Филмови који су вас испрепадали када сте били деца

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Који су то филмови који су вам створили трауму када сте били деца?

Мене је Лептирица потпуно померила из памети. Нисам чак ни страх
осећала, него сам се следила у шоку попуном.
И Хичкокови филмови су ми били језиви.

mene je ovaj isprepadao,
Invasion of the body snatchers

download.jpg

Carrie. Bio je to neki ciklus horor filmova. Odgledali ga ja i rođak, spremamo se za spavanje.
Komentarišemo, nije nešto strašan, kad zadnja scena... Popadamo sa stolica.
Od tada ne volim horor kao žanr u filmskoj industriji.
Kod mene je bilo suprotno prvi adrenalin od horor scene, zavolim taj osjećaj i čak dan danas volim pogledati dobar horor mada već imam i po koju sijedu.Koji je bio prvi više se ne sjećam ali je brojka pogledanih horora impozantna.

Horor filmove sam voleo kao klinac ali ih se nikada nisam stvarno plasio.
A relativno su me isprepadali, ako se to moze bas tako reci, Variola Vera i Igmanski mars-kada seku ljudima prste na nogama... To mi je delovalo totalno realno i moguce. Verovatno jer je i snimljeno po istinitim dogadjajima....

Мало сам покушао да освјежим сјећања и сада сам готово сигуран да је први прави хорор био The Exorcist.
Криви су старији рођаци, они су ме као чували и дигли у видеотеци филм.Знам да су рекли да могу да останем али да не зуцнем ни случајно да су ме пустили.Чини ми се 5 или 6 год максимално да сам имао.Е сада можете мислити шта овакав филм али и ремек дјело првог реда направи мозгу малог дјечака, буквално од мозга настане каша.Нисам сигуран да ли сам спавао ту ноћ.Али после пар дана тражио сам још...:lol:
https://www.imdb.com/title/tt0070047/
А онда су се редали Rosemary's Baby од Поланског, The Thing али и The Shining.После пола године чувања постао сам фан хорора.
Све сам те филмове некада после 10 година репризирао и утврдио градиво.
Могу захвалити што је рођака са момком сједила и гледала филмове а мени дозволили да гледам сњима и не спавам цијелу ноћ. :D
Иначе родитељи су ми били медицински радници и ноћна смјена је била нормала.

Poslednja izmena:
Ljudi, ne znam sta vam je danas, al sa svakim postom vi ubadate prave primere k`o iz topa.:D
Bilo ih je mnogo, ali da se ne ponavljam na sve ove navedene gore, reci cu da sam kao klinac na moru,
u sitne sate kad je za to bilo predvidjeno vreme, gledao jedan vampirski horor cijeg naslova nikako ne mogu da se setim.:)
Mozda da postavim na temu `ne znam kako se zove...` :p Znam samo da ima scena kad oni silaze u neke pecine, ne znam,
podzemne tunele, desavanje je inace reklo bi se krajem XIX veka, i tu zaticu mislim tri vampirice u raskosnim nocnim haljinama...spremne za napad.
To je meni tako strasno i jezivo tad bilo da sam cas zmurio na jedno oko, cas bezao iza naslona stolice..pa se vracao.:lol: Koji li je to film bio? :think:
Da, i Vremeplov iz 1960. kad naucnik dodje u daleku buducnost, pa ga napadne onaj ogavni Morlok ili kako se vec zvase druga vrsta ljudi...Maska za->😱😀

Ljudi, ne znam sta vam je danas, al sa svakim postom vi ubadate prave primere k`o iz topa.:D
Bilo ih je mnogo, ali da se ne ponavljam na sve ove navedene gore, reci cu da sam kao klinac na moru,
u sitne sate kad je za to bilo predvidjeno vreme, gledao jedan vampirski horor cijeg naslova nikako ne mogu da se setim.:)
Mozda da postavim na temu `ne znam kako se zove...` :p Znam samo da ima scena kad oni silaze u neke pecine, ne znam,
podzemne tunele, desavanje je inace reklo bi se krajem XIX veka, i tu zaticu mislim tri vampirice u raskosnim nocnim haljinama...spremne za napad.
To je meni tako strasno i jezivo tad bilo da sam cas zmurio na jedno oko, cas bezao iza naslona stolice..pa se vracao.:lol: Koji li je to film bio? :think:
Da, i Vremeplov iz 1960. kad naucnik dodje u daleku buducnost, pa ga napadne onaj ogavni Morlok ili kako se vec zvase druga vrsta ljudi...Maska za->😱😀
odmah pomislim na Drakuline neveste
https://www.imdb.com/title/tt0053677/

Back