Film ,,Sestre''

JessicaS

Obećava
Poruka
56
Mplim vas ako ko zna neki cio film da se moze gledati na you-tubu,neka mi posalje link.
Evo za one koji ga nisu gledali

domaci film ,,Sestre''.

Film “Sestre” pisan je po elementima istinitih događaja. Film je uzbudljiv i veoma potresan , a radi se o sudbini djevojaka zrtava trgovine ljudima.

Ko nije gledo film "Sestre" bice emitovan sutra na Prvoj! Film je odlican!!!!

sestre-film.jpg

Sestre - četvrtak, 13. oktobar u 22h - Prva TV

U sigurnu kuću dolazi Marija (Ivana Vuković), devojka od 23 godine, koja je uspela da se izvuče iz lanca trgovine ljudima. Uz nepoverenje i strah počinje da se otvara Katarini (Ana Maljević), psihologu socijalne službe i policijskim inspektorima (Milica Mihajlović i Boris Isaković).

Kroz Marijinu potresnu priču saznajemo kako je zajedno sa mlađom sestrom (Ana Mandić) stigla u bordel «Firenca», negde u srpskoj provinciji, gde ih je vlasnik bordela Tadija (Ljuba Bandović) držao zatvorene sa još nekoliko mladih devojaka. Svaka devojka je na različit način doživela okolnosti u kojima se našla: bez slobode kretanja, uz surovost, ucene i poniženja morale su da pristanu na seksualnu eksploataciju. Ono što devojke povezuje jeste: neinformisanost i želja za boljim životom.

Žanr: drama

Produkcija: Srbija, 2011.
Uloge: Ivana Vuković, Ana Maljević, Milica Mihajlović, Boris Isaković, Ljubomir Bandović, Bata Živojinović, Bojana Maljević
Režija: Vladimir Paskaljević

http://www.prva.rs/sr/program/film/story/14043/Sestre.html

Једино вредно пажње у овом филму, колико сам успео да видим за пола сата којих сам утрошио на њега је тема којом се бави.
Све остало је на аматерском нивоу, нарочито сценарио и глума.

И, да ли неко може да одгонетне зашто су нам ове нове генерације глумаца криминално лоше? Да ли су криви режисери,професори на факултету драмских уметности, постављање политички подобних медиокритета на кључне функције у култури, пропадање друштвеног система последњих година уопште, или неки други разлог. Па, када погледам неки старији филм, па макар био и лош, глумци су готово увек савршени. Данас је све говњаво лоше а глума је на нивоу загребачких сапуница.

Gledala juče.
Gorak i odličan film!
Ivana Vuković je vrlo, vrlo prijatno glumačko iznenađenje.
Kako je počeo film, shvatila sam da sam je negde već gledala. I setim se. Bila je Milica, kćerka Mikija Manojlovića u seriji "Na terapiji". Mislim da su te dve uloge jedino što je do sada uradila.

Bandović... Uvek savršen čovek sa margine. Ti karakteri su prosto njegovi.

Bojanu Maljević uvek volim da vidim. Ne znam zašto.

Sve u svemu, ko nije gledao, neka obavezno pogleda.

Malo mi je bila reterdirana ta procedura.. Kao, da bi osudili onog lika mora suočenje i one njemu u lice da kažu šta i kako.. Fora za decu, bilo je providno kako će reagovati ona.. To mi je baš bilo naivno, ostatak filma je okej..

Po mom misljenju film je jako poucan, nemam mnogo zamerki na glumu, Ljuba Bandovic je fenomenalno odigrao ulogu koja mu je dodeljena.Devojke su ok odigrale, mislim da je bitno shvatiti sustinu, i treba da iozgledaju onako kako izgledaju, sa naivnim izrazom lica, zeljne boljeg zivota, i da ne kazem lakomislene.Po mom misljenju izabrane su odlicne glumice i po fizickom izgledu, a i na glumi nemam zamerki.

Ako film spasi ili barem navede na razmisljanje jedan deo mlade zenske populacije koja misli na lak naci da pretvori zivot u BAJKU onda je on ispunio svoj cilj.Ako nije komercijalni i ako je finansiran od drzave MUP-a ili neke druge institucije onda svaka pohvala.Inace nekih 40 minuta mi nije nesto skrenulo paznju,nista zanimljivo totalno blagi oblik necega sto se da videti u stranim filmovima.

Back