FILOVAN DAN

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

FILOVAN DAN

Lepo jutro. Toplo i milo... ukrašeno cvrkutom ptica.Podseća na one lepe šustikle, starinske i optočene čipkom rukom radjenom.Prosto leprša u svojoj nežnosti tako majstorski izvedenoj od strane najstarije pletilje na svetu.....

Jutro oko nas
pripija se uz stas
dotiče svaku našu vlas
jutro .....samo za nas

I sad......pijem kaficu...mir je, tišina....čuje se cvrkut. Psi leže i polubudni osluškujući svaki moj udisaj.......kao zapete puške čekaju da ustanem ....a ja pišem. Zapravo, imam toliko emocija da ne mogu da se odlučim.....teško je kada ih nema, ali je teško i kada ih ima puno. Čekam 8,30 da probudim ćeru pa da idemo na pijacu. Da udahnemo miris zeleniša, šareniš života i normalno, vratimo se sa gomilom cveća i hrane. Ona kad se raspline teško ju je obuzdati...Maca ne uspeva u tome jer je dovoljno da samo zatrepće i obrati mu se umilnim glasom i njen tata pada kao pokošen snop žita. Ja sam uspešnija.....dok se i ja ne rasplinem. Volim da idem sa njom jer i ona voli pijacu.....pa kad joj se rašite one krupne oke kad ugleda nešto......k'o fildžani.....volim naše pijačne dane jer to dete sve radi srcem......
Maca spava......došao je iz noćne i sada je lepo ušuškan......sin spava........komšiluk spava......stavila sam drugu kafu....popodne dolaze ćerini roditelji po njene stvari......još se nismo navikli.....kajsija samo što nije otvorila cvetove....to je ona rana sorta....suva, slatka....
Napokon, predivan dan.....moj slobodan dan....smehom, ljubavlju, radom, kafom, lavežom, kuvanjem, šetnjom i cvećen filovan dan.....odoh da uživam

I ja sam ti poslao nešto lepo Lj.Ali kad stigne na red.Pijaca je takva ,puna energije i života.I odlična škola za mlade.Umeš ti da živiš Lj.,što reče takvu te majka rodila.ha ha ,nema šta.:bye:

Uzivanje je citati te. Svojim pricama ne znam zbog cega, ali vracas me vrlo cesto u detinjstvo:-).
Retko se sada moze sresti harmonicna porodica poput tvoje, a ta vasa harmonija jednostavno izbija iz svake tvoje reci, slike, pa cak i izmedju redova iz neispisanih reci.Zelim ti tj. vama (svim clanovima tvoje zajednice) da uvek ostanete takvi i da se nikada niti jedan oblacak ne nadvije nad vama, jer si nam potrebna kao takva. Da se podsetimo sta su prave vrednosti i da one ipak jos uvek postoje.
Izvini na malo poduzem komentaru :rumenko:

Divan dan, sunčan dan... mirisni dan..
LLS-fantasyworld.gif

4.gif

zxy;bt80414:
I ja sam ti poslao nešto lepo Lj.Ali kad stigne na red.Pijaca je takva ,puna energije i života.I odlična škola za mlade.Umeš ti da živiš Lj.,što reče takvu te majka rodila.ha ha ,nema šta.:bye:

to ću videti ujutru Z, kad odem u kanc.
Umem da živim Z zato što vidim detalj, lepo, obraduju me malene stvari.....obične za mnoge, za mene prelepe. :)

Neponovljiva Gracija;bt80424:
Uzivanje je citati te. Svojim pricama ne znam zbog cega, ali vracas me vrlo cesto u detinjstvo:-).
Retko se sada moze sresti harmonicna porodica poput tvoje, a ta vasa harmonija jednostavno izbija iz svake tvoje reci, slike, pa cak i izmedju redova iz neispisanih reci.Zelim ti tj. vama (svim clanovima tvoje zajednice) da uvek ostanete takvi i da se nikada niti jedan oblacak ne nadvije nad vama, jer si nam potrebna kao takva. Da se podsetimo sta su prave vrednosti i da one ipak jos uvek postoje.
Izvini na malo poduzem komentaru :rumenko:

