fioka

Zuji Zolja

Domaćin
Poruka
3.567
jesenje ciscenje kuce...
na red dodju i fioke, za mene najgori i najtezi deo za spremanje.
sa druge strane - njeno velicanstvo fioka mi je neophodno kad treba brzo da pospremim nered, bilo da je dnevna soba, decija, kuhinja... sta god. samo brzo potrpam i pomislim - posle cu razvrstati, a znam da necu.
e tako sam danas nasla u fiokama zaboravljeni novcanik sa malo para, pozivnicu za svadbu, na koju nismo otisli jer "nismo bili pozvani" :rumenko: cerkinu figuricu konjica, koji je toliko "vazan" da smo preko neta narucili istog...
ali i pune dve kese kojekakvih brosura, reklama, racuna i drugih gluposti...
pitanje nemam, nego ako hocete da se malo odmorite od "teskih" tema :manikir:

Немам довољно фиока па купујем плехане и картонске кутије, најчешће за документа и папире свих врста.
Могу да кажем да је све под контролом. :mrgreen:

u cjelom stanu imam samo dve fioke jer smo pravili ormare po mjeri a ja izabrala onaj model bez fioka :) pa mi sve sitnice stoje po kutijama za cipele ispod kreveta :) zbog velicine istih vjerovatno pretpostavljas da je sve uredno, inace prednost manjih stanova je sto si prinudjen da sve cistis odma posle sebe tako da se meni jos nije desavalo da moram da bacam stvari jer neko dolazi, naravno osim djecijih igracaka ali to je nemoguca misija tako da ih samo pobacam u veliku korpu svejedno ih razbacaju za 15 min.

Imam nekih 18 komada fioka, što po kuhinji, što po sobama...Za sada je sve dobro organizovano - osim dve u kojima čuvam hrpe starih računa, po principu "zlu ne trebalo" ... :rumenka: Kad god krenem u spremanje 3 fioke "svaštare", svečano obećam sebi da ću sve pobacati...ali uvek se,na kraju balade, ispostavi da mi sve te kerefeke trebaju ili će nekad možda zatrebati! :mrgreen: Toliko o spremanju fioka...

Ni ja nemam puno fioka, ali je zato šank krcat kojekakim papirićima i bogzna čime još, a ja to ne direm nego mm kad mu dođe, on lepo sve raspremi. Uglavnom su računi tu pa zato ne pravim reda.:whistling:
Ostalo je sve uglavnom pod kontrolom, dečije igračke su natrpane u maloj sobici po kutijama, povremeno ih razvrstam, ali ih oni opet izvrnu pa kad ih nateramo da ih skupe oni ih natrpaju bez ikakvog reda i pravila. Mada smo često znali samo da naguramo sve nogama u tu sobicu za igranje i zatvorimo vrata. :whistling:
I nemamo dovoljno ormara, kad smo pravili kuću istrošili smo se pa je nameštaj minimalan i to nam odgovara samo fale ormari. Planiramo da napravimo američki plakar, ali pošto je to investicija, za sada je sve nagurano i svaku božiju stvar kad izvadim, moram prvo da pređem peglom. :(

Немам довољно фиока па купујем плехане и картонске кутије, најчешће за документа и папире свих врста.
Могу да кажем да је све под контролом. :mrgreen:

isti problem samo resavam jeftinije
kutije od obuce, divna stvarcica, ako hoces umotas je u neki ukrasni papir, ako neces ne moras ni to vise, sad se i one prave raznih boja
imam zlatne, srebrne, sarene, sa crtanim likovima, roze, plave...ma sta ti dusa oce...
imam u komsiluku obucarsku radnju i vecina kupaca kad kupi nece kutiju (iz nekog razloga) oni ostave i imamo dil ja capim :cool:
ne moraju vise ni da se ukrasvaju, bas su fensi :lol: i kvalitetne tvrdo radjene izdrzljive....imam tako par "solitera" od njih po kuci :lol: jel imam glupe ormane sa policama bez fioka :roll:

isti problem samo resavam jeftinije
kutije od obuce, divna stvarcica, ako hoces umotas je u neki ukrasni papir, ako neces ne moras ni to vise, sad se i one prave raznih boja
imam zlatne, srebrne, sarene, sa crtanim likovima, roze, plave...ma sta ti dusa oce...
imam u komsiluku obucarsku radnju i vecina kupaca kad kupi nece kutiju (iz nekog razloga) oni ostave i imamo dil ja capim :cool:
ne moraju vise ni da se ukrasvaju, bas su fensi :lol: i kvalitetne tvrdo radjene izdrzljive....imam tako par "solitera" od njih po kuci :lol: jel imam glupe ormane sa policama bez fioka :roll:

