Few years later

gost 223698

Domaćin
Poruka
4.747
Dakle, zanima me kako biste sebe okarakterisali, gledajući retrospektivno, na sebe od pre nekoliko godina (nebitno koliko, odlučite sami) i na sadašnje sebe?

Kakve promene u stavovima, razmišljanju etc etc. danas postoje? U čemu ste napredovali, gde stagnirate?

Interesovanja, hobiji?

Dakle, zanima me kako biste sebe okarakterisali, gledajući retrospektivno, na sebe od pre nekoliko godina (nebitno koliko, odlučite sami) i na sadašnje sebe?

Kakve promene u stavovima, razmišljanju etc etc. danas postoje? U čemu ste napredovali, gde stagnirate?

Interesovanja, hobiji?

pa u odnosu na pre 6-7 godina rapidna promena
u principu od negoga ko živi ad hok bez posebnog mišljenja i stavova i bez zrelosti i ubličenja i aktivnosti izdefinisao sam svoje prioritete, životni stil i životnu filozofiju
naravno ni sada apsolutno ništa ne znam i svaki dan menjam planove i ideje
mada neki temelj je udaren

Dobro da je tako

poznajem osobe koje su mentalno još uvek u srednjoj školi

a suštinski, paradosk je u tome da su tokom srednje bili od onih mega popularnih likova, koje svi znaju, prepoznaju, i uvažavaju

mislim da je bolje biti srednja struja, a napredovati

nego dobijati pijedestale na tim nekim životnim počecima.

i ja ću kasnije da se nadovežem ovde, da kažem ponešto o svojim promenama, a bile su na neki način drastične.

pozdrav (uh, kako je lakše na ovaj način pisati, bez nekih preteranih gramatičkih ograničenja... misao po misao, genijalno :) )

Za sve moje godine zivota sto sam video drugih ljudi i njihovih odluka i fazona sto su furali utisci mogu stati u dve opste poznate recenice koje su ustvari tako velike mudrosti da je to iznenadjujuce. "nista nije kao sto izgleda" i "ko zna zasto je to dobro"!
I aj i ove nicija nije do zore gorela i djavo uvek dodje po svoje. Ako neko hoce objasnjenja i ne moze da razume mogu da napisem!
Sad sam tek zbunjen jer svi fazoni su se pokazali da nisu ispravni,ispada svakog dana da je sve bolje i ispravnije biti sto veca pizdurina i stereotip to je ono totalno konfuzno za mene,jer na kraju jedino ti kao outsajder kreces polako ka vrhu i sto si blizi to si usamljeniji!
Posle 18 svet se menja korenito,mozda se to toliko ne primecuje tako brzo ali videcete i sami kako se stvari menjaju. Preko noci postes od cara ***** i od govneta car,od ogromnog drustva ostanes sam ili obrnuto ili od ogromnog zdravlja odjednom zivis na lekovima.
Sad tek nista ne znam!
I ono sto sam znao sad nije ispravno.
Ovo sazrevanje je totalno sjebana stvar!

Poslednja izmena:
E, svega mi, ovo me raznežilo :lol::) ali najozbiljnije, još kad vidim to raspalo kuče u tvom avataru, onaj zatureni osećajni delić moje ličnosti proradi i preplavi sve (bez ironije)

ladno si razdvojio rečenice jer sam ti rekao da mi je mučno da ih čitam, tako zgusnute

ide repka. :)

baš vala. do kraja srednje škole si na konju. sve ti se svodi nakolektivitizam i ad hok. otada zivis samo za sebe znaci ono ti upravljas u kom smeru ce ti ici zivot - drustveni, obrazovni, licni... a uvek je lakse kad te neko doji neko kad sam moras da se hranis

E, svega mi, ovo me raznežilo :lol::) ali najozbiljnije, još kad vidim to raspalo kuče u tvom avataru, onaj zatureni osećajni delić moje ličnosti proradi i preplavi sve (bez ironije)

ladno si razdvojio rečenice jer sam ti rekao da mi je mučno da ih čitam, tako zgusnute

ide repka. :)

jesi srecan sad?
Moze da se doda i ona sto si bolji prema ljudima,oni su gori prema tebi.
Kad god ja se trudim da pisem normalno neko bi da mi ebe mater. razumem i da nekog nesto nervira,ali daj samokontrole malo,nisi vise dete!

baš vala. do kraja srednje škole si na konju. sve ti se svodi nakolektivitizam i ad hok. otada zivis samo za sebe znaci ono ti upravljas u kom smeru ce ti ici zivot - drustveni, obrazovni, licni... a uvek je lakse kad te neko doji neko kad sam moras da se hranis

To je, valjda, neki prirodan sled stvari

mislim, ima naravno i ekstrema, koji žive ad hok i nakon srednje (znam par takvih)

al' kakav je to život bez bura, promena, uzbudjenja, najednom nametnute mnogo veće odgovornosti

mislim... budimo realni

jesi srecan sad?
Moze da se doda i ona sto si bolji prema ljudima,oni su gori prema tebi.
Kad god ja se trudim da pisem normalno neko bi da mi ebe mater. razumem i da nekog nesto nervira,ali daj samokontrole malo,nisi vise dete!

