Filantropija

• Začetnik teme Začetnik teme The V
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da ljudi nisu toliko puni mržnje koliko je u njima straha i nezadovoljstva.
Takođe sumnjam da bi većina bila dovoljno hrabra u lice da kaže pojedine reči ,koje se ovde mogu pročitati.

Anonimnost daje začuđujuće mnogo hrabrosti.
Odgovor na temu:jako je malo filantropa.A i oni polako izumiru.
Za anonimnost si svakako u pravu. Kada bi svi govorili šta mislimo u reali, ostali bi vrlo brzo bez "prijatelja". Ceo koncept kako funkcioniše ovo društvo je stvoreno na pretvaranjima i toleranciji.

Znaš li nekoga ko je filantrop? :D

Nije stvar u zahvalnosti, nego u licemjeri, ja sam bio prije djelomično filantrop, ali me jako umorila nezahvalnost nekih
Kada govorim o filantropima, više gledam na njih kao na Gandija, dalaj lama, majka tereza, otac tadej, patrijarh pavle, buda itd. Ne možemo baš biti u nivou sa njima, ali nesebičnost u toj ljubavi. Pomoći, a ne očekivati zahvalnost.

Kada govorim o filantropima, više gledam na njih kao na Gandija, dalaj lama, majka tereza, otac tadej, patrijarh pavle, buda itd. Ne možemo baš biti u nivou sa njima, ali nesebičnost u toj ljubavi. Pomoći, a ne očekivati zahvalnost.
Ja sam praktički spasio život barem troje ljudi, ali da, na nivou spomenutih definitivno nisam

Шта је филантроп, то ми дефиниши. . Грацие што би рекли жабари.
Screenshot_1.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Kako su poslednjih nekoliko dana teme bile usmerene na neku vrstu mržnje i animoziteta, hajde jedna o čovekoljublju. Ima li danas takvih ljudi i ako ima, kakav je to mentalni sklop čoveka? Kako neko uopšte može biti filantrop sa ljudima koji su puni mržnje (recimo).
И ти злобни људи су намучени. И њих се треба сажаљевати на неки начин. Не би човек чинио зло да нема у себи страха, или чега већ све не

Ko zna sta je koren toga.
Баш тако, брате, то је истина. А одакле долази мржња? Из нестабилности, страха, неразумевања. А одакле то долази? Па из недостатака истог. Нисмо стабилни, немамо храбрости, самим тим ни разумевања... Кад будемо то имали, е тада ће бити мира међу (делом) људима.

Back