NOVA BRUKA SRBIJANSKIH MEDIJA: Izvjestili da je glumica Jasna Đuričić dobila nagradu, ali nisu i u kojem je filmu glumila…
Završila je Akademiju umjetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše. Bila je stalni član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 1990. godine, gdje je bila prvakinja Drame.
Prije 20 min
Jasna Đuričić je rođena u Rumi 16. aprila 1966. godine. Završila je Akademiju umjetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše. Bila je stalni član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 1990. godine, gdje je bila prvakinja Drame.
–
Bila sam se pomirila s tim da nema filma u mojoj karijeri, ali nikada nisam dopustila sebi da budem malodušna. Danas ljudi vole da kažu: „Što si gori, to ti je bolje, što lošije radiš, bolje prolaziš.“ Ja ne podržavam taj stav i ne dopuštam sebi takve misli. Verujem u to da svakoga ko je bio vredan i pošten i prema sebi i drugima čeka nagrada – rekla je Jasna svojevremeno.
Njeni roditelji nisu imali nikakve veze sa umjetnošću, otac je radio u trgovini, a mama čitav život kao knjigovođa, ali su joj pružali beskrajnu podršku kada je odlučivala o svom budućem pozivu.
Ideja o glumi vrtjela se oko nje stalno, a sve je krenulo od Jasnine nevjerovatne znatiželje za životom, njenih širom otvorenih i jako živih očiju, neke želje za stalnim pokazivanjem – da pjeva, igra, zabavlja druge, imitira…
Veliki ormar u garaži prepun stare garderobe, koju je njena majka skupljala i nosila u Crveni krst, bio je pravo carstvo.
Mijenjala je uloge u zavisnosti od toga šta dohvati. Glupiranje se nastavljalo uvečer ispred TV-a, igrala je uz muziku, onako pripremljena za krevet.
– Borili su se da me stave na spavanje. Imala sam previše energije – seća se. – A bila sam i prgavo dete, mnogo sam se tukla.
Na jednoj priredbi u Domu kulture u Rumi, gradu u kome je i rođena, trebalo je s drugom djecom iz vrtića da izrecituje pjesmicu o proljeću.