cickos
Aktivan član
- Poruka
- 1.134
Ako neko vozi ovaj Fiat sa automatskim mjenjacem da podjeli iskustvo. Da li ovaj auto ima probleme sa transmisijom i kako su ozbiljne?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sto ne volis automatik?Ni golfov automatski menjac ne prezivi svaciju devojku....a svaki noviji auto je osetljiviji i trazi redovno odrzavanje, Znaci jedino fali komanda ili da ona placa odrzavanje sama....kod treceg auta nauci redosled odrzavanja...
Nemam iskustva sa 500L i ne volim automatski menjac i ne volim auto sa malo snage....ali cu verovatno uskoro da vozim taj auto....ide mi uz oci...
Pa imas opciju manuelnog da ga ubrzaj,pazi turbo razmislja,ko avion ga vrati u nizi prenos i ubrza kad das gasZato sto razmislja umesto da radi nesto korisno...naravno, automatik je dobar, ali je meni spor...
Probaj DSG ili BMW Smg pa ces videti da nije sporo .. sve su to manuelni menjaci za duplim kvacilom koji si brzi od rucnog menjanjaZato sto razmislja umesto da radi nesto korisno...naravno, automatik je dobar, ali je meni spor...
A najvise oni koji nikad nisu ni znali da voze. Automatik je resenje svakako.Makar ceo crko automatic nema tih para da menjam brzine,mucenje manuelnim samo zatucan narod vozi
Ja bas oduvek potenciram na startu i tu sve ostavljam u prasini,zamisli sta rade oni preko 3000 kubika kad ja razbijam sa 1800 i automatik bas treba znati voziti da ne mora da te citaA najvise oni koji nikad nisu ni znali da voze. Automatik je resenje svakako.
Medjutim, nije problem u menjaju brzina gde je automatski menjac brzi od coveka, nego o primanju gasa, tacnije otpustanju...dok on procita sta ti hoces od njega mnogo sporiji i slabiji automobili su vec stigli do drugog semafora.
Taj deo oko brige za stanje motora je spor i tu koci automatika.
Ne poredi se trkacki i gradski auto, narocito ne iz serijske proizvodnje. Pricam o cuvanju motora od strane proizvodjaca, a ne o brzini prebacivanja brzina. Kod automatika broj obrtaja nece preci 5000, kod rucnog menjanja , ako motor sam nije podesen na maks broj obrtaja mozes kako hoces....Da zato su manuelni u F1 ili vecini brzih automobila..Ma jok ne mozes ti saltati tiliko brzo kao DSG nema sansi ..imas GTI sa obicnim i DSG niko nije mogao da parira DSG od 0-100 ...razlog je jednostavan sa duplim kvacilom si u brzini 1 dok kvacilo 2 ti prprema brzinu 2 itd promena brzine je momentalna ..
Ili ako nije u sport programuNe poredi se trkacki i gradski auto, narocito ne iz serijske proizvodnje. Pricam o cuvanju motora od strane proizvodjaca, a ne o brzini prebacivanja brzina. Kod automatika broj obrtaja nece preci 5000, kod rucnog menjanja , ako motor sam nije podesen na maks broj obrtaja mozes kako hoces....
Ako neko vozi ovaj Fiat sa automatskim mjenjacem da podjeli iskustvo. Da li ovaj auto ima probleme sa transmisijom i kako su ozbiljne?
Nije ti to bas najsrecnije resenje. Ja znam devojku koja je vozila isti model automatik, menjac crkao.. Ne znam kako ga je odrzavala.
Наравно. Ми не устанемо из кревета и одмах дигнемо тег од 200 кила изнад главе или спринт од 200 метара.Druga stvar koju bi trebalo praktivoti a maoo ih to radi je kad se ude u auto prvo ga upalite pa se onda namestaj daj mu malo vremena da podmaze delove pre nego krenete da vozite ..
Da . Samo ko jednom proba DSG ili DKG on je tu gotov , jedino mecka ali ni njihovi nisu toliko brzi jer nisu ni pravljeni za sport vec vise za komfor .Automatski menjac treba izabrati prema svojim potrebama ako se vozi 75% otvoren put 25% grad onda su menjaci sa duplim kvacilom bolji izbor, ali ako je obrnuto 75% grad, a 25% otvoren put onda je AT (klasican automatik) mnogo bolji izbor. Lamele na DSG/EDC/TCT/DCT menjacima strasno ali bas strasno stradaju u kreni-stani-kreni voznji narocito ako vozac ne zna da vozi pa na svako kretanje kolone brze-bolje i on krece. Onaj ko vozi pola-pola onda je to tezak izbor ali ja bih mozda i tu isao pre na AT iako je njihova potrosnja goriva nesto veca.
Nazalost u klasi jeftinijih automobila retko kada se nadje bolji menjac od AMT-a zapravo postoji CVT ali taj ko svesno kupi CVT menjac u bilo kom automobilu bilo koje klase je posebna vrsta "magarca".