FINA ŽENA

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...ili ostvaljaš perje po kući, kokoFko :)
ma znate šta sam mislila - KAD i pRED kim treba biti malo finiji, onako, pomirljive prirode....znam, kad dođu rođaci (a nema lasice :P )

ma nije
osim kad meni niej recimo do toga da uopšte budem s ljudima, kakvim bilo....
ah..um caruje, jel, ostaviću raspoloženje po strani, mogla bih STVARNO da se unesem u sve to malo

e, to što kažeš tear, ja mislim da nekad treba biti malo....normalniji :P
Pitanje je šta ste mimo volje uradile (jer tako treba) pa je ispalo ok i - na šta ste pristale pa se pokajale
Mislim, nisam ja ni preterano svojeglava.,...više sam ...samosvojna, skroz. Ali kapiram da se nekad treba prilagoditi.

To "mimo volje" nekad radja nezadovoljstvo. Ne uvek.
Prilagoditi se, ali u onoj meri koja ti prija. Nikad ne gubiti sebe radi drugog. "Tako treba", "radi mira u kući", ... Srnje! To su fraze, "kalupi" u koje nas pakuju!
Uh, ne uspevam da se setim svih situacija kad sam pristala da uradim nešto mimo volje, pa se posle kajala.

A, ono za finoću što si pitala... Možda je dovoljno samo biti pristojan, ali reći ono što misliš.

teardrop:
Prilagoditi se, ali u onoj meri koja ti prija. Nikad ne gubiti sebe radi drugog. "Tako treba", "radi mira u kući", ... Srnje! To su fraze, "kalupi" u koje nas pakuju!
Uh, ne uspevam da se setim svih situacija kad sam pristala da uradim nešto mimo volje, pa se posle kajala.

A, ono za finoću što si pitala... Možda je dovoljno samo biti pristojan, ali reći ono što misliš.
Meni to ne ide. Ja nikad ne mogu da uradim nesto mimo volje, i jer tako treba, ako to ne osecam da treba.
Ili sam jos mala;) ili nezrela:-( .
Ma ne, tvrdoglava. I izgleda da nisam fina, jer uvek kazem sta mislim, i kad odlucim da cu da cutim, opet se izlupetam.

da...u pravu si - reći svoj ena lep način. Sve može da se kaže. A šta kad treba da se URADI nešto :lol:
Oooo...pa da ej sve u iskazivanju ovoga i onog ai razgovoru, ne bih s enikad ni zboč čega brinula :P
Ne, bre, treba nekad stati i ostati, i na STRAAAŠNOM mestu postojati :P

Samo vas gledam! - neponovljivi Z.Radmilović! :lol:

Lea011:
Fina zena = naivna zena :)

www.ZenskiKutak.com
A nema = glupa? :roll:

teardrop:

Ali, kako to nešto radiš "mimo volje"? Ako si tako odlučila, može samo da ti ne prija, ne odgovara, ali je valjda tvoja odluka? Sem ako nemaš ispod 15god. pa moraš kako su roditelji odlučili. :? Pa sve normalne obaveze u životu su nam neprivlačne, na nama je da ih učinimo zabavnim, kao alternativu (ne)voljnom priklanjanju. A ako se totalno kose sa našim potrebama i shvatanjima, ne prihvatimo.

Malo me zbunilo što je ovakva tema ovde, a ne na Ženskom kutku. Ili je to potvrda one stare: Žena je stub kuće. Onda sledi - kakva žena, takav dom? :P
Ustvari, ne znam šta ovde da kucam. Samo me privukao neprikladan naziv na ovom podforumu. Jer o finoći treba raspravljati, kod nas, na nivou društva, i menjati mnoge negativne stvari, ali ovde - u domenu porodice, valjda?

Betty:
da...u pravu si - reći svoj ena lep način. Sve može da se kaže. A šta kad treba da se URADI nešto :lol:
Oooo...pa da ej sve u iskazivanju ovoga i onog ai razgovoru, ne bih s enikad ni zboč čega brinula :P
Ne, bre, treba nekad stati i ostati, i na STRAAAŠNOM mestu postojati :P
Tačno tako, to je veoma bitna stvar u životu. Finoća, iliti stepen kulture, ne igra tu nikakvu ulogu.

Betty:
...šta je to tačno?
Znam znam,. pre ili kasnije moraš neke kompromise da napraviš. Koje? Koji su ok a koji nisu? S čim se ne treba nikako zayebavati?
Dakle, šta je to na šta ste pristale a da vam se vratilo dobrim? I šta ste uradile mimo svoje volje, pa se pokajale?

