Fenomen , tachnije: shta znate o istom ?

forum romanum

Domaćin
Poruka
3.055
".....jednom hotelu u Bostonu Media Grupa d.o.o.u kome se vrata sobe otvaraju
jednim pogledom upućenim u pravcu uređaja koji se na njima nalazi što je, kako su stručnjaci objasnili, biometrijski sistem identifikacije pomoću skeniranja zenica. Zvuči mi kao kad smo, na fakultetu na predavanju iz kibernetike pre dvadeset godina, čitali...."

Tema je PRIRODNA SPOSOBNOST jednog broja ljudi da pogledom otvara vrata , bilo kojim kljuchem, bilo kako zakljuchana, takodje i sefove.

znate li shta o tome, iz lichnog ili indirektnog iskustva ?

ne smeta mi shala bilo kakve prirode ali su ozbiljni odgovori dobrodoshli.

Američka kolektivno - šizofrena masturbacija !

nisi razumeo moje pitanje : pitam za PRIRODNU SPOSOBNOST ljudi koji je poseduju i konkretan sluchaj koji znam ne deashava se nigde drugde no u Srbiji. Rech je konkretno o veoma ozbiljnoj, starijoj, obrazovanoj osobi koja poseduje tu sposobnost.
Koliko chujem, nije usamljen sluchaj . Znachi, pitanje se odnosi ne na 2sluchaj" no na pojavu.

( chovek poseduje takve sposobnosti i sam se prijavio u MUP, kao i banku u kojoj je dugo godina radio kao uspeshan ekonomista (bez mrlje na biografiji), nije mu nikada trebao kljuch ni za shtam, svaka brava bila je jednostavno pogledom otvorena. Njegov brat je bio nachelnik SUP-a, sa istom sposobnoschu, takodje se sam prijavio i zaveo u evidenciju. )

Interesuje me shta znate o tom fenomenu ?

(nadam se da je sada jasnije)

:)

nisi razumeo moje pitanje : pitam za PRIRODNU SPOSOBNOST ljudi koji je poseduju i konkretan sluchaj koji znam ne deashava se nigde drugde no u Srbiji. Rech je konkretno o veoma ozbiljnoj, starijoj, obrazovanoj osobi koja poseduje tu sposobnost.
Koliko chujem, nije usamljen sluchaj . Znachi, pitanje se odnosi ne na 2sluchaj" no na pojavu.

( chovek poseduje takve sposobnosti i sam se prijavio u MUP, kao i banku u kojoj je dugo godina radio kao uspeshan ekonomista (bez mrlje na biografiji), nije mu nikada trebao kljuch ni za shtam, svaka brava bila je jednostavno pogledom otvorena. Njegov brat je bio nachelnik SUP-a, sa istom sposobnoschu, takodje se sam prijavio i zaveo u evidenciju. )

Da, sada je jasnije !
Neuporedivo....

Reći ću ti kasnije.
Sada me mrzi da duže pišem.

Ukratko, takvi ljudi postoje.
To je dar.
Ali, nema otvaranja kasa i brava - pogledom.
Već prstima.
Suviše idealizuješ....
Navešću primer, kad se odlučim.....
I to odavde primer, iz Srbije.

Poslednja izmena:

Znam da ne postoji. Ok?

Da, sada je jasnije !
Neuporedivo....

Reći ću ti kasnije.
Sada me mrzi da duže pišem.

Ukratko, takvi ljudi postoje.
To je dar.
Ali, nema otvaranja kasa i brava - pogledom.
Već prstima.
Suviše idealizuješ....
Navešću primer, kad se odlučim.....
I to odavde primer, iz Srbije.

nemam shta da "idealizujem", kazhem to shto sam chula od ozbiljnih ljudi. da li je poenta u pogledu, prisustvu ili prstima, ne znam ali je pricha tachna.
nazhalost, nisam u situaciji vishe da pitam direktno nikog od njih, a zanima me, kako se naziva taj fenomen i o chemu se konkretno radi ?
hvala, super shto znash o chemu se radi!

