Filmovi o sreći

Citiram sebe:
Yes Man

16kuvc5.jpg

Carrey-a ne gotivim te sam se jedva nakanio da odgledam.
Blaga komedija sa velikom šupljinom u priči,3/5 svakako.

Samo bih zamolio pre nego što se zapljunem na temu.... ljudi, nemojte da stavite spisak od 10 naslova filmova koji su vam pali na pamet. Uz nekoliko takvih pisama tema može slobodno i da se zatvori. Uskraćujete zadovoljstvo onima koji žele da napišu nešto više od naslova filma.Već me duže vreme svrbi da to kažem, al rekoh bolje da ćutim i talasam, ali vreme je da neko kaže dosta.I taj teret rado preuzimam na svoja nejaka pleća...

It's a Wonderfull Life (1946)

http://www.imdb.com/title/tt0038650/

Divim se umu koji je stvorio ideju koja je aktuelna i danas, da život individue vredi više nego što ta može i da pojmi.
Slaba tačka je prenaglašavanje novca, jer u suštini svi karakteri zavise od love glavnog junaka, tačnije njegovih poslovnih sposobnosti.
Ali razmišljajući shvatio sam da u 1946. godini u USA to zapravo i nije neobično, a i tu je uticaj protestantsko - pragmatičnog mentaliteta, kojem je udario temelje još Dikens sa svojim Škrtcem. Zapravo nije neobično ni u drugim zemljama, koristan bogataš, široke ruke, sposoban čovek i za druge je blagoslov svojoj okolini. Što će reći da srpsko društvo zasad nije previše blagosloveno. Ali to nije tema za temu o sreći...

its-a-wonderful-life_592x299.jpg

Po meni,najbolji film svih vremena,koji mogu da gledam,takoreci deset puta mesecno,to je cuveni film:"OTPISANI SE VRACAJU". To je film,pun napetosti,koji toliko deluje na mene,da po nekada
posle gledanja tog filma,dobijem dijreju.Ali to nije tako cesto.Ai kada mi se to vec desi,kupim crnu cokoladu,i sve ubrzo prodje.Pre neki dan,gledao sam takodje cuveni film:"NE OKRECI SE SINE"
To je film,pun nabijene dramatike.Inace,sto se tice glumaca,obozavam najveceg filmskog glumca,svih vremena:BATU ZIVOJINOVICA.Koliko sam cuo,on j eza zivota,dobio tri OSKARA,za glavne uloge
partizanskih komesara.

Ovo je najteža tema na forumu!

Moj feel good film je Braća Bluz (jer njih dvojica skrše šoping mol, razbucaju nazi rally, zaebu kantri bend, a sve pevajući i igrajući u odličnom društvu), ali ako pričamo o filmu koji je o sreći, a da nije utešna fora o trijumfu ljudskog duha i prijateljstva nad nedaćama (Intouchables)... onda to skoro i ne postoji... Pao mi je na pamet samo Another Year Majka Lija,nemam pojma zašto, valjda zato što je tu sreća nekako skromna i neupadljiva... a stvarna : )

AnotherYear_PIC2.jpg

AnotherYear_PIC1.jpg

Poslednja izmena:

Back