Filmski sajdkikovi

Zar nije zanimljivo što komedija kao filmski žanr ima u sebi toliko malo istinskih sajdkikova,za razliku od filmova o superherojima,koji su nezamislivi bez sajdkika?
Ne znam razlog zašto je tako,ali kad prevrtim brojne komedije koje sam odgledao sa dva glavna junaka u ulozi, uglavnom je uvek u pitanju ravnopravan odnos.

Aha, u komediji je izgleda drugo nešto u pitanju - različitost, a ne raspodela moći. Ima dosta tih ekscentričnih parova u filmu, i kada je ta njihova dinamika dobra, zezanju nema kraja. Od novijih filmova, to bio bio Sideways: jedan lakomisleni zaebant i improvizator, a drugi ozbljan i melanholičan introvert. Ili Midnight Run, živčani i pošteni policajac-čiraš, i staloženi i ljubazni prevarant :) Mislim da smo imali temu o tome.

sideways_movie_200.jpg

http://4.***************/-HH8SWmykdzY/TxxAdYjw4gI/AAAAAAAAAZU/evvzD7e2eeQ/s1600/DeNiro+Grodin.jpg

Poslednja izmena:
Del Boj i Rodni. Tu je sajdkik stavljen na pravo mesto... na šta konstantno bivamo i podsećani... 'You little plonker!'

Tačno,a razlog je upravo u onom što je Honduras napisala,da je kod parova u komedijama u pitanju različitost a ne raspodela moći.( Hvala Honduras,ovo tvoje zapažanje je bilo pravo mini prosvetljenje za mene :lol: ) Ali u Mućkama imamo itekakvu raspodelu moći .U onoj epizodi kada Rodni traži od Del Boja da bude ravnopravan partner u kompaniji Troters,i naravno posle celog niza poslovnih "poduhvata" ostaje bez i jednog penija ,seda za doručak a Del Boj na njegovu opasku da je švorc,kaže-kao i pola Pejkama,ali oni ne dolaze kod mene da traže moja jaja i krompiriće.
Del Boj zaista redovno podseća Rodnija gde mu je mesto ,ali stric Albert je u još gorem položaju.S vremena na vreme Del Boj mu udeli nekoliko funti da ode do paba.Kakav porodični tiranin.:hahaha:

Back