- - - - - - - - - -

lol tema je vise za npim ... ali je isto i glupost .
Taj sto se prijavio mup-u , bi se pre prijavio onom coveku koji daje milion dolara onome koji dokaze da poseduje natprirodne sposobnosti

nije glupost.

• 200 g masti
  • 500 g brašna
  • 4 kašike šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 1 limun
  • džem
  • prah šećer

Penasto umutiti 200 g masti sa 4 kašike šećera. Zatim dodati jedno celo jaje, jedno žumance i sok od jednog limuna. Zamesiti sa 500 g brašna. Oklagijom razvući koru debljine pola santimetra. Vaditi vanilice, ređati u namazan pleh i peći. Pečene vanilice premazati džemom, sastaviti dve i dve i uvaljati u prah šećer zamirisan vanilom.

nemam shta da "idealizujem", kazhem to shto sam chula od ozbiljnih ljudi. da li je poenta u pogledu, prisustvu ili prstima, ne znam ali je pricha tachna.
Ovo postaje zanimljivo.
Možda je poenta u frizuri? Evo, Bajagina frizura već više od 25 godina izaziva spontano otključavanje brushaltera kod većine žena starosti između 40 i 50 godina. Zato je i ne menja.
E, sad, pitanje je mogu li i ovi drugi to što može Bajaga, ili su njihove moći ograničene samo na konvencionalne brave? Isto tako, da li im njihova PRIRODNA SPOSOBNOST prodiranja u ključaonicu omogućava i obavljanje lakših zadataka, poput opravljanja hemijskih olovaka snagom uma i beskontaktnog odgušivanja WC šolja? Pitanja su brojna, a nauka još nema odgovor.

Ovo postaje zanimljivo.
Možda je poenta u frizuri? Evo, Bajagina frizura već više od 25 godina izaziva spontano otključavanje brushaltera kod većine žena starosti između 40 i 50 godina. Zato je i ne menja.
E, sad, pitanje je mogu li i ovi drugi to što može Bajaga, ili su njihove moći ograničene samo na konvencionalne brave? Isto tako, da li im njihova PRIRODNA SPOSOBNOST prodiranja u ključaonicu omogućava i obavljanje lakših zadataka, poput opravljanja hemijskih olovaka snagom uma i beskontaktnog odgušivanja WC šolja? Pitanja su brojna, a nauka još nema odgovor.

nije sramota ne znati; to shto ne vidimo dalje od nosa ne znachi da dalje od nosa i ne postoji.

"

Tema je PRIRODNA SPOSOBNOST jednog broja ljudi da pogledom otvara vrata , bilo kojim kljuchem, bilo kako zakljuchana, takodje i sefove.

znate li shta o tome, iz lichnog ili indirektnog iskustva ?

ne smeta mi shala bilo kakve prirode ali su ozbiljni odgovori dobrodoshli.
Svako veruje u ono u šta želi da veruje, i svako vidi ono što želi da vidi, pa tako i ti.
Realnost - koliko god bila objektivna, vrlo je subjektivan doživljaj, pa za tebe može biti sasvim realno otvaranje brava pogledom, ili letenje zmajeva po sobi.
Meni lično su zmajevi mnogo interesantniji od brava i vrata, no ja sam ja, a ti si ti.

Ako si odlučila da će to biti tvoja realnost i ako ti je u njoj lepo, onda tako furaj - ali budi svesna da je to samo tvoja realnost, ne nužno i svačija, pa shodno tome ne očekuj da će se tvoja i tuđa realnost poklopiti.

Jedino, može se desiti da ostaneš prilično usamljena u svojoj realnosti. Ako se to desi, onda budi spremna da istu redefinišeš.

Svako veruje u ono u šta želi da veruje, i svako vidi ono što želi da vidi, pa tako i ti.
Realnost - koliko god bila objektivna, vrlo je subjektivan doživljaj, pa za tebe može biti sasvim realno otvaranje brava pogledom, ili letenje zmajeva po sobi.
Meni lično su zmajevi mnogo interesantniji od brava i vrata, no ja sam ja, a ti si ti.

