Фернет горки ликер

Ната Ли

самоникла
VIP
Poruka
50.806
Ја нашла неку стару флашу, никад чула ни видела. Не знам од кад је али је из времена СФРЈ дефинитивно, чак је мало и изветрело иако није отворена.

Смем ли да пробам? Какво је то пиће?
Зна ли неко

20241119_215315.jpg20241119_215324.jpg

Pića preko 20-30% alkohola u principu i ne mogu da se pokvare, jer alkohol blokira bilo kakav razvoj mikroorganizama. E sad, ukus može da se promeni, ali u staklenoj flaši ni to se ne dešava lako. Ako čep ne dihtuje, piće može da oksidira i potamni, alkohol može da ispari, i piće manje ili više promeni ukus.

To bi trebalo da liči na Gorki list. Neće ti ništa biti da probaš, pa vidi je li za piće ili je za sudoperu.

Ја нашла неку стару флашу, никад чула ни видела. Не знам од кад је али је из времена СФРЈ дефинитивно, чак је мало и изветрело иако није отворена.

Смем ли да пробам? Какво је то пиће?
Зна ли неко

Pogledajte prilog 1645041Pogledajte prilog 1645042
Ne otvaraj do popodne!

Ovo je neki muzejski primerak! To treba proslaviti.

Promeni se rakija kad je ostavis dugo a vetri polako , poenta je u ovo vetri...dobije drugaicji ukus, ali i dalje pali samo sa zadrskom mislis da je izvetrela i da je voda kad ono sibne te posle minut vremena...
Sto zene sljokaju taj gorki list, , samo primecujem sta se kupuje...
ne znam ni ja, primetio sam da mi dize kiselinu, znaci samo za one kojima treba da se otvori apetit
jedno vreme sam pio
1732945687311.png

ali ni on nema logike da mi bas trebaju te travke koje su oni stavili...i slatko bre sve, zaseceruje se, a ja likere ne volim
sad pretrazujem internet, koji je najzdraviji alkohol, znas sta izlazi? VINCUGA BRE!
  • Dry red wine. Lower in sugars and higher in antioxidants. ...
Ali nas zanimaju spirits, zestoka pica, i onda znas koje je najzdravije?
TEKILA, mada sad vidim mrtva trka sa votkom

Bezi votka, spiritus...ima puno metil alkohola...zato ja osetim votku kad je u nekom picu....ili osetim i u rakiji ako pustaju prvenac...imam neki osecaj za metil alkohol na jeziku , na nepcu , ne na jeziku samom...teoretski tamo nema senzora za ukus , to je gornji deo gornje vilice...ali ima nesto sto osetim tamo, kao metalni ukus, slicno..

A kod dobrih zestina nema toga...samo sto necu da se svadjam sa ljudima pa kad malo probam da im kazem u oci sta rade pri pecenju rakije...
Ima neki tip , stalno mu zena prodaje , tako da ne mogu da ga nadjem , iz Leskovca, a nije tip glavni , nego zena, nju sam trebao da zapamtim, ali zena je opasna...tip je dobar za komercijalu , i pr , ali los za trgovca....
Uglavnom zena je tehnolog iako bez skole...znaci bacaju prvenac iz rakije, negde, koriste, ali nema ni gram prvenca, dodaju neke travke, a rakija im je medovaca...ali nije ni skupa , zena sabrala da im se vise isplati da prave rakiju od meda nego da prodaju med...tad je med bio jeftin...
Ali imaju i dosta meda, imaju 500 kosnica..
Elem , na sajmu meda, ja bio neka faca, i svi mi nude da probam medovace, i ja probam, ali pola case, 16h radni dan, 30 vrsta, i ubedljivo me rasturila ta , to je toliko lepa kombinacija da se plasis da ces postati alkos , bar ja se uplasio...
Za klasu bolja i ukusnija, ej ukusna rakija...od ostalih...ali ne zapamtih zenu , samo muskarca...sad mora da cekam novi sajam meda, tad dolazi i muskarac....iako je zena stalno u prodaji, em je glavna ali ne zapamtih , a nigde vizit karte kod takvih proizvodjaca...

Bezi votka, spiritus...ima puno metil alkohola..
hehe, to su one jeftinije, ko potrosi vise para na votku, taj ne pije spiritus od beskrypuloznih prodavaca, koji mogu i da ubiju coveka!
Methanol is sometimes added deliberately by unscrupulous bars to mixed drinks to give them more “kick” and to save money on using higher-priced ethanol-based spirits such as vodka or rum.Nov 22, 2024
a rakija im je medovaca...ali nije ni skupa , zena sabrala da im se vise isplati da prave rakiju od meda nego da prodaju med...tad je med bio jeftin...
moguce da sam i ja bas njihovu probao, nije losa, ali nisam bas bas impresioniran... tako da sam ja od nekog drugog mozda pio, a jes medovaca fina

Poslednja izmena:

Back