Fiksna proteza (ortodontski fiksni aparat)

• Začetnik teme Začetnik teme BoG97
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

BoG97

Zainteresovan član
Poruka
136
Pozdrav,

Interesuje me sa kojim cenama ste se susretali?
Ako imate nekog preporucite mi, ja sam u Smederevu, oko 50km juzno od Beograda.

Cene sa kojima sam se ja susreo su, uglavnom 650e, negde cak idu i do 800-900e i pronasao sam za 500e to je i najmanja cena koju sam pronasao za protezu sa metalnim bravicama.
Na stomatoloskom fakultetu su 54 000, a na VMA su oko 35 000 ali se posebno placa postavljanje proteze, zamena bravica ako se izgube,... verovatno i pregledi.

Ne znam da li treba da nosim samo gornju ili obe jer jedan stomatolog je rekao da moze jedna, na stomatoloskom fakultetu su preporucili obe, i ovde u Smederevu mi je rekao da treba obe ali iz nekog razloga nije mi se javio, pretpostavaljam da bih trebao da nosim obe.

Ako imate neki savet na sta bih trebao da obratim paznju pisite.

Gde si se raspitivao za cene?

Veoma davno, kada privatnici to nisu radili (niti ih je bilo) pravili su mi protezu za ispravljanje zuba u Zubnoj ambulanti u ulu. Despota Stefana (ugao sa Despota Đurđa). Verujem da i danas dobro rade.

Pitanje je koliko imaš godina. Ako prerastao školski uzrast verovatno se naplaćuje ali mislim da su svi ostali skuplji.

Preporucujem ti privatnika zato sto su dosta fleksibilniji.
Neka moja preporuka ti je dental implant u bul despota stefana.. Placa se inicijalni pregled, 650e po vilici sto moze na rate i platis one folije kada zavrsis sa fiksnom.
Naravno racunaj da ces pre postavljanja fiksne morati da popravis sve zube a i to kosta.

Kolege znate da je bilo kakvo reklamiranje zabranjeno. To može samo u pp.
Sad svi treba da reklamiramo svoje stomatologe... :aha:

Tema :

Niko ti ovde ne može napamet reći ni cenu a ni šta treba ili ne treba.
Nađi dobrog stomatologa, sigurna sam da i u Smederevu imaš dobre, pa će ti on reći šta treba uraditi.
U svakom slučaju ne može se raditi samo jedna proteza bez uvida u stanje zuba druge vilice, a to opet mora da ti kaže stomatolog
koji će te pregledati i na osnovu toga odrediti način lečenja.

1. sta treba i ne treba znam (pitao sam za iskustva), i pitao sam ljude koji su nosili ili nose protezu, ne razumem to "Niko ti ovde ne može napamet reći ni cenu" , ukoliko su je nosili ili nose znaju cenu.
2. Da ih ima ne bih se uopste javljao na forumu ( ne rade PROTEZE)
3. Interesuje me cena i mesto, nista vise.

1. sta treba i ne treba znam (pitao sam za iskustva), i pitao sam ljude koji su nosili ili nose protezu, ne razumem to "Niko ti ovde ne može napamet reći ni cenu" , ukoliko su je nosili ili nose znaju cenu.
2. Da ih ima ne bih se uopste javljao na forumu ( ne rade PROTEZE)
3. Interesuje me cena i mesto, nista vise.

Pa lepo ti je Kiki rekla, kako neko od nas moze da zna sta je tebi sve potrebno.
Ja recimo stavljam neke krunice na zube i sad to bi kostalo oko 200 evra po krunici, ali se ispostavilo da imam tesku
paradontozu pa onda ide lecenje nekoliko nedelja i tako. Idi kod dva lekara oa odluci sta ces i kako ces.

Imam utisak da ne pričamo svi o istim stvarima.

Koliko znam ortodontske proteze služe za ispravljanje položaja postojećih prirodnih zuba. Najčešće se primenjuju kod dece da bi se luk zuba pravilno formirao. Mogu se primeniti i kod odraslih ali je dejstvo sporije.

Da li o tome govoriš ili o usađivanju veštačkih zuba u vilicu? Ovo je veoma skupo ali, ko ima para, i veoma dobro rešenje. Izbegava se prekrivanje nepca kao kod klasične proteze i omogućava osećaj pravog ukusa hrane.