Bas sam razmisljala , razmisljala :D i ne mogu da se setim nijednog kompromisa, a da nije banalan i smesan tipa " sta cemo jesti danas " i sl. Misljenja oko krupnijih stvari nam se poklapaju ( sto bi rekli -> nasli smo se :D ), tako da ( do sada ) nije postojala potreba za pravljenjem kompromisa. Raditi nesto mimo svoje volje ( najpre,sto se tice medjuljudskih odnosa ) je za mene strasno, najgore.
Slazem se sa Teardrop i ostalima : mozes istovremeno biti i fin i pristojan i reci ono sto mislis..u smislu, fina zena zbog sebe same, jer je veliko pitanje da li cete drugi ( oni ) dozivljavati isto tako. Jbg-a to je sasvim druga stvar, i ja se time ( uopste ) ne opterecujem ! :D

Pa sve normalne obaveze u životu su nam neprivlačne, na nama je da ih učinimo zabavnim, kao alternativu (ne)voljnom priklanjanju.

:lol: e OVO je meni trebalo reći!!! Zainteresovana, yeee..ne mogu da verujem!
Sve je dakle dosadno i svima je tako (yeeee ye yee ye yeeee :P) a na meni je da se potrudim da se ne smorim 8)

I - ne radi se o nekim važnim ODLUKAMA; nego o situacijama kad treba biti fin p apostojati ovd ei onde (idu praznici, SVI znate o čemu pričam :wink: )
Mimo moje volje je sve što ne uključuje mene i comp 1 na 1 :mrgreen: Eventualno dragog, ako neće da mi ga otme za fudbal :twisted:
Dakle . moj kompromis je da budem malo društvena i dobra žena (obično se izvučem - imam posla često od kuće).
Nije poenta u GOVORENJU - ja ću uvek reći ono što mislim i trudiću se da to zvuči razumno (čak i ako nije :P ), nego eto...fin ažena nekad i ćuti, jel, i trpi tj,. zabavlja se s cičavomdecom (ovde neću kompromisovati :lol: ) i mesi kolače (ne pada mi na pamet ni da ih jedem, sem reda radi 1 parče, MOŽDA). I tako. Ništa suštinski, suštinski sam ok, nego bi da eskiviram koješta a ne može za NG :lol:
Eto, to je MOJ kompromis. Biti u društvu npr. koje me ne zanima ni najmanje. Nisu loši, ali nisu moja klapa. To.

btw. nije ovo žensko ćoše, ovo je za bračno društvo :D

Betty:
I - ne radi se o nekim važnim ODLUKAMA; nego o situacijama kad treba biti fin p apostojati ovd ei onde (idu praznici, SVI znate o čemu pričam :wink: )
Ništa suštinski, suštinski sam ok, nego bi da eskiviram koješta a ne može za NG :lol:
Eto, to je MOJ kompromis. Biti u društvu npr. koje me ne zanima ni najmanje. Nisu loši, ali nisu moja klapa. To.

ako je sustinski ok -> sve je ok ! .Ostalo su samo "finese" :razz:

Betty, Betty, i ovoliko naklapanja, na četiri strane, oko toga ko će da se prihvati krpe za prašinu i usisavanja! :lol: :lol: :lol:
:evil: Sram te bilo! :evil:
Dohvati se bre te krpe, recimo, ali navuci minić i natakni štikle, a njemu ubaci usisivač u ruke i obećaj mu prikaz 'francuske sobarice' do kraja, čim završi sa usisavanjem. ;) Ima da se provrednite oboje, samo tako. :P Očas posla ima kuća da zablista! :lol:

ma, ok, ali ne mogu da prihvatim da se išta mora :x
tj, nbije da se mora ali stvarno je neprisotjno da ne dođem, e to mi ide na q. Št akoji qray nepristojno? :twisted:
a, da...jest evi zlopamtila :P
Ja jesam. Kod mene postoji JEDNA šansa da me zahebeš. To je i poslednje što ćeš uraditi :mrgreen: I kako sad? :roll: Da se suočavam, da budem fina, nežna i zaboravna, a zlopamtilo :lol:
ma daj, samo ja serem ovde....

Nemoj, bre, da mi praviš tako oštru konkurenciju za računarom! :lol:

Pst, ako su ti društvene obaveze tako smorne, a ti kreni bez gaćica (ima sad odličnih čarapa sa umetcima).
Naravno, za to mu reci tik pre no što stignete, i veče će ti biti izzuzzetnno zabavno! :lol: Posmatraj samo njegovo vrpoljenje, i vreme će ti proleteti! :P
E, da, možeš i da mu spomeneš, s vremena na vreme, kako ti je taaaako neprijatno bez brusa...

;)

procitala sam od pocetka.
Ono sto je napisala zainteresovana moracu da zapamtim.
Osvestila me je koliko sam ustirkana i koliko je moj metod (puki verbalizam/onemelost uz eventualno dizanje nosa) izlazenja iz opresivnih situacija konvencionalan, nemastovit i dosadan.

A o finim zenama: one se uvek lepo ponasaju, bez obzira na okolnosti. I rade ono sto misle da treba da rade. I u seksu, takodje.

Back