Filozofski faks-Psihologija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Smatram da svako ko ima zelju i kapacitet treba da se skoluje dalje,sad koliko je taj stav dobar.. (:

Treba razlikovati ucenje i obrazovanje. Neko ko ima radoznao um ucice celog zivota. Obrazovanje je nesto drugo. To je sticanje specificnih znanja i vestina sa specificnom namerom da se to znanje i vestine unovce. Novac, odnosno zarada, je zapravo krajnji cilj obrazovanja. Diploma ne moze sama sebi biti cilj. Ukoliko ti je cilj samo znanje, odnosno zelis da zadovoljis svoju radoznalost onda ti ne treba fakultet niti ti treba diploma. Ukoliko ti je cilj da znanje unovcis onda ce diploma biti od vece koristi (mada i tad ume da bude beskorisna). Obrazovanje dakle treba racionalno i hladnokrvno posmatrati kao investiciju. Ako ce ti ta investicija doneti profit, to je dobra investicija. Ako nece, mani se tog posla. Diploma iz psihologije je prilicno losa i nesigurna investicija. Mada, kao sto rekoh, to verovatno nije bitno jer su ti sanse da upises minimalne.

Razmišljam o tome da upišem psihologiju,ili da bar to pokušam,zato što me zaista zanima i zato što osećam da će mi ići dobro.Slušala sam razne priče na ovu temu.Kažu ne na teologiju,ne na filozofiju,psihologija se teško upisuje,medicina je teška,dugo traje,treba ti veza za posao....
Ako imaš sklonosti ka nečemu,stvarno je šteta da se ne razvijaš u tom pravcu.
Na kraju krajeva,ne možeš biti srećan ako ne radiš ono što voliš i ako samo misliš koliko ti je novčanik pun....i da li ćeš moći da živiš na visokoj nozi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back