Biti ili ne biti dete je ipak stvar nekih drugih procesa

hvala što si probudio Mr. Osećajnog u meni (kol'ko je ovo gej, ne verujem, al' šta se mora mora se)

To je, valjda, neki prirodan sled stvari

mislim, ima naravno i ekstrema, koji žive ad hok i nakon srednje (znam par takvih)

al' kakav je to život bez bura, promena, uzbudjenja, najednom nametnute mnogo veće odgovornosti

mislim... budimo realni

sve je stvar lične filozofiji i okolnosti u kojima preživiš taj prvi deo života. neko ide šablonski, neko bez cilja, neko trecim putem... no to nije tema. čovek te promene može samo u nekim momentima da oseti. mei je promenjen fizikus i mentalna klima ali suštinski to je i dalje isto pitanje gde ćeš skončati i čime ćeš raniti sebe i na koji način se realizovati kao ličnost.

Pa da, uvek postoji tih nekoliko unverzalnih pitanja, odnosno prostora koje treba popuniti, a važe za sve

neko s većim, neko s manjim uspehom

mada, kad ovako pogledaš, čovek umnogome odredjuje sve to, ali pitanje je ta je krajnji cilj?

ili je i to individualno? mislim da jeste

znam par ljudi koji su ucili samnom u srednjoj sada pomazu matorcima na gradjevini,traze posao ili se ebavaju po buvljaku da zarade za leba i za mene je to ne pojmljivo.
Ja sebe ne mogu da zamislim kao radnika u ovim godinama!
Nema sanse,ne bih to mogao da podnesem psihicki da budem samo obicna radna snaga,da radim sa ljudima koji nista ne znaju i da sam zarsio ovako pametan sa takvima!
Zdravstveno se isto menja slika,znam par ljudi koji su bili carevi,popularni,sad su se sjebali,vuku se po bolnicama jer brz nacin zivota alkohol,droga,ne spavanje ih je unistilo nacisto a pritom nisu bili teski dzankiji,nisu bili na heroinu i jacini!
Sad se lakse propada,brze goji,rikavaju delovi tela... Sam si i odlucujes za sebe,a ako zaserem sa faksom pogiboh i ja na gradjevini ili na buvljaku! Uzas! Cak shvatam da svi koji furaju nesto na kraju ne zive puno,ispada najbolje biti stereotipan i imati pare.

Pa, ja za sebe imam tu neku zamisao da radim puno, u kreativnom smislu, i da ostavim neke tragove za sobom

generalno, pošto sam osoba koja ni po koju cenu ne odustaje, mislim da ću dobar deo toga realizovati

za mene je to smisao života, ja zaista ne znam ima li za mene nekog drugog, iole prihvatljivog rešenja

mislim, sve je to kul - voleo bih da imam ženu, dečicu, gajbu - oazu u koju ću se vraćati

al' nisam toliko opterećen lovom, više statusom, ugledom, čime već, mada sa tim često dolazi i lova

voleo bih da živim van nekog ustaljenog stereotipa, a po meni je to, od kad je sveta i veka i najteže ostvariti

evo, gledam neke svoje poznanike... jedna se udala, starija je godinu dana od mene, a znao sam ja kao ribu, bila kul u sve... i sad, razmišljam u kom pravcu će se u njenom slućaju sve to odvijati

neki furaju neku standardizovanu pričicu, faks, pa venčanje, pa deca, materijalno obezbedjivanje

mislim, kad pomisliš da ima toliko mnogo ljudi koji žive jednoličan život, bez daška bilo kakvog idealizma (sem političkog, što je u neku ruku još gore), pomisliš koliko bi želeo da se otrgneš iz svega toga

mene po tom pitanju gotovo niko ne razume, iako je ovo što pričam kliše

čini mi se da društvo pred pojedinca postavlja toliko mnogo stereotipnih očekivanja, da ni ne možeš ostvariti pun potencijal

ako pogledamo prosek svojih vršnjaka, neki rokovi se moraju poštovati... znam ribe, recimo, koje su bile ekstra djaci u toj mojoj gimnaciji, znači ono - samo štrebanje, štrebanje, trebanje

nakon toga su upisale neke faksove, stvar ličnog opredeljenja, i ono - sad se furaju na tu pričicu, traže momke s pretpostavkom za duži period, kako bi rekao Štulić "pripremaju se za život običnog tempa i osamnaestkaratnog razočaranja)

ne znam, nisam pametan

ma koliko to ovde nekome delovalo nerealno, ili glupavo dok ja pričam, odudaram bar po pitanju tog nečeg... mene to zgražava, u najmanju ruku

znam devojku koja je imala velike planove vezane za umetničku karijeru, da bi nakon toga upisala neki regularan faks koji će joj obezbediti pristojnu platu i miran san

mislim, gde je tu pojedinac? gde se izgubio? na šta smo osudjeni?

