Film "Peti leptir"

SUPERKULER

Domaćin
Banovan
Poruka
3.423
Zvanično,četvrti najinteligentniji čovek na svetu,Uroš Petrović iz BG je tvorac ovog filma Peti leptir:
Pošto je u pitanju fantastika s dosta elemenata horora,pitam se da li je taj film primeren deci ili će
na dete koje ga odgleda odsudno delovati...
Ne morate biti Mensovac da bi dali mišljenje o ovom...
(Nisu svi roditelji Mensovci,a pitanje da li bi I to valjalo...)

Nisam gledala film, niti čitala knjigu "Peti leptir" (ima li tu nekog "petog elementa"?)
Sad sam odgledala trejler ... i ne obećava mi. Doduše, ja nisam dete, i nagledala sam se n filmova, pa od njih očekujem neočekivano.
Muzika je loša, vrlo loša, sudeći po trejleru.

Ako i ima horor elemente, zašto bi to bio problem za decu?
Horor elemente imaju i Grimove bajke, pa se ipak teško može zaključiti da su svi ludaci odrasli na njima. Baumov "Čarobnjak iz Oza" proglašen je, kada se pojavio, nepodobnim zbog "promovisanja okultizma". Ipak, ne čuh da se neki manijak, serijski ubica ili silovatelj, pa čak ni verski fanatik hvalio kako je čitao "Čarobnjaka iz Oza". Za "kvarenje" dečjeg mozga zadužena je druga vrsta literature.

Pročitaj "Cirkus nakaza", horor romančić za decu, pa da vidiš šta je najnoviji trend ...:lol:

Pitanje je svakako da li decu sačuvati od strahota ili ih suočiti...
Pitanje I koliko dobro roditelji shvataju I sebe I svoju "okolinu" te koliko su upućeni
u "tajne" života I smrti,te da li su religiozni ili skloni nekim drugim idealima a koji
sadržaji prate njihovo pedagoško dejstvo...
U tom smislu je I pitanje da li deca treba da gledaju horore ili ne,a I pitanje svrhe tog gledanja
nije bespredmetno...

Zvanično,četvrti najinteligentniji čovek na svetu,Uroš Petrović iz BG je tvorac ovog filma Peti leptir:
Pošto je u pitanju fantastika s dosta elemenata horora,pitam se da li je taj film primeren deci ili će
na dete koje ga odgleda odsudno delovati...
Ne morate biti Mensovac da bi dali mišljenje o ovom...
(Nisu svi roditelji Mensovci,a pitanje da li bi I to valjalo...)

To je film koji se daje u bioskopima, i nije izašao sad, ima tome skoro 2 godine.
Za trejlere se uvek biraju scene koje će da privuku gledaoce.
Film je rađen na osnovu njegove knjige, a dobro znam da deca mnogo vole njegove knjige.
Nema tu horora, to je mitska fantastika.

U bioskop možeš a i ne moraš da ideš.

Deca gledaju mnogo gore sadržaje na TV-u, u prisustvu roditelja, ili sami... sve je dostupno.

Poslednja izmena:

Back