koja su pod upravom planeta kao kronokratora (davaoci života). Srednjovjekovna tehnika koja je pripisana Perzijancima, ova i nekoliko sličnih metoda dodjeljivanja planetarnih razdoblja koriščena su u raznim predviđanjima.

Dnevne rođenja počinju sa Suncem, a noćna počinju s Mesecom.
Planetarna razdoblja slede ovakav redosled: Sunce, Venera, Merkur, Mesec, Saturn, Jupiter, Mars, Severni čvor, Južni čvor.
Osim uključivanja čvorova ovo je redosled kojim su planete dodeljene dostojanstvu lica. Periodi vladanja su sledeći:

Sunce - 10 godina
Venera - 8 godina
Merkur - 13 godina
Mesec - 9 godina
Saturn - 11 godina
Jupiter - 12 godina
Mars - 7 godina
Severni čvor - 3 godine
Južni čvor - 2 godine

Tako će osobe rođene po danu imati Sunce kao vladara firdarije prvih 10 godina života nakon čega će vladarstvo 11. rođendana preuzeti u Venera, a potom Merkur za 19. rođendan.

Noćna rođenja će najpre, kao vladara firdarije imati Mesec prvih 9 godina, a vladarstvo će na 10. rođendan prezeti u Saturn, i tako dalje.

Tokom razdoblja vladanja neke planete, tvrdi se da ona, kao vladar ima pojačani uticaj na osobu.

Firdarija se opet deli na podfirdarije što su manji periodu u okviru jednog firdara, a ti manji periodi se nazivau sub-firdari.
Tako ćemo u okviru 10.godina vladavine Sunca, redom kao subladare imati sve ostale planete koje se smenjuju, u proseku na 2 godine.

U nastavku je kalkulator firdarija, gde je moguće izračunati firdare i vladare za svaku natalnu kartu:

https://firdaria.com/calculator.php

http://www.astrologiamedieval.com/tabelas/Firdaria_Abumashar.pdf

Zavisi od trenutka izlaska Sunca. Trebalo bi da proverimo u natalnoj karti, ako ti je Sunce u donjoj polovini neba, tj ispod ASC, onda je rodjenje noćno.
Tebi je Sunce na ASC, ali ne sećam se sada da li je iznad ili ispod ASC, ali to možeš vizuelno proveriti na taj način.
Ako je ispod ose ASC-DSC, onda si rodjena noću, isto tako, ako je Sunce iznad tačke, tj ose, onda si rodjena po danu.

Eo
_20190923_002821.JPG

Reci u kojoj si sada firdariji pa ću ti protumačiti.
Sad je sunce, do 2016-2026
Oćeš li mi reći da li ću da živim 150 godina ahahaha
Ako misliš da mi protumačiš ovo što piše, nije meni problem engleski (astrologija je problem mehehe), izađe u ćošku kao šta predstavlja kad klikneš na to razdoblje
Po ovome ispada da mi je sad vrh sve, svašta ću da postignem... Možda u sledećih šest godina. Ovo do sad je puć osim što sam veoma poznata na krstarici brt

Tebi Sunce vlada 10. poljem, a ovo polje se odnosi na karijeru i samoostvarenje ali i na jednog roditelja ( obično majku ).

Kada smo u firdariji Sunca ( ja ga se ne sećam jer je meni bilo u prvih 10. godina života :D ali sam pre 2 godine bila u subfirdariji Sunca i bilo mi je top! ) onda se oseća jaka potreba za samoostvarenjem, ambicije, želja da u životu ostvarimo svoj vrhunac, postanemo autoritet i neko i nešto. Sunce je prirodni vladar autoriteta, zrelih muškaraca, supruga, ali onih oženjenih ( ne mladića ).

Ovo je tvoja natalna karta:

Dodola.png

Ovo je tabela firdarija:

DodolaFir.png

Kada Sunce vlada firdarijom, onda je naglašen i ego, potreba da se naš identitet stavi u prvi plan, da budemo poštovani, uspešni u poslu, napredujemo u karijeri.
Žene koje imaju Sunce u polju ASC obično imaju snažan uticaj oca, kasnije supruga, muža.
Pošto je tebi Sunce u fiksnom znaku, ovo nagoveštava jedan brak, dugotrajan. Firdarija Sunca tako, kod žene može da sugeriše na period života u kome će pitanje braka, tj supruga, biti aktuelno, pa se može manifestovati kroz uspehe i period kada doživljavamo uspehe kroz muža, ili njegove uspehe koji utiču na kvalitet našeg života.

