snoshaj efendija
Elita
- Poruka
- 19.456
Koji program moze efikasno da ''isece'' bad sectore tako da ih OS , WIN7 zaobilazi tj ignorise?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Форматирање диска и реинсталација система би требало да изолује лоше секторе.
brisanje svih particija i njihovo pravljenje izoluje loše sektore i za njihovu vrednost smanjuje kapacitet samoga hard diska , svaki hdd ima prirodno nekih 10% veći prostor od deklarisanoga , svaki put kada obrišete particiju i nanovo je napravite formira se novi MBR zapis na ivicama hard diska , MBR ignoriše oštećene delove i ne prikazuje ih tj u potpunosti ih izbacuje iz upotrebe.Форматирање диска и реинсталација система би требало да изолује лоше секторе.
brisanje svih particija i njihovo pravljenje izoluje loše sektore i za njihovu vrednost smanjuje kapacitet samoga hard diska , svaki hdd ima prirodno nekih 10% veći prostor od deklarisanoga , svaki put kada obrišete particiju i nanovo je napravite formira se novi MBR zapis na ivicama hard diska , MBR ignoriše oštećene delove i ne prikazuje ih tj u potpunosti ih izbacuje iz upotrebe.
Koji program moze efikasno da ''isece'' bad sectore tako da ih OS , WIN7 zaobilazi tj ignorise?
![]()
Nije fora menjanje MBR-a nego eliminacija oštećenih sektora a ja sam samo opisao šta se dešava sa hdd-om pri brisanju particija i pravljenju novih.Možeš da menjaš MBR bez da si pipno particije...
A hard skupa stvar u majčinu pa ću se zezam sa crkotinom...
Форматирање диска и реинсталација система би требало да изолује лоше секторе.
jbt bad sektori su fizicki ne softverski problem...a buduci da je reisntalacija Windowsa softvverska operacija...Je li tako tesko ukaciti logiku..?Mislim bad sectori su tu pa su tu, to sto ih Windows ''ne vidi''ne znaci da nece naici na njih...a onda...Krece show...Disk sa bad sektorima druze ili koristis za manje bitne stvari filmove, muziku itd, ili ga opravis HDD regeneratorom Pro, gore navedenim, i opet-cuvas minimalno bitne podatke na njemu...Jer jednomm kad se pojave bad sektori taj disk NIJE SIGURAN vise...NIKAD!
Windows ih ne vidi i ne nailazi na njih ako su oni eliminisani reparticionisanjem hdd-a , već sam napisao šta se dešava sa hdd-om samo da dodam sve dok se hdd fizički ne uništi on je sposoban za neki rad i nijedan fizički oštećen disk nećeš i nemožeš popraviti nikakvim regeneratorom , regenerator može da popravi samo softverski oštećene sektore na hdd-u tj da napravi tzv popunjavanje nullamajbt bad sektori su fizicki ne softverski problem...a buduci da je reisntalacija Windowsa softvverska operacija...Je li tako tesko ukaciti logiku..?Mislim bad sectori su tu pa su tu, to sto ih Windows ''ne vidi''ne znaci da nece naici na njih...a onda...Krece show...Disk sa bad sektorima druze ili koristis za manje bitne stvari filmove, muziku itd, ili ga opravis HDD regeneratorom Pro, gore navedenim, i opet-cuvas minimalno bitne podatke na njemu...Jer jednomm kad se pojave bad sektori taj disk NIJE SIGURAN vise...NIKAD!
jbt bad sektori su fizicki ne softverski problem...a buduci da je reisntalacija Windowsa softvverska operacija...Je li tako tesko ukaciti logiku..?Mislim bad sectori su tu pa su tu, to sto ih Windows ''ne vidi''ne znaci da nece naici na njih...a onda...Krece show...Disk sa bad sektorima druze ili koristis za manje bitne stvari filmove, muziku itd, ili ga opravis HDD regeneratorom Pro, gore navedenim, i opet-cuvas minimalno bitne podatke na njemu...Jer jednomm kad se pojave bad sektori taj disk NIJE SIGURAN vise...NIKAD!
Formatiranjem diska i reinstalacijom sistema neće nestati loši sektori, ali ih Windows ''mapira'' i ne koristi i radi sasvim normalno (do pojave novih loših sektora, ako se pojave)
Hard diskovi mogu da relociraju do 200 bad sektora i da rade normalno.
1.ko josh instalira sistem na HDD?
2. Znaci instaliracete sistem na HDD koji je vec problematican i samo cete bsebi zadavti glavobolje..Jer ako je krepao 1, 5, 10 sektor-po svoj prilici ce se josh desahavati..
3 Imate lepo objasnjeno da bad sektori mogu biti fizicki i softverski...
4. Ono sto sam napisao za cuvanje podataka stojim iza svake reci!!Iole ista bitno na taklvom hardu je baceno...zaboravi na to...
Hard diskovi mogu da relociraju do 200 bad sektora i da rade normalno.
A gde si nasao ovu cifru![]()
"ali po čitanju nekih dijagnostičkih programa, trebalo bi da ih ima do 200."
Deluje mi to jako malo, sa obizrom koliki su diskovi. No ajde ti si pratio to vremenom.
Ceo problem je u tome sto se ljudima plasira prica da su bad sektori nesto normalno, i kako su diskovi sa njima normalni, a nisu...Svuda vaam pise isto-ako disk dobije 1, 2 bad sekrtora , nekako to resite, pa i ok, ne ponovi se, dobro...ali cim pocne da dobije iznova i iznova-taj disk je gotov da dushu pusti...A kazete-reisntalacija sitema pomaze jel?I kao 200 bad sektrtora je nista?SUper vi onda reinstalirate 200 puta znaci OS, i pritom se Bogu molite da vam podaci ne stradaju + cela zezancija oko ponovnog dizanja sistema, tj-instalacija svih potrebnih programa, podesavanje itd...i taman sve namestis i PUF-NOVI bad sektor-i OPET JOVO NANOVO!!Stvarno perspektivno, nema sta...