ključna pitanja.

Pa, ja za sebe imam tu neku zamisao da radim puno, u kreativnom smislu, i da ostavim neke tragove za sobom

generalno, pošto sam osoba koja ni po koju cenu ne odustaje, mislim da ću dobar deo toga realizovati

za mene je to smisao života, ja zaista ne znam ima li za mene nekog drugog, iole prihvatljivog rešenja

mislim, sve je to kul - voleo bih da imam ženu, dečicu, gajbu - oazu u koju ću se vraćati

al' nisam toliko opterećen lovom, više statusom, ugledom, čime već, mada sa tim često dolazi i lova

voleo bih da živim van nekog ustaljenog stereotipa, a po meni je to, od kad je sveta i veka i najteže ostvariti

evo, gledam neke svoje poznanike... jedna se udala, starija je godinu dana od mene, a znao sam ja kao ribu, bila kul u sve... i sad, razmišljam u kom pravcu će se u njenom slućaju sve to odvijati

neki furaju neku standardizovanu pričicu, faks, pa venčanje, pa deca, materijalno obezbedjivanje

mislim, kad pomisliš da ima toliko mnogo ljudi koji žive jednoličan život, bez daška bilo kakvog idealizma (sem političkog, što je u neku ruku još gore), pomisliš koliko bi želeo da se otrgneš iz svega toga

mene po tom pitanju gotovo niko ne razume, iako je ovo što pričam kliše

čini mi se da društvo pred pojedinca postavlja toliko mnogo stereotipnih očekivanja, da ni ne možeš ostvariti pun potencijal

ako pogledamo prosek svojih vršnjaka, neki rokovi se moraju poštovati... znam ribe, recimo, koje su bile ekstra djaci u toj mojoj gimnaciji, znači ono - samo štrebanje, štrebanje, trebanje

nakon toga su upisale neke faksove, stvar ličnog opredeljenja, i ono - sad se furaju na tu pričicu, traže momke s pretpostavkom za duži period, kako bi rekao Štulić "pripremaju se za život običnog tempa i osamnaestkaratnog razočaranja)

ne znam, nisam pametan

ma koliko to ovde nekome delovalo nerealno, ili glupavo dok ja pričam, odudaram bar po pitanju tog nečeg... mene to zgražava, u najmanju ruku

znam devojku koja je imala velike planove vezane za umetničku karijeru, da bi nakon toga upisala neki regularan faks koji će joj obezbediti pristojnu platu i miran san

mislim, gde je tu pojedinac? gde se izgubio? na šta smo osudjeni?

ključna pitanja.

Nisi ti cile jos dovoljno sazreo!
Sto si zreliji to je tvoja prica dalja,ni meni to nije jos jasno ali ja sam se tih tripova resio u vecoj meri!
Ja necu da se zenim posle faksa,cu da kupim neka kola ili dobar motor i svakog vikenda cu da idem da putujem negde da izadjem iz monotonosti,da uzivam u prirodi,a jos volim i da se vozim i bice super.
cu da se ozenim negde u 30oj,da opravim gnezdo i da ga sredim i svoj zivot.
Mada jeste to bedak kad ljudi pozure pa bi odmah posle faksa da se zene/udaju,kad dobiju samostalnost i priliku da uzivaju odmah bi da se sjebu! *** sve je ovo jako blizu.
Jos 4 godine i vec sam samostalan,a to ce da proleti ocas posla!
Kad samo pomislim da sam ovde postovao prosle godine i da me bilo briga za sve,a vec danas me muce ove mracne misli i mozda postanem samostalan i 2011 ako ne dam godinu na vreme! pu pu pu daleko bilo!