Ovo je baš sada, ove dve godine, naročito aktuelno jer si i u firdariji i subfirdariji Sunca.

Suprug može čak biti i stranac, s obzirom da ti Sunca vlada 9. poljem, ili na neki način povezan sa inostranstvom, a ovo je takođe i Univerzitet, profesor i slično. Stariji i zreliji.

U solaru je Sunce na samom vrhu neba, na MC što potkrepljuje firdar i godinu u kojoj je simbolika 10. polja ( a to može biti suprug, roditelj, tvoja karijera ili neko od atoriteta ) jako naglašeno.

Sunce ti je u profekcijama u 8. polju pa se opet ono neko nasledstvo pojavljuje, ne znam stvarno u kom smislu i da li ima logike ili ne.

Ove godine vladar ti je Merkur, a to je jako brza i nestabilna planeta, pa ovo može biti period čestih oscilacija i promena i u pogledu dešavanja i osećanja, razmišljanja, ili materijale situacije. Merkur je i glas, priče, komunikacija, ugovori, spisi. Da nešto bude obećano i očekivano, ali da se ne realizuje. Merkur je ipak u Strelcu u izgonu i nema realnu sliku, ume da se zanese i ne vidi drvo od šume. Ali generalno, prate te često srećne okolnosti, iako ti kao osoba umeš biti teška, kao svaki fiksni alement, kada dominira. :mrgreen:

Merkur, kao vladar godišnje profekcije je u Škorpiji u konjunkciji sa natalnom Venerom i orbisu od 3* što može opet da ukaže na dešavanja koja se tiču ili partnera ili čak i mogućnost suđenja nekog, parnice ili slično. Ako sve povežem, meni sve vuče na godine u kojima se u prvi plan stavlja partner, njjegovo neko nasledje ili parnice i sl. kao i tvoja karijera i status.

Jel ima to tebi neke logike? :think:

Kada Sunce vlada firdarijom, onda je naglašen i ego, potreba da se naš identitet stavi u prvi plan, da budemo poštovani, uspešni u poslu, napredujemo u karijeri.
Žene koje imaju Sunce u polju ASC obično imaju snažan uticaj oca, kasnije supruga, muža.
Pošto je tebi Sunce u fiksnom znaku, ovo nagoveštava jedan brak, dugotrajan. Firdarija Sunca tako, kod žene može da sugeriše na period života u kome će pitanje braka, tj supruga, biti aktuelno, pa se može manifestovati kroz uspehe i period kada doživljavamo uspehe kroz muža, ili njegove uspehe koji utiču na kvalitet našeg života.

Ovo je baš sada, ove dve godine, naročito aktuelno jer si i u firdariji i subfirdariji Sunca.

Suprug može čak biti i stranac, s obzirom da ti Sunca vlada 9. poljem, ili na neki način povezan sa inostranstvom, a ovo je takođe i Univerzitet, profesor i slično. Stariji i zreliji.

U solaru je Sunce na samom vrhu neba, na MC što potkrepljuje firdar i godinu u kojoj je simbolika 10. polja ( a to može biti suprug, roditelj, tvoja karijera ili neko od atoriteta ) jako naglašeno.

Sunce ti je u profekcijama u 8. polju pa se opet ono neko nasledstvo pojavljuje, ne znam stvarno u kom smislu i da li ima logike ili ne.

Ove godine vladar ti je Merkur, a to je jako brza i nestabilna planeta, pa ovo može biti period čestih oscilacija i promena i u pogledu dešavanja i osećanja, razmišljanja, ili materijale situacije. Merkur je i glas, priče, komunikacija, ugovori, spisi. Da nešto bude obećano i očekivano, ali da se ne realizuje. Merkur je ipak u Strelcu u izgonu i nema realnu sliku, ume da se zanese i ne vidi drvo od šume. Ali generalno, prate te često srećne okolnosti, iako ti kao osoba umeš biti teška, kao svaki fiksni alement, kada dominira. :mrgreen:

Merkur, kao vladar godišnje profekcije je u Škorpiji u konjunkciji sa natalnom Venerom i orbisu od 3* što može opet da ukaže na dešavanja koja se tiču ili partnera ili čak i mogućnost suđenja nekog, parnice ili slično. Ako sve povežem, meni sve vuče na godine u kojima se u prvi plan stavlja partner, njjegovo neko nasledje ili parnice i sl. kao i tvoja karijera i status.

