@ Elle_77
Nisi dobro proanalizirala moje postove upucene Krinki!
Moje navodjenje tih postova je trebalo da ukaze doticnoj na duple kriterijume u sistemu nje prema drugima! A ne nje prema promenjljivosti sudbine.
S toga, savrseno je nebitno na sta je ona dala koji odgovor. Svaki post ima vrlo jasno znacenje i mislim da sam vrlo jasno i napisala na sta sam mislila.
Vidis, ja volim kod ljudi da izazivam ''fenomen eha'' .
Npr. jako volim, nebrojeno puta, da ponovim tudje reci, posebno one koje koje ukazuju na nekulturu komunikacije!
Recimo, nekoliko puta ponovim doticnoj personi da tudji stav naziva ''kokodakanjem kvocke'', pritom nicim izazvana!
Slozices se, takve argumente ne daje osoba koja je dorasla temi razgovora!
Ili npr. ukazem na duple kriterijume u smislu dozvoljavanja sebi vrsenja ''dubinske analize'' (

) licnosti na osnovu znakova interpunkcije, a onda ti ta ista osoba kaze da ''tripujes'' kad joj neke stvari predocis, cak postavljanjem postova kao dokaza, pa kad tome dodamo ono malopre o ''kvocki koja kokodace'' dobijamo jednu prilicno jasnu predtavu o sagovorniku.
E, to se zove analiza napisanog, sveobuhvatna, iscitavanjem svih postova vise puta.
Dakle, sa takvim sagovornikom ja o temi ne razgovaram!
Sto znaci, svaka konstatacija iz mog posta ima osnovu.
Moja zamerka tebi je ta sto sebi dozvoljavas da javno analiziras postove upucene na tudju adresu.
To je u najmanju ruku neozbiljno.
Mislis li da ja ne bih imala sta da kazem na postove upucene Astral-u od strane tebe??
Naravno da bih!
Ali njega kao sagovornika postujem i verujem da ce umeti vrlo lepo samostalno da ti odgovori.
Sto se tice teme, smatram i sve sam sigurnija da je razdvajanje slobodne volje i sudbine i ne shvatanje da je slobodna volja ustvari sudbina, imanentno onima koji su ne prosvetljeni o istinskoj prirodi Ega!
Razdvajanje ta dva postoji samo za egoistican um, istina o tome je nerazdvojiva od istine o egu, sto moze da se spozna traganjem.
Kada pojedinac sazna odgovor na cetiri kljucna zivotna pitanja ( 1.ko sam? , 2. sta sam? 3. gde sam? i poslednje 4. gde mi je mesto?) onda mu se otvara mogucnost da analizira stvari iz jednog potpuno drugacijeg referentnog sistema!
I za kraj, jedna strofa iz pesme koju su otpevali Ivan iz Legendi i Bora Corba:
.
.
.
Pitam se cesto gde sam ustvari,
ko to povlaci sudbine nit,
cijom se igrom radja i stari,
ostaje na dnu, postaje mit!
Pomislim cesto da sam na vrhu,
Podamnom gledam ambise, mrak,
A onda bacim pogled ka nebu,
Shvatim, kako sam mali i kad sam jak!