Филмови који су вас испрепадали када сте били деца

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Iz nekog razloga - uglavnom domaći.

Najveće traume sigurno Variola Vera i zbog fotografije i tematike - jer su nam bolnice od kojih imam fobiju i dalje (bile) takve.

19115ddfa581e789c149813568.jpg

Film koji sam kao mladji aktivno pokušavao da zaboravim je Sabirni centar - tako sam ga i zapamtio, zauvek 🤣 . Užasavao me je tužan ton i mrtvi, naročito dok pevaju. Naravno da poentu, kvalitet pa i komediju u filmu nisam bio kapacitet da ukapiram.

Na kraju, ali ne i manje strašno - Davitelj protiv davitelja a naročito zastrašujuća, zastrašujuća Rahela Ferari i neverovatno dobro rembrantovsko svetlo u tim scenama.

1625571915675.png

Da, situacija kad Dzoni Dep biva progutan u krevetu u Stravi u ulici Brestova, nepojmljivo uzasna scena kao klincu mi bila...:sad2:
E to je jos jedan od Elm Street nastavaka koji se nije pretvorio u komediju, sve iza trojke je poprimalo komicne elemente.
Meni je npr. trojka najbolji dio serijala.

Лептирица, као и многима овде. Давали га на тв-у, а ја седам, осам година задесио се испред истог. Филм сам заборавио, али једне сцене се сећам и после 35 година. Лик трчи преко поља, бежи, а она га обгрлила ногама око врата и смеје се, онако вештичји! :eek:

Leptirica, onaj drekavac ili šta je već bilo.

U nekom filmu scena gde neke lutkice napadaju momka i devojku i prikazuju ih sve krvave kako grizu, a sve isto obučene u haljinice.
Stvor, čini mi se prva verzija, dok debeljuca čuva i prebacuje ono ćebe preko sante leda gde je stvor bio i ono kad prikazuju kad ga sprže.

Sad kad vidim kad su se neki filmovi pojavljivali, pitam se sa koliko sam to godina počela da ih gledam.

Bezimeni užas mi je dugo bio strašan.
Ono belo stvorenje sa sve kopitama.

Back