Filmovi o natprirodnom inspirisani stvarnim dogadjajima...

Black_star

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.253
Koje takve filmove znate, da ste ih gledali, ili niste smeli, a da znate da su snimljeni po istinitoj prici...?

Meni prvi na pamet pada ovaj:
MV5BMzc1Njc2NDc3NV5BMl5BanBnXkFtZTYwODYyNzI3._V1_UY1200_CR90,0,630,1200_AL_.jpg

Najpoznatija ukleta kuca, mracne sile pobrljavile um tipu po imenu Ronald De Fio, koji ubija svoju petoclanu porodicu.:neutral: Nakon toga, u kucu se usaljavaju Dzordz i Keti Lac, mladi bracni par s troje male dece iz Ketinog prethodnog braka... Ubrzo, pocinju da im se desavaju neobjasnjive stvari i kojekakve pojave svuda po kuci. Cak je i pop koji im je prethodno krstio kucu prilikom tog cina zacuo muski glas ispod dovratka koji mu je viknuo: `Mars napolje..!`:sad2: Pop je nakon toga dobio groznicu i cireve po sakama nalik stigmatama..:eek: Vrhunac je kad mladi par primecuje crno-zelenu sen kako se penje ka njima uz stepenice iz podruma...Ijuh..😖
I tako.:) Koji vama film pada na pamet?:cool:

A Nightmare on Elm Street snimljen po sudbini izbeglica koji su umrli od kosmara.

A ako nije supernatural nego cist horor onda Open Water po sudbini dvoje amerikanaca koje su zaboravili u australiji na ronjenju i ostavili ih same na otvorenom moru.
Da, ima puno situacija zivot pise drame, i to se ekranizuje, itd..
Ali cekaj bre: kakve izbeglice?:D Hoces da kazes da je neko stvarno umirao u snu onako ?:eek:

Da, ima puno situacija zivot pise drame, i to se ekranizuje, itd..
Ali cekaj bre: kakve izbeglice?:D Hoces da kazes da je neko stvarno umirao u snu onako ?:eek:
Craven je citao clanke u Los Angelesu o izbeglicama iz Vijetnama, koji su pobegli u USA od rata. Ali su imali nocne more i odbijali su da spavaju zbog toga. Onda se desavalo da neki zaspu i umru u snu. To su nazvali asian death syndrome ili sudden unexplained nocturnal death syndrome, kao iznenadna smrt u snu kod inace mladih i zdravih ljudi.

The_Conjuring_-_The_Devil_Made_Me_Do_It.png

"Prizivanje zla" - od 2013. pa nadalje, franshiza...:cool: Evo sta kaze `wikica`.. :mrgreen: :
"Призивање зла је засновано на истинитим догађајима који су се збили шездесетих година прошлог века на Роуд Ајленду.
Филм прати причу брачног пара, Еда и Лорејн Ворен, који покушавају да истерају злу силу из куће и породице Перон.

Пре Амитивила постојао је Харисвил. Филм прича застрашујућу причу о Еду и Лорејн Ворен, светски познатим истражитељима паранормалних појава, који су позвани да помогну породици коју на њиховој изолованој фарми терорише мрачна сила. Приморани да се суоче са моћним демонским ентитетом, Воренови схватају да су се ухватили у коштац са најстрашнијим случајем из својих живота."

Realni ljudi, sa realnim slucajevima, po cijim je arhivama uradjena ekranizacija tih dogadjanja, doduse malo stilizovanija.;):cool:

Čim sam ti video temu, kroz glavu mi prošao taj film...čak sam se drznuo da pomislim, da si ga namerno izostavio :D
Pa, u stvari, zaboravio sam na njega skroz.:D Vrv sam ga potisnuo u memoriji jos od ranije zapitan da li je fikcija ili je po nekom realnom slucaju radjen.;)
Cuti, jos uvek je dobro sto se nigde ne pominjem Predskazanje.:cool::lol:

Back