Filmovi o okultizmu

Deveta kapija, mada mi moje sesto culo govori da je to vec vidjeno :lol:

220px-Ninth_gate_ver3.jpg

Poslednja izmena:
Hah, al' ipak si gledala.

Naravno da sam gledala, i gledaću ponovo, jer su mi ljudi rekli da su mu dobri filmovi... Samo ne znam kad, još nisam spremna.

Zato sto je kao zenomrzac jel da? :hahaha:

Moguće! Nisam stigla dotle u analizi, prosto mi je kičer i stalno mi se čini da hoće da me šokira... nečim što nije šokantno.
Ali nije red da pričam o filmovima koje nisam videla (a videla sam samo 3 ili 4 njegova filma). Čovek radi sa super glumcima,
svi ga hvale, tako da je verovatno lična organska antipatija u pitanju... Ali stvarno bih mu opalila šamarčinu! Vaspitnu!
Ko zna, možda ću i dobiti priliku, oboje smo još relativno mladi : )

Ovaj htedoh da predložim. Poslednja scena je brrr.

The flash is weak Johnny, only the soul is immortal, and yours belongs to me.

- - - - - - - - - -

Naravno da ima!
El dia de la bestia ima veze sa svakom mogućom temom. Mislila sam da ću da umrem od smeha kad sam gledala
prvi put, jer me niko nije upozorio koliko je film gotivan. Hevi metalac, sveštenik i voditelj emisije tipa "treće oko"
spašavaju svet

Sad me podseti na ovu spansku horor komediju :D Vestice iz Zugaramurdija

brujas_0.jpg

problem sa trirom je što ga "mnogi" shvataju/uzimaju ozbiljno. lik se sprda. i njegova dela mogu da se gledaju na više nivoa kao kod svakog umetnika koji išta vredi. dakle, "kroz talase" može da se uzme kao srceparajuća "teška" melodrama, ali može da se uzme (kao što su i bile intencije autora) kao dekonstrukcija žanra (melodramurde)..

europa je njegov vrhunac. posle toga se uglavnom iživljavao (preterivao bolje reći, što po sebi ne mora biti loše!), mada je antihrist odličan film. i naravno riget.

- - - - - - - - - -

da, onaj sa kidman, nisam uspeo da odgledam, a nije da nisam pokušao. :(

- - - - - - - - - -

+
dobra stvar sa trirom je što koliko god zabrljao na svakom planu kod nekih (ne)dela, gledalac ne prolazi bez ozlede/ožiljka, on udari, često mu se taj udarac vrati, ali bitno je da trir pomera gledaoca... možda je impotentan (to kolegica zna bolje), al' su mu filmovi potentni itekako.

problem sa trirom je što ga "mnogi" shvataju/uzimaju ozbiljno. lik se sprda. i njegova dela mogu da se gledaju na više nivoa kao kod svakog umetnika koji išta vredi. dakle, "kroz talase" može da se uzme kao srceparajuća "teška" melodrama, ali može da se uzme (kao što su i bile intencije autora) kao dekonstrukcija žanra (melodramurde)..

europa je njegov vrhunac. posle toga se uglavnom iživljavao (preterivao bolje reći, što po sebi ne mora biti loše!), mada je antihrist odličan film. i naravno riget.

- - - - - - - - - -

da, onaj sa kidman, nisam uspeo da odgledam, a nije da nisam pokušao. :(

- - - - - - - - - -

+
dobra stvar sa trirom je što koliko god zabrljao na svakom planu kod nekih (ne)dela, gledalac ne prolazi bez ozlede/ožiljka, on udari, često mu se taj udarac vrati, ali bitno je da trir pomera gledaoca... možda je impotentan (to kolegica zna bolje), al' su mu filmovi potentni itekako.

Misliš na Dogville? Ako voliš atmosferske filmove taj definitivno nije za tebe :D

Back