Finska je najsrećnija zemlja na svetu

Finska je prekrasna. Priroda je zadivljujuca. Ljudi imaju finansijsku sigurnost, i to vec generacijama, pa nemaju obicaj da se kite brendovima, niti da se hvale onim sto imaju. Oni jednostavno uzivaju, ne razmisljaju sta ce ko reci, niti gledaju sta drugi rade, VEOMA cene i poštuju i svoju i tudju privatnost. Nema preimtimnih pitanja, niti raspitivanja kolika ti je plata, koliko si platio auto, da li ti se to sestra razvela i slicnih ljubopitljivosti. Ako neko zeli nesto da isprica, ispricace sam.
Finci imaju taj neki osecaj bezbriznosti i spokojnog zadovoljstvo koje se ne ispoljava glasnim smejanjem i sedenjem po kaficima. (Neko je to na temi spomenuo)

Eto malo generalizacija. :)

I jos ovo - salata od haringi je odvratna! :D Oni tu ribu drze u marinadi i cim otvore teglu to je da u nesvest padnes od neugodnog mirisa. :D

Stvarno.
Nisam pojma imala da ljudi, koji imaju prirodno nizak pritisak bi trebali izbegavati saunu. 😂
Joj, bas mi je zao. :(
A znas da u sauni treba da biras gde ces da sednes u zavisnosti od toga koliko mozes da podneses vrelinu i vlaznost. Ako si odmah sela gore visoko u treci red…joj. :(
Ja samo skroz dole ( u prizemlju :D) mogu da podnesem, inace mi je prevruce. Isto imam nizak pritisak.
Probaj jednom sa nekim ko je iskusan i ko u sauni nece praviti mnogo visoke temperature i stalno polivati vodu po kamenju.

Ne znam da li si nekad isla u hamam. :) Nije vrelo kao u sauni, vec je san snova. Jos kad te operu jastucima punim sapunice, izmasiraju i premazu marokanskim uljem. Divnoca! To ti od srca preporucujem.

Joj, bas mi je zao. :(
A znas da u sauni treba da biras gde ces da sednes u zavisnosti od toga koliko mozes da podneses vrelinu i vlaznost. Ako si odmah sela gore visoko u treci red…joj. :(
Ja samo skroz dole ( u prizemlju :D) mogu da podnesem, inace mi je prevruce. Isto imam nizak pritisak.
Probaj jednom sa nekim ko je iskusan i ko u sauni nece praviti mnogo visoke temperature i stalno polivati vodu po kamenju.

Ne znam da li si nekad isla u hamam. :) Nije vrelo kao u sauni, vec je san snova. Jos kad te operu jastucima punim sapunice, izmasiraju i premazu marokanskim uljem. Divnoca! To ti od srca preporucujem.
Neka 'fala,...nije to za mene!
Ne podnosim da me "pipkaju", fujjj! :hehe:

Био сам више пута у Хелсинкију и на улицама мало је насмејаних људи. Сви ми делују одсутно. Можда они тако манифестују срећу. У Србији се срећа да видети у сваком кафићу. Музика се чује, људи се смеју а тога код њих нема. Као да сви иду на сахрану. Код нас је и на сахранама веселије.
Meni je takva bila cela Skandinavija. Ozbiljni ljudi, nekako previše za moj ukus.

Što južnije ideš, što više sunca, to su ljudi veseliji, bučniji, nasmejaniji, takav neki utisak imam. Ali problem je što je to sve "spolja"; kada pitaš Srbe da li su zadovoljni životom, većina njih će da kuka kako ništa ne valja. Finci će se mnogo manje žaliti od nas.

Meni je takva bila cela Skandinavija. Ozbiljni ljudi, nekako previše za moj ukus.

Što južnije ideš, što više sunca, to su ljudi veseliji, bučniji, nasmejaniji, takav neki utisak imam. Ali problem je što je to sve "spolja"; kada pitaš Srbe da li su zadovoljni životom, većina njih će da kuka kako ništa ne valja. Finci će se mnogo manje žaliti od nas.
Сећам се, као млад у Шпанији у Љорет де Мару, у неком пабу велико друштво из целе Европе. И одмах се дало видети ко је са југа а ко са севера. Значи, ми из тадашње Југе, моје друштво из Бгд, најбучније, а за нама Италијани, Шпанци и Французи. Енглези, по обичају пијани, док Немци, Холанђани и Скандинавци као воштане фигуре.
Била нека скандинавка, више се не сећам да ли је Швеђанка или Норвежанка. Допала ми се и кренем у акцију. У животу нисам видео леденије биће. Осмех ни клештима да јој извучеш. Нека Францускиња ми прилазила више пута ме вукла и руком одмахивала у фазону, ма пусти је. Мени пукао филм и одем до шанка и наручим флашу топлог пива. Узмем то пиво и дам тој скандинавки. Она ме гледа и каже, не пијем топло пиво. Ја јој одговорим, па нисам ти дао да га пијеш него да га охладиш!
И опет глупа фаца без емоција. Да сам то урадио некој нашој, саставила би ме са том флашом по челенци у истој секунди.

Back