Truman
Elita
- Poruka
- 23.397
Parada je svakako jedan od najboljih srpskih filmova poslednjih desetak godina, odlično ukomponovani elementi...Dragojević je nakon nekoliko promašaja pokazao da ima štofa.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Parada" je filmski pamflet, sa ciljem da se iskoristi aktuelni trenutak (prava homoseksualaca) i da se predstavi kao društveno angažovan i gej-frendli. Pa onda, kad smo već krenuli u tom pravcu, ajde usput da napravimo jednu eks-ju storiju o tome kako smo mi ipak ustvari braća. Ako ništa drugo, moći će da se proda i u Hrvatskoj.
Ima zanimljivih scena i dijaloga, i poneki dobar štos, ali sve u svemu, kultivisanija verzija "Kursadžija". Sa čisto filmske tačke gledišta "Parada " je zločin protiv filmske umetnosti jer se film eksploatiše u dnevne potrebe, a zapravo ima za cilj da aktere, Dragojevića, Koju i ekipu legitimiše kao neke borce za pozitivne društvene vrednosti i ostala sranja.
Pri tome se napinju da predstave taj film kao da je u najmanju ruku "Šindlerova lista", a ustvari površna komedija koja barata olinjalim stereotipima.
I sam kažeš da je cilj Dragojevića bio da afirmiše pozitivne društvene vrednosti. Pa šta je tu loše? Ako ti misliš da to nisu dobre vrednosti imaš pravo na svoje mišljenje, ali zanatski gledano ( ajde, sad ću da se pravim da se razumem u film) Parada je jedan prilično kompaktan film.
Kompaktan znači da su scenario, režija i gluma dobri...mislim da je to za film prilično bitnoNaravno da Dragojević propagira svoje političek stavove, ali to rade i mnogi drugi reditelji ( npr. Oliver Stoun ) pa su veoma cenjeni.
Prema zestini reakcija onih koji su se nasli prozvanim, film ocito nije o homoseksualcima