FESTIVAL PIVA U BEOGRADU-KONCETRAT PROSTACKOG NEUKUSA !

Eto.Preziveli smo i taj "umetnicki" festival piva,koji nam je doneo gomilu neukusa
i prostakluka.Reci da je na tom festivalu,bila neka "muzika",bilo bi zaista krajnje
bezobrazno.Ja stanujem u blizini Hotela "Palas".U mom stanu,za vreme trajanja
tog nesretnog "festivala",cula se grmljavina kakofonicnih zvukova,od koje su se tresle
zgrade,u dobrom delu nasega grada Beograda.Ja nisam naravno bio tamo,gde se sve to desavalo.Ali cuo sam od nekih,koji su bili.Posetioci su uglavnom bili adoloscenti,
za koje je receno:"da im se alkoholna pica,nece prodavati".Mozete misliti,ko bi u to
poverovao.Kada sanku sa picem,pridje mladic "dva sa dva",kako ce onaj za sankom
da zna,da li on ima sesnaest-sedamnaest godina,ili je punoletan.

Razglasni uredjaji,bili su ovoga puta,toliko jaki,da je to bilo upravo nenormalno.Ali
ono sto zabrinjava,to je totalna nebriga za tu decu,koja dolaze da slusaju tu "muziku" preko tako jakih zvucnika.Oni ce imati (ta deca),velikih problema kasnije
sa sluhom.Vec sada,nastavnici-profesori,u srednjim skolama,primecuju,da dobar
procenat ucenika,ima problema sa slabim sluhom.To je posledica bavljenja u diskotekama i "koncertima" sa uzasno jakim ozvucenjima.Ali,to nikoga izgleda
nije briga.:dash:

...ponekad mi dođe , da napustim moj zaseok i obiđem velegrad , onako baš skroz na skroz...ali brzo me prođe ta želja...nemam kome da ostavim ružu i dve ovce , da se brine o njima...a tišina mog zaseoka ne može da ih čuva , ima preča posla...a i kad čitam šta pišu velegrađani , nekako mi dođe neka tuga na srce , žal - šta li , pa mi žao bude za te ljude tamo u tom velegradu....tolika pamet na tako malom prostoru , imam utisak da se davi u prostakluku , nekulturi , neznanju , pa i u sebičnoj pokvarenosti..budi bog snama , šta sve nije spopalo tu pamet i te ljude....i tako , želje me prođu...odustanem od putovanja , pa prigrlim tišinu mog zaseoka , ružu i one dve ovce....a one kao da mi nisu pročitale misli , lagano me odgurkuju sa jedne strane , a opet sa druge se pribijaju -- dani teku !...
...može biti kad bi se svak iz tog velegratskog metežea , rekao bih kontejnera kiča , prostakluka , gluposti i pokvarenosti vratio tamo odakle je došao on ili predak mu njegov - mislim , na one sadašnje puste gore gde Džerman tera oluje , na one čuke , vukojebine trljoguzaste i ostale pizdoperine ; možda bi velegrad i bio beli grad...centar pameti i kulture....možda....ali , reče mi jedan čo'ek , bio bi žalosno prazan....nažalost , tako bi bilo....
...zato mnim štogod velegrađani , guzeljajte vi po tom asvaltu još koji vek , tako kako ste dosad guzeljali...ne kukajte...jerbo kakvi ste , takav vam je i grad....možda bude , kroz koji vek , da tom velikom rekom stigne štogod od te evropske pameti i u vašu luku...možda vas štogod zapane i iz Beča...nešto ovako - pa da se kao sav normalan svet provodite...dotad , evo vi ovo kao utešna nagrada za pretrpljeni životni bol :

...poštovani velegrađani , mnogo se izvinjavam - zaista...doh sam slušao ovaj klip , kako se to kaže , bacim oko i imam šta da vidim...Smedervski kej i Smederevska ada...baš su opaki ti zajebanti , ugradili se u Bečku kulturu nasilno , kao kukavičije jaje u slavujsko gnezdo...ma , pofavno sam govorio ja da su opaki ti crevari Smederevci...džaba njih velegrad ignoriše , marginalizuje , kad to izdajničko seme brankovićsko , podmuklo se uvaljuje u evropu...kao i ona njihova Jerina sa onim Georgijem ( Đurđe)...ovamo vojevali sa turcima , kad ono zagustilo , kad onaj nesretnik bosanac prodade prestonicu muhamedancima , oni trk preko kod ugra - naravno na velelepna imanja....doduše zbog tih imanja njihovih , sad država ima istorijskih prava na ovu vojvodinu ---ali moliću vas , Smederevo je tad bilo državna prestonica , i ti Brankovići dozvoliše , da prvu srpsku prestonicu ona bosančina Stefan proda muhamedancima za bagatelu, bez ikakvog stida i srama - ko iz patriotskih pobuda....sramota....
....doduše ugri nekako izdejstvovaše na muslimanskoj porti da nam vaš grad daju bez borbe za prestonicu , ali opet , vodite vi računa , imate puno bosančina , koji imaju taj sidrom smederevski , da sve živo bagatelno pridaju muslimanima...a raznorazni šeici i muslimančine punih kofera operišu u vas...pazite , istorija se ponavlja...
....zato ispravljam grešku, nemam ja ikakvih veza sa tim smederevskim crevarima ...evo ovo je nekako duhovnije a neutralnije , a opet je iz Beča !...pa ko mislim , sa ovim možete da počnete i kulturnu revoluciju , imate dosta i kineza sugrađana , pa izvolte :

