Film "Sabirni centar"

maky2107

Obećava
Poruka
54
Ljudi,šta mislite o filmu Sabirni centar(ko je gledao naravno),to je naš film iz 1989 napisan po scenariju istoimene drame Dušana Kovačevića,na mene je on ostavio veliki utisak,možda i najveći od svih ex yu filmova
Od odabira glumaca do same radnje...
Ali ono što me posebno intrigira jesu detalji filma,i njegov utisak na prosečnog gledaoca..
Šta vi mislite o njemu,šta vam je privuklo pažnju,ja sam ga gledao jedno 15-20 puta???

Rade Markovic je tu odigrao ulogu za oskara,a scena mi je dobra,kada ga Bata Stojkovic brija,a on dolazi sebi.I ona scena kada ona trojica otvaraju grob,a odozdo se pojavljuju iz sabirnog centra.Inace Rade je odigrao tu ulogu tako,kao da je stvarno moguce to sto se desavalo.
Meni je zanimljivo kad prolaze kroz onaj tunel,i kao prolaze kroz prošlost civilizacije počev od Hrista do Hitlera,kao i njihova želja da budu opet živi pa dozivaju onaj brod, pa lik Stevana Savskog kesera i njegovog sina Janka koji je u sabirnom centru stariji od njega,doktor Katić,Marko pekar i harmonikaš Srećko ruzmarin, jednostavno svi su dorasli ulozi

Meni je zanimljivo kad prolaze kroz onaj tunel,i kao prolaze kroz prošlost civilizacije počev od Hrista do Hitlera,kao i njihova želja da budu opet živi pa dozivaju onaj brod, pa lik Stevana Savskog kesera i njegovog sina Janka koji je u sabirnom centru stariji od njega,doktor Katić,Marko pekar i harmonikaš Srećko ruzmarin, jednostavno svi su dorasli ulozi
Jeste i to dobro,ali mi je najsmesnije ono sto sam naveo.Originalno.

Bio mi je jako zanimljiv kad se pojavio, nasa kinematografija je uvek oskudevala sa nekim naucno-fantasticnim motivima, a to mi se tada svidelo kao novina. ;)
D.Kovacevic ima lepo razvijenu metaforu, doduse tada nisam bio siguran da je fim uspeo da je pravilno ukomponuje, ali cela ideja je bila cudna i impresivna...
Kao neki pun, a interesantan krug stvari... Motivi, tropi... lete na sve strane. :) Cak su stigli da ubace i leteci tanjir...:D Otkud on u zagrobnom svetu - to je vec...:lol:

Bio mi je jako zanimljiv kad se pojavio, nasa kinematografija je uvek oskudevala sa nekim naucno-fantasticnim motivima, a to mi se tada svidelo kao novina. ;)
D.Kovacevic ima lepo razvijenu metaforu, doduse tada nisam bio siguran da je fim uspeo da je pravilno ukomponuje, ali cela ideja je bila cudna i impresivna...
Kao neki pun, a interesantan krug stvari... Motivi, tropi... lete na sve strane. :) Cak su stigli da ubace i leteci tanjir...:D Otkud on u zagrobnom svetu - to je vec...:lol:
Da to su sve interesantni detalji koje ste naveli,zagrobni svet je sniman u pustinji u Tunisu.
Postoji mnogo detalja iz drame koji nisu ubačeni u film kao i neki detalji u filmu koji nisu bili u drami.

Back