Filozofski fakultet- Areologija! Upis

Nekiliknebitan

Primećen član
Poruka
503
je l' može neko da mi kaže precizno i provereno šta se polaže na prijemno za arhelogiju (tražio sam po netu, negde piše istorija i test opšte informisanosti, negde piše psiholigija) MOLIM VAS ŠTO VIŠE INFORMACIJA DA MI DATE O FAKULTETU KAKVI SU PROFESORI, ŠTA POSLE I TAKO DALJE... U NAPRED HVALA!

Каква црна психологија? Ако си видео на инфостуду,то је грешка,јер су моју анкету ставили грешком у археологију (ја сам полагао психологију и пао,па уписао археологију накнадно).

Полаже се историја и тест опште информисаности.Пошто сам полагао на психологији,не могу ти ништа рећи за историју,већ само за општу информисаност.Ужасно је тешка била,питања је било из физике,математике,спорта,геологије,ниједно чисто географско питање.Такође су многа питања била двосмислена.Било их је 30 и свако је носило по један поен (нема негативних).Свако је било на заокруживање,тачан одговор је само један,сем код последњег питања,где имаш два тачна одговора,али је довољно један да заокружиш.

Што се тиче самог факултета,ја сам га недавно напустио,јер мене археологија не занима.Међутим,немам ништа ружно да кажем,већ само позитивне утиске да ти пренесем.Професори су сјајни,максимално коректни,излазе у сусрет.Предавања нису обавезна (јер нико од професора не уписује) сем страног језика,а мораш да идеш и на вежбе (Археологија у пракси).Ја бих ти препоручио одлазак на предавања,јер су предавачи одлични.На првој години се испити углавном полажу преко колоквијума.Ја сам полагао само један пре напуштања факултета,и то из предмета ,,Археологија Палестине" и узео 16/32 поена,а да нисам ни учио,већ само слушао на предавањима.Заиста није тешко.Проблем је што је литература јако обимна,и већином је на енглеском језику.Такође,90% књига можеш да набавиш само у библиотеци на факултету и већину тих књига не смеш да износиш са факса,а неке чак ни да фотокопираш,тако да мораш да будеш спреман на сате и сате учења у библиотеци.

Перспектива је ужасна,благо речено.Можеш да се надаш да ћеш,уз много добар просек,остати на факултету као асистент или сарадник.За све остало мрка капа,јер таква нам је држава.Звучи сурово,али заиста је тако.Упиши археологију само ако је то заиста оно чиме желиш да се бавиш у животу и буди спреман на пуно одрицања.

Back