Fiat 500L - šta mislite o njemu?

Što reče Dule zato što za isti novac može mnogo bolji auto da se kupi. Tipa Škoda Oktavija, kojoj mnogo slabije pada vrednost i sl.

Dalje, s motorima škrtare žestoko, kod nas se prodaje faktički samo Tipo dugacki sa mrcinin koju svi pljuju gse se okrenu.

Neko pominje fizicki izgled. Po meni je jako bitan. Subjektivno, al bitno za kucni auto. Narocito ako se kupuje nov. A od dugackih italijanskih auta mislim da mi se samo Alfa 159 svidjala.
Mislis da su Fiatovi motori lošiji od Vw.. Ja mislim bas suprotno i da nije do toga.. Upravo je vw taj koji je uzlmao Fiatove motore 1.4 beznica .. Nekako uvek promase za dlaku ili u ceni ili u nekim sitnim glupostima koje su mogli malo bolje da odrade .. Npr ta Alfa 156 je bila jako prodajna ali je 159 zakazala kao da ništa nisu naučili .. Ja mislim da se bore sa pogrešnim protivnikom BMWom a trebali bi malo da spiste cenu na VW a npr možda čak i malo niže.

E da, 500L je daleko iznad ovog Audija j BMW po estetskon smislu, tako da ne mogu u isti kos nikako.
Kome treba porodican auto, ne voli brzu i divlju voznju,500L je idealan auto za njega, potocu ako uzme enato cool od dodatne opreme tipa onaj espreso aparat imi vesalicu za odela

Ovde pisu da imaju slab menjač i standard Fiat boljka elektronika.. Jesu li bar ručke popravili ili i one otpadaju :) . Nisam ih imao niti ih ima nešto preterano mnogo... nzn o njima ništa . Mene te lampice najviše nerviraju kod talijana ostalo bi možda i progutao ali me te sitne greške iritiraju..

Ovde pisu da imaju slab menjač i standard Fiat boljka elektronika.. Jesu li bar ručke popravili ili i one otpadaju :) . Nisam ih imao niti ih ima nešto preterano mnogo... nzn o njima ništa . Mene te lampice najviše nerviraju kod talijana ostalo bi možda i progutao ali me te sitne greške iritiraju..
Meni su napunili uši kako Fiat ima lošu elektroniku, a ja sam imao više modela i najmanje problema s tim.

Ducato je Fiatov kombi, a Ducati je motocikl. Možda je na to mislio.
Da, zaboravih na kombi, verovatno je to. :ok:

Meni bi 500L bio prihvatljiv sa nekim dvolitarskim atmosferskim benzincem uparenim sa dobrim automatskim menjačem. Ovako sa 0.9 turbom i šklopocijom od manuelnog menjača - nix.
Ali to je zapravo manji auto i ne pristaje mu veliki motor + što bi i bez automatika trošio dosta, a s njim još više.
Doduše i meni se dvolitraši sviđaju više od malih turbobenzinaca, tako da te razumem. Uostalom, jednog i imam. :)

Da, zaboravih na kombi, verovatno je to. :ok:

Ali to je zapravo manji auto i ne pristaje mu veliki motor + što bi i bez automatika trošio dosta, a s njim još više.
Doduše i meni se dvolitraši sviđaju više od malih turbobenzinaca, tako da te razumem. Uostalom, jednog i imam. :)
Meni je tu osećaj za motore skroz američki... auto do 2L je za mene mali motor, 2.5-3.5L srednji, a preko 3.5L veliki motor... a ovo od 0.9L je odlično za neki karting, i sl.

Pa meni motocikl ima 1340 kubika, bilo bi skroz pogrešno terati auto sa manjom zapreminom od toga. :mrgreen:

A što se tiče potrošnje, novi motori stvarno ne troše mnogo.

Možeš dosta polovnjaka uzeti za te pare, a novu Ostaviu u najslabijoj opremi nađoh za 14,500 s popustom, a to je dosta više od 11.900.

Apsolutno...

Pazi, meni kada su rekli koliko košta taj auto, kada sam seo u njega prvi put, ja počeo da se smejem... Tipa bio je 18.000,00, osnovna oprema, manuelni menjač...

Kod mene nov auto, salonac, automatik, prilično jaka oprema, 23.000,00e, baš smešno poređenje.

Back