Sta mi je palo na pamet...
Ako bi ti spojio 4,5 filmova o grckim partizanima, o gusenju i obaranju Italijanskih izbora i pobede komunista na njima, kao i aktivnosti CIA pri tome, ima filmova o tome ali ih nema vise, ne znam gde su, pa zatim neke filmove o tim NATO aktivnostima posle tog vremena, a totalno nepovezan film, mogu radnju da kazem, pre izgleda kao SF...coveka optuze tj zavedu da je mrtav, a nije...i onda racunaju da su tajne koje je cuvao zauvek sacuvane, i krenu da eliminisu par njih koji su bili istoricari ili upleteni. Medjutim, da li bese srednje slovo ili tako nesto , umro je drugi covek a ne onaj koji su mislili , a birokrata u opstini zurio na pauzi pa kliknuo prvo ime koje je izaslo pri unosu smrtovnice...i prikazan izlaz na stampac...
E sad, lako oni ulove tog tipa ali sta sa njim, i dok on ukapira oni planiraju da ga sahrane u novo iskopani grob...zasto grob, pa telo van groba ce se proucavati, a na groblju nece itd itd...a tada to su godine kad je zapad EU glumio postenje, nije bilo u filmovima moguce da sluzba ubija gradjanina onako lako...samo spijuni su ubijani lako....ta propaganda...mislim da je nemacki film..ali nisam siguran...
I kad spojis tako 5 filmova, koji se preplicu po upotrebljenim pozivanjima na iste dogadjaje, ispada da je savremena EU i kapitalisticka ideologija istorija cela alternativna....tj mito gradjanima zapadne eu da ne krenu put socijalizma, tu upada i Svedska koja je zamisli bila zainteresovana da gradjanski predje u socijalizam , a ne politicki...posto tamo komsija postuje komsiju...imaju taj povezani duh....vikendice ne zakljucavaju, udjes posluzis se ostavis sto mozes blize onome sto si zatekao , ostavis i pare ako imas za koriscenje...
Ali to bi Srbima izgledalo kao propaganda komunizma, tako da je bez veze ovo da pisem Srbima, ali je interesantno ovako...slicno kao istina o Kenediju i Kubanskoj krizi..i mozda sto ce ispasti o Kulama Bliznakinjama..