znam par ljudi koji su ucili samnom u srednjoj sada pomazu matorcima na gradjevini,traze posao ili se ebavaju po buvljaku da zarade za leba i za mene je to ne pojmljivo.
Ja sebe ne mogu da zamislim kao radnika u ovim godinama!
Nema sanse,ne bih to mogao da podnesem psihicki da budem samo obicna radna snaga,da radim sa ljudima koji nista ne znaju i da sam zarsio ovako pametan sa takvima!
Zdravstveno se isto menja slika,znam par ljudi koji su bili carevi,popularni,sad su se sjebali,vuku se po bolnicama jer brz nacin zivota alkohol,droga,ne spavanje ih je unistilo nacisto a pritom nisu bili teski dzankiji,nisu bili na heroinu i jacini!
Sad se lakse propada,brze goji,rikavaju delovi tela... Sam si i odlucujes za sebe,a ako zaserem sa faksom pogiboh i ja na gradjevini ili na buvljaku! Uzas! Cak shvatam da svi koji furaju nesto na kraju ne zive puno,ispada najbolje biti stereotipan i imati pare.

isti rezon i ista slika.
ono sad kao posle nekog skolovanja i sa nekim kvačilom da račiš fizikalije ili ista priča neki fensi faktori koji su sad raspadi i narkomančine... pa ovi drugi su mi razumljiviji
msm ono čovek ne može da se pomiri da je sve stvar momentalnosti, znači ono kako ti je danas
ako je neko ceo život srećan kao ameba onda super
iskreno ne palim se ni na ugled ni status ni neko ostvarenje, cisto zadovoljenje mojih zelja koje uglavnom zahtevaju pare i nekad neki mentalni stimulans

isti rezon i ista slika.
ono sad kao posle nekog skolovanja i sa nekim kvačilom da račiš fizikalije ili ista priča neki fensi faktori koji su sad raspadi i narkomančine... pa ovi drugi su mi razumljiviji
msm ono čovek ne može da se pomiri da je sve stvar momentalnosti, znači ono kako ti je danas
ako je neko ceo život srećan kao ameba onda super
iskreno ne palim se ni na ugled ni status ni neko ostvarenje, cisto zadovoljenje mojih zelja koje uglavnom zahtevaju pare i nekad neki mentalni stimulans

Ja se donekle palim,ali kada realno pogledam i ako bih ja to bio, bio bi seljak ne samo pred drugima,vec i pred sobom. Nisam to ja,a jos se i ne zivi dugo tako!
I moje zahtevaju kes,valjda cu ga imati dovoljno.
trebalo bi mi 15 000 - 20 000eura i bilo bi mi dosta za citav zivot! Da prozivim svoj zivotni san do 30te,e posle mogu voziti i juga i biti kao moj cale bas me briga!

Skapirao sam neke zivotne stvari i da moras da se kidas kroz zivot ili cutis i nepostojis. I da je u zivotu sve relativno i da danas imas sve a sutra nemas nista i kao sto rece Over preko noci moze sve da se okrene na dobro ili lose.I da cu cesto morati da u zivotu predjem preko svojih nekih svojih moralnih nacela jer necu imati izbora.Da cu imati puno uspona i padaova al da je sve to zivot koji nam svasta servira a na nama je da odigramo kako mislimo da je najbolje u nekoj zivotnoj sitaciji.Isto sam svestan da ce biti dosta stvari koje ce da mi odluce kakvim zivotnim tokom cu da se krecem a da ja to u tom trenutku necu biti svestan nego tek kasnije.

I da shvatio sam da je najvaznije uvek na prvom mestu zdravlje jer bez toga yebes sve ostalo u zivotu: planove,ciljeve kada si bolestan nista od toga ti onda nije prioritet. Bolestan covek ima samo jednu zelju a zdrav 1000!

Mislim da bi ovaj klip svako trebao da pogleda jer ce mu otvoriti oci oko nekih stvari i motivise oko nekih stvari!

Pogledaj zbog kakvih stvari mi kukamo.. kakve su to sitnice... nebitne....

Sad samo pogledas sebe, ruke, noge... i pomislis Hvala Bogu sto sam normalan i zdrav.
Svi mi kazemo, kad zelimo nesto,
kao zdravlje se podrazumeva, ali ne podrazumeva se....
I mi smo opet svaki dan besni na nesto....i nezadovoljni minornim stvarima...

Kakvih sve ima na ovom j.ebenom svetu ja sam prezadovoljan sobom..bas sam gledao ovaj klip pre neki dan i zamislio se oko nekih stvari.Ljudi poput Nika ne traze da se neko sazali na njih,oni samo zele da budu prihvaceni kao ljudi...i da,najbitnija je poruka njegove price,imas jedan zivot,sposoban si,uradi nesto od sebe :)

nekome ce zvucati bzvz al' ja kad sam gledao ovaj klip pre neki mesec sam prvi put posle ni sam ne znam koliko vremena plakao ko kisa 20 min jer nisam verovao da ovakav covek sa ovakvom cvrstom voljom postoji

Back