:hvala: :rumenko:
Najbolje da napišem blog o tom utisku koji dosta vas ima.....možda neko i pronadje istovetnost s mojim rečima :zag:

Ja ne vollim da idem na pijacu (ona se za mene nalazi u supermarketu..dovoljan izbor,jer nisam ti neka domacica tj.kuvarica)..
Ali posle ovog tvog opisa iste i energije sa kojom to odradjujes,mozda krenem cesce...e,jednom bi bila prava stvar da krenem put nje,sa tobom..videla bih,znam,i ono sto nikad nisam primecivala,svakako zahvaljujuci tebi.
Mislim da bih o tome mogla posle jedan post da svrljnem ovde..he,he..
`Ocemo li nekad...oojhaa!

lejla.al.dbuni;bt83380:
Ja ne vollim da idem na pijacu (ona se za mene nalazi u supermarketu..dovoljan izbor,jer nisam ti neka domacica tj.kuvarica)..
Ali posle ovog tvog opisa iste i energije sa kojom to odradjujes,mozda krenem cesce...e,jednom bi bila prava stvar da krenem put nje,sa tobom..videla bih,znam,i ono sto nikad nisam primecivala,svakako zahvaljujuci tebi.
Mislim da bih o tome mogla posle jedan post da svrljnem ovde..he,he..
`Ocemo li nekad...oojhaa!

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Aaaaa ne, nećemo. To moraš sama....da te niko ne ometa,da vidiš ono što želiš, da osetiš energiju koliko si u mogućnosti a ne ono što ti neko kaže....znaš i sama da je tako. Ovo samo iz razloga što smo svi različiti....ja sam vam i interesantna zato što vidim drugačije........ojhaaaa

LJILJA MMM;bt83382:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Aaaaa ne, nećemo. To moraš sama....da te niko ne ometa,da vidiš ono što želiš, da osetiš energiju koliko si u mogućnosti a ne ono što ti neko kaže....znaš i sama da je tako. Ovo samo iz razloga što smo svi različiti....ja sam vam i interesantna zato što vidim drugačije........ojhaaaa

Aaaaa ne,necemo...ne mogu sama,jer ja ponekad sebe sama ometam,nista ne vidim..mislim,vidim neke druge stvari,i to dosta drugacije..moj senzibilitet je specificnog mirisa i ukusa..ha,ha..ali,pijaca ne!
Za pijacu nemam afiniteta..potrebna mi je stimulacija tog prostora,tvoja "inicijalna kapisla" za pocetak..e,onda cu videti da li mogu da vidim taj prostor drugacije.
Da se razumemo..ne nagovaram te da odemo zajedno..ali da znas da sama tamo necu nikako!
A i ne bi bilo nikakve stete,u svakom slucaju..iskreno.

lejla.al.dbuni;bt83388:
Aaaaa ne,necemo...ne mogu sama,jer ja ponekad sebe sama ometam,nista ne vidim..mislim,vidim neke druge stvari,i to dosta drugacije..moj senzibilitet je specificnog mirisa i ukusa..ha,ha..ali,pijaca ne!
Za pijacu nemam afiniteta..potrebna mi je stimulacija tog prostora,tvoja "inicijalna kapisla" za pocetak..e,onda cu videti da li mogu da vidim taj prostor drugacije.
Da se razumemo..ne nagovaram te da odemo zajedno..ali da znas da sama tamo necu nikako!
A i ne bi bilo nikakve stete,u svakom slucaju..iskreno.

pa to i kažem......drž se ti supermarketa......imaš osećaj za neke druge stvari. Svi imamo afinitete za nešto, samo je pitanje da li smo to na vreme otkrili da u tome uživamo ili ne...... tako da batali pijacu :)

Back