Филмови које никада нећете заборавити?

uh, ogledala sam dosta nezaboravnih filmova, ne znam po kom kriterijumu da izdvojim. hajde recimo po sklonosti da izazovu nespavanje usled razmišljanja

Causalties of War
Turtles Can Fly
Martyrs
First Reformed
St. Maud
The Wonder
Another Earth
Arrival
Aniara
Lovestreams
Tape
I Am Love
The Whale
Orlando

ne prođe mesec da ne pomislim na ove filmove, oni su moje Rimsko carstvo.

uh, ogledala sam dosta nezaboravnih filmova, ne znam po kom kriterijumu da izdvojim. hajde recimo po sklonosti da izazovu nespavanje usled razmišljanja

Causalties of War
Turtles Can Fly
Martyrs
First Reformed
St. Maud
The Wonder
Another Earth
Arrival
Aniara
Lovestreams
Tape
I Am Love
The Whale
Orlando

ne prođe mesec da ne pomislim na ove filmove, oni su moje Rimsko carstvo.
Је ли су то љубавни филмови? Сем I Am Love, што је очигледно?

Neprevazidjena trilogija Gospodar Prstenova. Svake godine odgledam sva tri filma (naravno Extended Edition) i svaki put me oraspolozi i natera na emocije.

"All we have to decide is what to do with the time that was given to us."

"We cannot beat the armies of Mordor...
No, we cannot. But we will meet them in battle nonetheless."

"Late is the hour, in which this conjurer chooses to appear. Lathspell I name him, ill name is an ill guest.
Be silent! Keep your forked tongue behind your teeth. I have not passed through fire and death to bandy crooked words with a witless worm."

"Do you remember the Shire, Mister Frodo? It will be spring soon. And the orchards will be in blossom. And the birds will be nested in the hazel thicket. And they'll be sowing the summer barley in the lower fields... and eating the first of the strawberries with cream. Do you remember the taste of strawberries?
Oh Sam... I can't recall the taste of food. Nor the sound of water...touch of grass. I'm naked in the dark...there's nothing, no veil between me and the wheel of fire. I can see him! With my waking eyes!
Then let us be rid of it! Once and for all. Come on Mister Frodo. I can't carry it for you. But I can carry you! Come on!"

"My friends... You bow to no one."

na osnovu čega pretpostavljaš da su ljubavni filmovi? jel ti Casualties of War zvuči ljubavno

mislim, svi filmovi su u suštini ljubavni jer je ljubav osnova svega, ali
Па често ратни филмови имају елементе љубавних. Например, жена и деца које чекају на војника, заљубљени на две зараћене стране итд итд

MV5BYzYzMTQ4NDYtNWRkZi00NTYxLThlZDItMzI1MmU1MmU5ZWQ3XkEyXkFqcGdeQXVyNDA5Mjg5MjA@._V1_.jpg

Нисам заборављив и филмове памтим прилично добро, али хајде да поделим један од најупечатљивијих филмова које сам погледао у последње 3 године. Стоји да је из 87. али је, ако сам добро запамтио, снимљен раније и пар година био забрањен. Урађен је и амерички римејк који му не мере посолит'.
https://www.imdb.com/title/tt0084549/

Три мушкарца и нога! Дефинитивно најбоља комедија и најопуштенији филм који сам икад гледао.
Комедија са хумором блиским нашем поднебљу, сваки пут кад сам га гледао имао сам осећај да гледам домаћи филм.
А гледао сам га седам пута. Лечи колико је без тензије.

П.С. Наћи филм са добрим преводом да би се могла похватати суштина вицева.
Jedan od glavnih junaka je pasionirani navijač Intera? Kad god vrate nogu čuje se komentar "I moj stolar bi napravio bolju!"

The boy
Taxi Driver
Elephant
There will be blood
Nitram
Juice
I stand alone
American beauty
Natural born killers
Chronicle
The final
Nightcrawler
Rundskop
Brimstone
Fight club
Saint Maud
Orphan
We need to talk about Kevin
Moonlight
Transfiguration
Let the right one in
Christianne F.
Adventureland
Angst
Superbad
Drive
Batman: Dark knight
Joker
Oslo, 31. august
And then I go
Zero day
Funny games
8 mile
The eyes of my mother
The white ribbon
Ghost dog
Dečko koji obećava
Paterson
Clockwork Orange
Do koske
Rane
Childhood of a leader
Silence of the lambs
Innocents
Balkanski špijun
American psycho
The monk
The blackcoat's daughter
Shining
Karl Panzram: Spirit of hatred and vengeance
Apocalypse now
Cruella
Pearl
Emily the criminal
Boy interrupted
Pulp fiction
itd...

Gde spomenu Kids, ladno ih nisam stavio na svoju listu, a svakako su mi jedan od omiljenih filmova, kao i Thriteen iz 2003-e. Nego ne može čovek svega da se seti... a što ti se ne svidja film? Zbog eksplicitnosti i brutalnosti, ili ti je generalno loš?
Gledao ga s 14 godina.
Božesačuvaj, istraumatiziralo me, ja odrastao na selu, u tim godinama najviše što sam radio je pipao sisice cura, pio pivo, pušio cigarete i jako rijetko marihuanu.
I onda pogledaš te... malo je reći svinje, to je uvreda za svinje, odvratne kreature u dječjim tijelima.
Fuj.
Ma bez problema gledam mondo filmove, ali Kids, Gummo i sva ta ekipa okupljena oko tog NY Židova koja radi te boleštine mi je :bljak: .

Back