Jel ima to tebi neke logike? :think:
Pa pazi, ja sam u braku preko dvajes godina sa istim likom, stariji od mene godinu i po što i baš nije mnogo stariji jelte, nije stranac. .. Nije profesor ahahaha, upišah se na ovo.
Ćaća mi nije nešto dominantan osim što mi je jedini roditelj već više decenija, tako da je i ćaća I mater silom prilika.
Stvarno nemam pojma šta I jedno od nas dvoje može od bilo koga da nasledi, to mi je skroz čudno, osim ako nije neko simbolično nasledstvo, tipa umre baba-tetka I ostavi nam vilerov goblen u testamentu
Karijera mi je stabilna skroz, nemam prostora nekog za ambicije, takvo je zanimanje, a i prilično sam zadovoljna zaradom, tretmanom firme prema meni itd, al I to je već mnogo godina tako.
I što da mi kažeš da sam teška crkla dabogda ahahaha

E ozbiljno hvala, ja ću ovo malo sve šaljivo da shvatim, al ću da zapamtim šta si mi rekla pa ću da pratim ako se nešto desi da ti javim 😘

Ne znam onda šta bi Sunce u tvom slučaju moglo da znači.
Meni je takođe u istom znaku kao i ASC, i kada mi je vladalo subfidarijom ( a vlada mi 9. poljem, u Strelcu je ali u 12. malo iza ASC ) ja sam cele godine putovala, bukvalno nisam iz aviona izlazila na svakih mesec dana. Poslovno napredovala i baš mi je bila full godina.
E sada, razlika je u tome što sam ja rodjena po danu pa mi je to Sunce baš naglašeno, dok si ti rodjena noću.
A imala sam, iskreno neki osećaj da imaš samo oca, zato što ti je Mesec u 4. u kvadratu sa njim a ovde je donji deo neba, a sam kvadrat Sunca i Meseca simboliše ili razvod roditelja, ili smrt roditelja ( jer je to donji deo neba, kraj života itd..) ali nisam htela da mračim.
Sunce jeste uticaj muške figure.

Pa uvek ćeš biti zadovoljna zaradom, tebi je finansijski aspekt dobro naglašen.
Vidi, u nekim godinama mi čak većinu dešavanja preguramo na nekom psihičkom nivou.
U smislu raspoloženja, socijalnog i društvenog života itd. Nije svačiji život turbulentan. Pogotovo fiksnim znacima oni ne vole promene već teže stabilnom životu, pa je kod njih promena najmanje vidljiva. Inače ih to ume izbaciti iz koloseka.

I ne treba se tripovati, ja sam isto za to.

A da si teška, pa vidim znam iz iskustva, rekoh ti, mama mi je slična kombinacija. :mrgreen: :rotf:

Koliko god da mi je teško da razumem šta je četvrti kvadrat I ovo 'je vladalo subfidarijom ( a vlada mi 9. poljem, u Strelcu je ali u 12. malo iza ASC' si recimo mogla da mi napišeš na kineskom, meni isto ahahaha
Još jednom ti hvala što si uložila trud da mi objasniš sve ovo
I ima logike to da se ja baš ne ložim na materijalne stvari. Nikad nisam bila sirotinja neka, al gajim tihi prezir prema materijalnom kao centru svega, novac je sredstvo i ne može biti cilj u životu.
A i nisam bre teška osoba ahahaha, naprotiv!

Kod Dodole opet nasledstvo. Al‘ ce se ova zena nasledjivati...

Salu na stranu, da ne spamam, Sunce i Merkur su mi u konjukciji sa (ili na?) MC.
Toliko od mene o Suncu u natalnoj karti. :) :)

Meni je izbacilo da sam u Merkuru do 2024
S tim da mi piše da mi je merkur /mars od 18.decembra 2018 do 20.oktobra ive godine ...šta bi to moglo da znači? Inače mi je Me u Raku u 11.kući,a Ma u Devici u 12.kući...

Back