Имам ја и кутија од обуће, не бој се. :lol:

eto, sad ja ispadoh najaljkavija :D
mislim imam ja i fioke i kutije i kutije od cipela... nedavno sam kupila solje za kafu jer su bile upakovane u lepu belu kutiju sa crvenim srcima - to je sad cerkina "kutija za tajne". istina i solje su mi trebale, ali pri izboru je pomoglo pakovanje.
a korpice razne - za otpalu dugmad, raspar slicice, drugaricin upaljac, prirucni srafciger... kukicu od zavese... imate li i to? ja dve i odoh sad da vidim sta se u njima izrodilo, a time ce biti i gotovo moje jesenje ciscenje i pospremanje kuce :cool:

eto, sad ja ispadoh najaljkavija :D
mislim imam ja i fioke i kutije i kutije od cipela... nedavno sam kupila solje za kafu jer su bile upakovane u lepu belu kutiju sa crvenim srcima - to je sad cerkina "kutija za tajne". istina i solje su mi trebale, ali pri izboru je pomoglo pakovanje.
a korpice razne - za otpalu dugmad, raspar slicice, drugaricin upaljac, prirucni srafciger... kukicu od zavese... imate li i to? ja dve i odoh sad da vidim sta se u njima izrodilo, a time ce biti i gotovo moje jesenje ciscenje i pospremanje kuce :cool:

Мени те глупости стоје у стакленој здели на столу, ту нема шта нема - хемијске оловке, визиткарте, ексери, шрафови, црквени календар :lol:,пуњења за пенкало, беџ из ДСС-ове изборне кампање, кинеска батер-лампа, два три упаљача од којих само један ради, два шрафцигера и четка за фарбање намештаја или радијатора, по жељи.

Poslednja izmena od moderatora:
Мени те глупости стоје у стакленој здели на столу, ту нема шта нема - хемијске оловке, визиткарте, ексери, шрафови, црквени календар :lol:,пуњења за пенкало, беџ из ДСС-ове изборне кампање, кинеска батер-лампа, два три упаљача од којих само један ради, два шрафцигера и четка за фарбање намештаја или радијатора, по жељи.

jao, znam to. tako je kod moje mame. a bez crkvenog kalendara ne vazi :lol:

:zcepanje: kod mene postoji prelep ukrasni cup podignut na ormar, kao sto kazu spolja gladac, unitra jadac tako i u njemu nema sta nema dugmad, olovke,igracke iz kinder jaja, razni papiric ........ i naravno crkveni kalendari i to za poslednje 4 godine. Zna li neko sta se radi sa starim crkvenim kalendarima....? nesto mi bezveze da ih bacim u smece a samo mi smetaju, dodje mi da ih odnesem babi u selo pa nek ona grjesi dusu :zcepanje:

Имамо неколико кутија и цео један секретар за "административне послове".
Па, гурај Ђуро, док не кипи :)))
Па онда избацуј вишак, али све нам је ту.

Imam par fioka i trudim se da ih sredim povremeno, uglavnom znam sadrzaj i poredjam tako da mogu da nadjem shta mi treba...muz ima svoje dve sa nekim alatom i gomilom stvari...meni je to neopisiv krsh i lom a on kaze da se snalazi pa neka ga...

Imam par fioka i trudim se da ih sredim povremeno, uglavnom znam sadrzaj i poredjam tako da mogu da nadjem shta mi treba...muz ima svoje dve sa nekim alatom i gomilom stvari...meni je to neopisiv krsh i lom a on kaze da se snalazi pa neka ga...

Ми ексере, шрафове и типлове држимо у великој тегли.

Тачно се зна у којој фиоци шта стоји.

Чак је и ћера научила, али од тада нема ни реда у фиокама.

Кад нешто тражи, све испретркељише :sad2:

Али све враћа у одговарајућу фиоку, што је за сад довољно.

Чишћење фиока - кад прекипи и почне да се завлачи испод и иза њих :rumenko:

ja ne znammkako je kod vas,ali ja imam jednu fioku punu "razvedenih" carapa kojima se nikad par ne nadje.ostale su prilicno uredne jer ja sve sto mi ne treba bacam,za svaku se zna sta u njoj stoji,moji sve sklanjaju jer znaju da ce u smece ako nije na mjestu

ja ne znammkako je kod vas,ali ja imam jednu fioku punu "razvedenih" carapa kojima se nikad par ne nadje.ostale su prilicno uredne jer ja sve sto mi ne treba bacam,za svaku se zna sta u njoj stoji,moji sve sklanjaju jer znaju da ce u smece ako nije na mjestu

И ја имам проблем са мистериозно несталим чарапама.

И ја имам проблем са мистериозно несталим чарапама.
o to je pricha za sebe,nekad mi ostane u mashini ili ispadne na terasi kad imam mnogo vesha:lol:pa ipak kasnije nadjem...moji shiznu kad su im rasparene a ja od tad pokupim i svakom u ruke i kazem...sparivanje:lol:
mada, priznajem evo...smrt sam za charape i chashe

Back