Imam utisak da ne pričamo svi o istim stvarima.

Koliko znam ortodontske proteze služe za ispravljanje položaja postojećih prirodnih zuba. Najčešće se primenjuju kod dece da bi se luk zuba pravilno formirao. Mogu se primeniti i kod odraslih ali je dejstvo sporije.

Da li o tome govoriš ili o usađivanju veštačkih zuba u vilicu? Ovo je veoma skupo ali, ko ima para, i veoma dobro rešenje. Izbegava se prekrivanje nepca kao kod klasične proteze i omogućava osećaj pravog ukusa hrane.
Verovatno i sam ne zna o cemu prica.
Kod odraslih je ovo sve i nemoguce, implatanti su jako komplikovana prica, kostaju milione, a nekada su i besmisleni.

Vecina ih zovu "fiksne proteze" iako su to ortodonski aparati koji sluze za KOREKCIJU POLOZAJA ZUBA, zato sam napisao u zagradi ortodonski aparati da ne bi doslo do zabune.
NE INTERESUJU ME VESTACKI ZUBI, NITI BILO STA SLICNO TOME.

Ja znam o cemu pricam ali izgleda da je vecina uzela "fiksne proteze" a ostalo sta sam napisao zanemarili.

DA PONOVIM SAMO CENE I MESTA ME INTERESUJU NIJE BITNO U KOM SU STANJU MOJI ZUBI, ako proteza kosta 500€ da li su moji zubi manje ili vise krivi proteza ce i dalje kostati 500€.

Pozdrav

Vecina ih zovu "fiksne proteze" iako su to ortodonski aparati koji sluze za KOREKCIJU POLOZAJA ZUBA, zato sam napisao u zagradi ortodonski aparati da ne bi doslo do zabune.
NE INTERESUJU ME VESTACKI ZUBI, NITI BILO STA SLICNO TOME.
Ortodontskih proteza ima više vrsta - zavisno od deformiteta luka ili čeljusti.

Zato moraš da odeš u ambulantu sa onim kome je proteza potrebna da bi, posle pregleda, dobio odgovor.

Fiksni ortodonski aparati koji sluze za pomeranje zuba ima onih bravica koje idu na svaki zub i zica preko.
Koliko ja znam ima samo fiksni i mobilni to jest oni koji mogu da se skinu kad god.

Ja sam vec bio i znam sta mi treba OVDE SAM SAMO DA SAZNAM VISE O CENI I MESTU GDE MI ODGOVARA.

Pozdrav

Fiksni ortodonski aparati koji sluze za pomeranje zuba ima onih bravica koje idu na svaki zub i zica preko.
Koliko ja znam ima samo fiksni i mobilni to jest oni koji mogu da se skinu kad god.

Ja sam vec bio i znam sta mi treba OVDE SAM SAMO DA SAZNAM VISE O CENI I MESTU GDE MI ODGOVARA.

Pozdrav
Svi ortodontski aparati mogu da se skidaju. Neki se nose samo noću a neki neprekidno - osim za vreme jela. Prilikom jela se svi skidaju.

Neki imaju samo opruge koje deluju na zube a neki i zavrtnje koji se okreću za po 1/4 kruga, obično jednom nedeljno. Ceo krug je pomeranje za 1 mm.

Takvih zavrtanja može biti više ili samo jedan - opet zavisi od deformiteta.

Pošto sve zavisi od deformiteta ovde cenu ne možeš saznati, niti igde bez pregleda pacijenta.

Svi ortodontski aparati mogu da se skidaju. Neki se nose samo noću a neki neprekidno - osim za vreme jela. Prilikom jela se svi skidaju.

Neki imaju samo opruge koje deluju na zube a neki i zavrtnje koji se okreću za po 1/4 kruga, obično jednom nedeljno. Ceo krug je pomeranje za 1 mm.

Takvih zavrtanja može biti više ili samo jedan - opet zavisi od deformiteta.

Pošto sve zavisi od deformiteta ovde cenu ne možeš saznati, niti igde bez pregleda pacijenta.

prilikom jela se ne skidaju svi

Back