Fiat Croma

• Začetnik teme Začetnik teme dux.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ono sto je sigurno je da je jedna od najruznijih automobila a motor ko i svaki 1,9 M-Jet koji je i u Stilu,Alfi,Opelu,Sabu...
Dobar i osetljiv na lose gorivo.

Nemoj zezati Dule, šta bre ružan. Auto baš lepo izleda.
Svastiku bih prodao da kupim npr. ovaj primerak :lol:
http://www.polovniautomobili.com/oglas494337/fiat_croma_aktiv/
Još da je benzinjara, prodao bih dve svastike :P

Inače, ovo je jedan od retkih automobila koji se pravi samo u karavan verziji (ne liči mi baš da pripada klasičnom monovolumen segmentu tipa: picasso, verso i sl.), ali koji izgleda baš dobro, ne kao puki produžetak nekog osnovnog modela

Znate da sam ja fiatovski nastrojen ali Croma je ,meni licno,jako ruzan automobil i znam da kad sam je prvi put video da sam se totalno razocarao jer znalo se sta je Croma nekad bila. A i nije prodajna sto je jos jedan dokaz da joj nesto fali.

Znate da sam ja fiatovski nastrojen ali Croma je ,meni licno,jako ruzan automobil i znam da kad sam je prvi put video da sam se totalno razocarao jer znalo se sta je Croma nekad bila. A i nije prodajna sto je jos jedan dokaz da joj nesto fali.

Је ли тачно да имају проблем са трапом или тако нешто?
Чини ми се да дели исти трап са Вектром..

Као љубитељ Фиата, мислим да у Фиат групацији постоји проблем са наступом у том сегменту. Једно време чак нису ни имали представника. Сегмент на који претендује Croma је веома нетолерантан на ситне глупости које су својствене Фиату. Ту рупу у понуди Фиата не могу попунити понуде "родбине" Алфе и Ланчие јер су намењене различитим типовима купаца.. Мислим да се изостанак тржишног успеха Cromе може објаснити НЕПОВЕРЕЊЕМ у квалитет. Једноставно, Фиат се етаблирао и доказао као квалитетни произвођач у А, Б, па и Ц сегменту... Изнад, тешко да има шта да тражи...

Штета, а добра је била стара Croma у том сегменту. За бар две знам да су обрнули бројчаник, тј. прешли преко 1.000.000 километара...

@Дуле,
Какав је 1.8 бензински мотор који се уграђује у ову Croma-у? Јеси ли имао искуства с њим?

п.с. можда имам уврнут укус за аутомобиле, али ми ова Croma баааааш добро изгледа

Poslednja izmena:
1,8 16V motor nije omiljen kod Fiata jer je imao varijator i Hitachi elektroniku.
Najbolja verzija je bila 1,6 16V a ne znam dali je jos uvek taj motor i u Cromi ili je neki noviji.
Ne znam jer nisam imao nijednu a veruj mi i da ne zelim.:whistling:

Dule je povukao paralelu između Golfa V i Brava... pa moram da se nadovežem.
Bravo je u suštini auto u rascepu ponude. Nije jeftin kao Hjundai i Kija, a nije ni kvalitetan kao Golf. Doduše i ne košta kao Golf. A održavanje u odnosu na Golfa je duplo jeftinije... Mada je auto daleko komforniji od istog, prvi je imao TJet motore na tržištu,a dizajn mu je 5 generacija ispred nemaca.
No ovo je Srbija i Golf je pojam i tu više nema šta da se priča.

je l to zeza alfe, pa zvuče kao dizeli?

Da, to je ono kad upale pa rade ko dizel dok se ne zagreju a taj varijator kosta negde oko 250 eura.
Isto je i kod ovog fiatovog 1,8 16V motora.Mada ,cisto da znas,postoji i Alfin 1,6 16V sa 105 ks,kao moja sto je prodajem,koja nema varijator i zbog toga je slabija 15 ks.

Poslednja izmena:
Da, to je ono kad upale pa rade ko dizel dok se ne zagreju a taj varijator kosta negde oko 250 eura.
Isto je i kos ovog fiatovog 1,8 16V motora.Mada ,cisto da znas,postoji i Alfin 1,6 16V sa 105 ks,kao moja sto je prodajem,koja nema varijator i zbog toga je slabija 15 ks.
A sta radi taj varijator, nije mi jasno? I 2.0TS ima njega, cini mi se, samo mislim da je neko pominjsao cenu od 700eura za 164Alfu. Ne znam, negde sam procitao.

Ne znam sta radi osim da malo podigne snagu. Ko god ga ima svi se zale na njega pa ne znam koji moj su ga i stavljali.
Inace juce mi je bio lik koji je alfas i kaze da originalni delovi kostaju jako puno pa je moguce da je ovaj za 250 eura kopija.
Znam provereno da je protokomer za JTS motor u Italiji kostao pre dve godine 870 eura.

Ne znam sta radi osim da malo podigne snagu. Ko god ga ima svi se zale na njega pa ne znam koji moj su ga i stavljali.
Inace juce mi je bio lik koji je alfas i kaze da originalni delovi kostaju jako puno pa je moguce da je ovaj za 250 eura kopija.
Znam provereno da je protokomer za JTS motor u Italiji kostao pre dve godine 870 eura.

***, strašno! A ja se baš naložio na novu Đulijetu, stvarno, 1.4 MultiAir Turbo 170 distinctive

Ma nije to samo kod Alfe tako skupo nego i kod ostalih samo sto je Alfa malo zahtevnija po pitanju kvaliteta delova pa uglavnom trazi original dok ostali gutaju malu poljoprivredu.
Ovaj lik sto mi je bio mi je rekao da u Italiji da se stavi nov trap kod Alfe 147 ,znaci i kod 156,kosta oko 800 eura! A kod nas se to sredi za par stoja jer su delovi neoriginalni.

Back