Sve ovo sto je do sada receno o nama,govori nam,da smo mi nezrela intelektualno nedovrsena nacija.Ali za to,nismo
mi krivi.Nama fale onih pet vekova,za koje vreme su ostale nacije sazrevale.Mi smo za to vreme,vegetirali s azaostalim
Turcima,koji i ako intelektualno ispod nas,nisu dozvolili da Srbija prodje kroz period kulturnog preporoda.Smatram,da
smo obzirom na stanje u kome smo se nalazili,tj.pet vekova napretka ,bukvalno ne svojom krivicom propustili,da smo
ipak,s obzirom na sve,dosta napredovali.Period Renesanse,kada su sve Evropske drzave dozivele pravu kulturnu
revoluciju,Srbija je bila prisiljena,bukvalno da Renesansu prespava.Naravno,taj nedostatak,mi necemo moci skoro da
nadoknadimo.Nismo mi izgubili ni pet godina,ni pedeset godina.Mi smo u trku,sa kulturno naprednim zemljama,krenuli,ni manje ni vise,nego pet vekova posle njih.!!!

TaDeUss;bt263681:
bili su i drugi pod turkmenima ali mislim da srbi prednjace u nekom seljacizmu,neukusu,neumerenosti..sve je ok ako imas mere a srbi generalno vole da preteruju u mnogim stvarima a i taj birfest je golo g prasina i pivo jbm ti provod
Imali smo mi nešto što nije imao niko i neverovatno je da niko ne pominje to a bilo je tako plodno tlo za rasulo...izgleda raspametilo nas načisto.:(

....istina leči sve boljke , kako telesne tako i duhovne --- ali , to pusto ali , uvek ono ; dakle , ali samo kod časnih i poštenih , prema sebi i drugima ljudima , istina leči sve....
...zasoci , znaju da su zaseoci , marginalci , provincijalci - te nastoje da se uzdignu...oni koji krenu putem velegradskih kultura , zaseočani , oni su pali anđeli - posrnula čeljad ; izmetnu se u zlo ....tad više name leka....
...za razliku od zaseočana , velegrađani neznaju ko su ...delima svojim pokazuju da nisu građani , pa nisu ni rasadnici kulture...a ne žele svoj velegratski život da nazovu kulturno zlo....i tako bez identiteta , delanjem grade kako neko reče , velegradski seljoberizam ( cecilenduju se , pinkovizuju , birovizuju , mondenizuju i koj zna šta sve rade , da potru poreklo )....kad pogledate biografije najviđenijih velegradskih selobera , ne možete da ustanovite njihovo poreklo ( od koga su , sve tamo do pra pra dede , šta oni čine a šta su činili preci , kako oni hleb zarađuju , a kako preci....ma jok , svi rođeni u kupusarniku i sa svakimod njih počinje svet....pa kavu kulturu sa takvima da ima velegrad...jok more...

...znanje je moć , velegrađani....velika znanja prave imperije....ondašnja turska , bila je prvo znanstvena imperija , pa posle vojno državcna,,,,njene moći bile su iznad znastvenih moći velikog hiljadugodišnjeg carstva , vizantijskog...to je bila borba znanja i civilizacijskih organizaciono tehnoloških novotarija...prevagnulo je moćnije...prirodna evolutivna ratna selekcija...to i dnas važi....
...turska imperijalna moć , nije srpsku despotovinu pobedila u vojno tehničkom , pa i državničkom ratnom takmičenju ....ona je kupila srpsku despotovinu , za pare , dženge ( to je bio čin vele - vele izdaje ) , od ondašnjeg srpskog despota , bosanca Stefana Tomaša ; koji je postao despot ženidbom sa unukom Branković Georgija ( Đurđa )....to je istina , gola golcata....naviknite se velegrađani da živite sa njom.....od predaje poslednje srpske Smederevske prestonice , do njenog oslobođenja i formiranje vlade u njoj ( uzgred , turci su bez borbe ustanicima predali smederevski grad , kao civilizacijski kulturni centar , koji ne zaslužuje ratna razaranja - što naravno nije smetalo revolucionarnom bosancu da ga u IIsv, diverzantskom akcijom razori u sumanutom patriotskim činu ) , prošlo je nešto manje od tri ipo veka .....a vek ipo , velika je lagarija....zdruge strane , crkva je zabatalila prosvetno obrazovnu misiju , sa idejom , što gluplji narod do mirnija vladavina...taj kulturno fanariotski vladarski stil , i danas je dominantan....treće , intiligencija ondašnja , prekrstila se i primila pretorsku vlast od turske države...beleži se za taj period preko stotinak velikih vezira sa ovih prostora , koji su sedeli na turskoj porti...neki turski istoričari tvrde , da sve velike porte , više su bile srpsko balkanske nego durske ...hoće da kažu , da u vlasti više je bilo dođoša prekrsta neko turaka domorodaca...sestrić velikog Lazara , bio je turski pretor u bugarskoj , kralević Marko turski pretor u oblastima današnje makedonije ----- sve dični srbi...da ne zbrajamo...

...velegrađani , ovu državu vazda je prodavala , izjarmljivala , pljačkala i genocidirala srpska elita sa srpskom intelegencijom ...to je istina...ti fanariotski velikani , svoju misiju ne mogu da vrše međ časnima , poštenima i pametnima --- kulturno vazdignutima , već kako do neko reče , samo sa velegradskim seljoberima i uz njihovu pomoć ....

....nego lepo zakrečite one murale , naročito onih holivudskih narkomana , pijandžura , glumačkih kloniranih ništaka , pa na njihovo mesto postavite velika ogledala......na njima se tri puta dnevno po dva sata zagledajte u sebe....možda onaj atinjanin nešto vam terapetski i pomogne !

OKREČITE BEOGRAD ! OKREČITE BEOGRAD !

Back