Filmovi i serije o alternativnoj istoriji

Npr Tarantinov najnoviji je isto alternativna istorija iako se ne bavi nekim značajnim svetskim događajem...

images

Covek u visokom zamku, serija malo krivuda u odnosu na knjigu Filipa K.Dika, ne bi da polemisem kakav je kraj, ali bitno je da se ,tjah, zavrsava. :lol:
Filadelfijski eksperiment 2, ista tematika, tajm trevel, 3.rajh...pomalo kemp varijanta, al eto sta je tu je.:cool:
Ima i onaj dark side of the moon , tj ima i nastavak....neki poznati glumci , nije to , ali nesto u tom stilu je naziv....ja ne volim taj zanr, narocito ne volim velicanje treceg rajha u tom puckom smislu....u nazzi smislu.
Iron Sky 1 i 2, to je sprdacina na teorije zavere, tipa da su nacisti posle poraza pobegli na antarktik, u `suplju zemlju` ili na tamnu stranu meseca.:) Nezavisna i poprilicno uspesna produkcija.:) Dominira anti-totalitaristicka ironija...Stoga i ne cudi sto je muziku za oba dela radio Leibah.:):cool:

Sta mi je palo na pamet...
Ako bi ti spojio 4,5 filmova o grckim partizanima, o gusenju i obaranju Italijanskih izbora i pobede komunista na njima, kao i aktivnosti CIA pri tome, ima filmova o tome ali ih nema vise, ne znam gde su, pa zatim neke filmove o tim NATO aktivnostima posle tog vremena, a totalno nepovezan film, mogu radnju da kazem, pre izgleda kao SF...coveka optuze tj zavedu da je mrtav, a nije...i onda racunaju da su tajne koje je cuvao zauvek sacuvane, i krenu da eliminisu par njih koji su bili istoricari ili upleteni. Medjutim, da li bese srednje slovo ili tako nesto , umro je drugi covek a ne onaj koji su mislili , a birokrata u opstini zurio na pauzi pa kliknuo prvo ime koje je izaslo pri unosu smrtovnice...i prikazan izlaz na stampac...

E sad, lako oni ulove tog tipa ali sta sa njim, i dok on ukapira oni planiraju da ga sahrane u novo iskopani grob...zasto grob, pa telo van groba ce se proucavati, a na groblju nece itd itd...a tada to su godine kad je zapad EU glumio postenje, nije bilo u filmovima moguce da sluzba ubija gradjanina onako lako...samo spijuni su ubijani lako....ta propaganda...mislim da je nemacki film..ali nisam siguran...

I kad spojis tako 5 filmova, koji se preplicu po upotrebljenim pozivanjima na iste dogadjaje, ispada da je savremena EU i kapitalisticka ideologija istorija cela alternativna....tj mito gradjanima zapadne eu da ne krenu put socijalizma, tu upada i Svedska koja je zamisli bila zainteresovana da gradjanski predje u socijalizam , a ne politicki...posto tamo komsija postuje komsiju...imaju taj povezani duh....vikendice ne zakljucavaju, udjes posluzis se ostavis sto mozes blize onome sto si zatekao , ostavis i pare ako imas za koriscenje...

Ali to bi Srbima izgledalo kao propaganda komunizma, tako da je bez veze ovo da pisem Srbima, ali je interesantno ovako...slicno kao istina o Kenediju i Kubanskoj krizi..i mozda sto ce ispasti o Kulama Bliznakinjama..

Da, i ovu čekam da neko preporuči, važi za super seriju
Meni je bila super, sviđao mi se taj njen vajb. :D

Covek u visokom zamku, serija malo krivuda u odnosu na knjigu Filipa K.Dika, ne bi da polemisem kakav je kraj, ali bitno je da se ,tjah, zavrsava. :lol:
Filadelfijski eksperiment 2, ista tematika, tajm trevel, 3.rajh...pomalo kemp varijanta, al eto sta je tu je.:cool:
Jest' kraj malo slab. :confused:
Ja sam odavno prestala da očekujem dobre krajeve serija, ne mogu uvek iznova da se razočaravam.

чудно да сва (или велика већина) алтернативна историја немци и хића главни??
Хитлер и нацисти су ту најмањи кривци.
Данас је тешка, чесзо немогућа мисија искамчити паре за филм (било гдје у свијету) или филмску серију кроз коју се орађују историјске теме. И ту је предуслов да се кроз ту серију промовише националма историја, ако би поменули да ће то бити алтернативно обрађени, не би добили паре ни у лудилу.
Једини који ће дати паре и за такву серију су Амери из неких опет својих разлога, па су у прве двије сезоне одлићне серије The Man in the High Castle коју помену форумашица Selkhet уложили 179 мил. $ (друге кинематографије и 1/10 од таквог буџета могу сам сањати), а Амери опет имају урођену одбојност према старијој историји, средњем вијеку или античком времену (па и кроз те серије које ураде подобро скрнаве историју, готово да их можемо сматрати алтернативном историјом) из разлога више него разумљивих, и ту некако остаје новија историја као избор теме која ће се алтернативно обрадити, а ту се нацисти и Хилтер (и шбкб) намећу као логичан избор.
Да ли има још неких разлога, мотива, можемо нагађати. Сигурно има јер онај који уложи 90 мил.$ по сезони (или 9 мил.$ по епизоди) неће бити вођен само жељим да народним масама подари још мало разбибриге, него и да кроз серију обликује умове плебса, но то се кроз филм и серије и тако ради, обрађивали било коју тему и припадали било ком жанру.

Back