fimozaa?????????????

Dare1234

Početnik
Poruka
5
ostovanje

Imam 16godina,visok sam 174,imam 58kg,dlake ispod pazuha su krenule pre oko 3 meseca,glas mi nije skroz mutirao,tek je krenuo da mutira,izgleda da sam u kasnom pubertetu...
Kada mi je penis nadignut(oprostite na izrazima) kozica mi se moze prevuci do pola penisa,tako je i kada mi je spusten..krenuo sam da svrsavam(oprostite) pre nekoliko meseci ali ne mnogo
Tako da,zelim da znam da li imam fimozu,ili ne mogu da spustim kozicu jer sam tek usao u pubertet,MNOGO VAM HVALA UNAPRED,nemam s kime o ovome da pricam

Nemoj da cekas. Idi kod urologa. To je osoba koja je najbolja i za pricanje o tome i ako treba nesto uraditi po tom pitanju.

Sta da cekas, ionako ti kasni taj pubertet, i to treba ispitati kako zasto, kao i prilikom ejakulacije kakve je spermatogeneza. Ako je nesto lose po tom pitanju, sto se pre radi na tome to bolje a ne da cekas pa da provalis to tek u 27 godina kada sa zenom pokusavas da iams decu a ono nece pa nece.

I cim ne moze da se prevuce kozica preko glansa (glavica) cak i kada je u opustenom stanju (a ne u stanju erekcije) onda definitivno treba urolog da odradi "ono sto mu je zanat", a to je nista posebno i posle ces biti oslobodjen covek, ljudski da sve funkcionise.

Ovako rizikujes da ti se skupljaju bakterije u delu glansa i tela penisa, gde se kozica ne moze privuci, pa ce se stvarati crvenila, bakterijske infekcije, pa to moze stvoriti jos goru fimozu nego sto je bila. Dobijaju je i ljudi u godinama vec, a kamoli ti koji imas problema da prevuces kozicu.

A cak i da je prevuces, mozda imas kratak frenulum (frenulum breve) ili pak onaj fimozni prsten, pa ti pritisne taj prsten krvne sudove u penisu i tako zaustavi protok krvi u glansu, a to je vec stanej patologije.
Kod nekih cak posle ne moze ni doci do lakog vracanja kozice na mesto, sto je dodatni problem.

Zato, urolog. Niti je to sramota, niti je nesto sto se samo tebi desava....Ucestala je to pojava, nego svi cute jer je to kao neki taboo, kao i psihijatrija.

Mislim, ako urologu nije blam to da radi i pipka i da mu je to posao kojim zaradjuej za hleb, onda nema ni tebe sta da bude blam. A strucniji covek od njega ne postoji koji ce ti pomoci.

Sve je to medicina, a taj deo tela - organ, kao is vaki drugi.

- - - - - - - - - -

Neki kazu da pricekam,jer je puberte tek poceo,ja ga masiram kada se tusiram,radim te neke vezve,i mislim da se poboljsava malo,nadam se da ce sve biti uredu,i hvala na pomoci

P.s. nema to toliko veze sa pubertetom, nego vise sa genetikom i odr. faktorima.

Neko ko ima fimozu imace je i posle puberteta i do 70 godina, dok god ne ode da resi to hiruskim putem (strasnije ti sad ovo izgleda nego u praksi, u praksi je veoma prosto i jednostavno, pogotovo za urologa to da uradi).

Hvala ti ortak,a znas sta je problem,zivim sa mamom i sestrama,razvedeni su mi,sa caletom ne pricam u opste i da pricam ne bih mogao to da mu kazem jer bi me bilo sramota a i nemamo takav odnos kapiras?,posto imam 16 godina,jel bih smeo sa licnom kartom sam da odem ili treba sa nekim od roditelja???

Hvala ti ortak,a znas sta je problem,zivim sa mamom i sestrama,razvedeni su mi,sa caletom ne pricam u opste i da pricam ne bih mogao to da mu kazem jer bi me bilo sramota a i nemamo takav odnos kapiras?,posto imam 16 godina,jel bih smeo sa licnom kartom sam da odem ili treba sa nekim od roditelja???

Ma razumem ja tvoju situaciju, pretpostavio sam odmah kada si napisao "a nemam sa kim drugim da popricam". Odmah znam koliko je sati, veoma dobro poznajem porodicne patologije, cak sam jedno vreme i radio na tome.

Obicno drugi ulecu pa psotavljaju suvisna pitanja - "je l ti imas oca bre, strica, brata starijeg i sl" a onda ljudi moraju da se pravdaju takvim neumesnim pitanjima i pricaju o svojim bolnim proslostima i dogadjajima, ponovo ih prezivljavajuci.

Zato te i nisam pitao.

Ovo za licnu kartu, ne znam.... Je l iams zdr. knjizicu? Odes kod svog lekara, pa izlozis problem i trazis uput za urologa.

Na kraju krajeva, ako do neceg i dodje (neke intervencije i slicno), obavesti i majku, ne moras joj sad ti pricati detalje, vec joj uopsteno ispricaj, niej to nista sramota, penis je deo tela, deo muskog tela, zene to znaju i to nije nista sramota, kao sto nije sramota ni kada devojkama pocnu da rastu grudi pa im se vide grudi u odeci, pa onda neka od njih napipa nesto u grudima, pa ode da proveri kod lekara da li nije neki cvoric, odn tumor dojke.

I mi muskarci treba da bar 1 mesecno tako pregledamo testiste trazeci neko zrnce dole - kako bi sprecili razvoj raka testista kod muskaraca. Sve su to normalne i nesramotne stvari, devojke i zene to nauce veoma brzo - odlazivsi redovno kod ginekologa, a muskarci se duze srame i prave od toga neki tabu, jer ne idu svi redovno i rano kao devojke kod ginekologa.

I eto, zene idu kod ginekologa, mi idemo kod urologa, mada i zene idu kod urologa. Zamisli njima kako je.

Sve je to za ljude i tu nema sramote, kako za tebe sto ces ici kod urologa, tako i za tvoje sestre kada odu kod ginekologa.

To samo kod nas na Balkanu se i dalje sapatom prica da devojci trenutno nije dobro jer je dobila tamo neku skracenicu PMS.

Pored te fimoze, lekar ce utvrditi usput da li je sve u redu, npr velicina testisa, i razvijenosti organa itd.

Moj klinac je imao 3-4 godine
i vidim ne može da mu se prevuče kožica.(*)

Pitam njegovu lekarku,
ona kaže to treba urolog ..
Reko, a što urolog ?
Ma imaju, kaže, neku novu foru,
daju neku mast da se maže !

Koju mast ?
Kaže tu i tu ( zaboravio sam, jebga )
i ja sam detetu mazao vrh kožice par dana
( nisam ga ni vodio kod urologa )
i jednog dana kožica se opustila
i prešla preko glansa.

Bio je to neki kortikosteroid,
al' da me ubiješ ne sećam se imena !

(*) I ja sam imao taj problem sve do 16 godina,
a onda sam imao prvi sex
i kožica je jednostavno skliznula preko glavića, nisam ni primetio ...

Kod klinca sam požurio
da ga ne bi mučile sumnje do prvog sexa,
kao što su mene ...

Bas "lepo" sto si mazao ti kortikosteroid malom detetu onako, kao da se radi o NIVEA kremi...

Hej to nisu one senf mazalice sto prodaju alternativci pa mozes da rokas kolkiko hoces, najvise dostignuce leka - placebo efekat, vec kortikosteroid nije za potcenjivanje.

Back