Ako si odlučila da će to biti tvoja realnost i ako ti je u njoj lepo, onda tako furaj - ali budi svesna da je to samo tvoja realnost, ne nužno i svačija, pa shodno tome ne očekuj da će se tvoja i tuđa realnost poklopiti.

Jedino, može se desiti da ostaneš prilično usamljena u svojoj realnosti. Ako se to desi, onda budi spremna da istu redefinišeš.
Ovakav pomirljivi relativizam je krivac za zabrinjavajuću popularnost mnogih notornih gluposti.

Ovakav pomirljivi relativizam je krivac za zabrinjavajuću popularnost mnogih notornih gluposti.
Pa nije u pitanju nikakav pomirljivi relativizam, već činjenica da svako zaista kroji svoju realnost.

Ljudi ne vide duhove i ne misle da je sunce zelene boje zato što je "popularizovan stav o relativnosti realnosti", već zato što je došlo do problema u njihovoj percepciji realnosti.
Pogrešnoj percepciji realnosti svi smo skloni manje ili više - u većini slučajeva pogrešno percipiranje je benigno i nastaje usled nekih iracionalnih stavova koji ne moraju previše da nas remete u svakodnevnom životu, no u nekim slučajevima pogrešna percepcija je rezultat psihičke bolesti koja zahteva lečenje.

No čak i takva, pogrešno percepirana realnost, za sopstvenika iste je jedina realna - sve dok je ne redefiniše.
U toj percepciji leži relativnost.

Poslednja izmena:
nekontrolisani pritisak koji stvara osoba,koju brava iritira do srzi,tako da je odusak u telekinezi,kao sto onu zenu ako ste culi iritira svaki elektricni aparat i naravno rikne aparat,pa po djepu ,e onda ode da se posavetuje sa strucnjacima,koji ce je"smiriti"da ne kupuje iznova elektricni mlin za kafu.

Pa nije u pitanju nikakav pomirljivi relativizam, već činjenica da svako zaista kroji svoju realnost.

Ljudi ne vide duhove i ne misle da je sunce zelene boje zato što je "popularizovan stav o relativnosti realnosti", već zato što je došlo do problema u njihovoj percepciji realnosti.
Pogrešnoj percepciji realnosti svi smo skloni manje ili više - u većini slučajeva pogrešno percipiranje je benigno i nastaje usled nekih iracionalnih stavova koji ne moraju previše da nas remete u svakodnevnom životu, no u nekim slučajevima pogrešna percepcija je rezultat psihičke bolesti koja zahteva lečenje.

No čak i takva, pogrešno percepirana realnost, za sopstvenika iste je jedina realna - sve dok je ne redefiniše.
U toj percepciji leži relativnost.
Postavljačica teme ''svoju realnost'' gradi na praznoj veri, uprkos svakoj logici i dokazima, u nešto što čak i nije neposredno percepirala (prisustvovala dok čovek otvara brave namigivanjem). A ti je ohrabruješ da istraje u gluposti i da od nje odustane ne kada uključi mozak, već kada ''ostane prilično usamljena''.

Postavljačica teme ''svoju realnost'' gradi na praznoj veri, uprkos svakoj logici i dokazima, u nešto što čak i nije neposredno percepirala (prisustvovala dok čovek otvara brave namigivanjem). A ti je ohrabruješ da istraje u gluposti i da od nje odustane ne kada uključi mozak, već kada ''ostane prilično usamljena''.
Logika i razum govori da nisu svi Hrvati ili Nemci genocidni, ili da nisu sve žene kurvе. Pa neko opet, uprkos logici i razumu, tako misli.
Isto tako, logika i razum govore da nas niko ne proganja, ne prisluškuje, ne špijunira, i da ne postoje talasi koji izlaze iz televizora i koji aktiviraju čip koji je prethodno ubačen u glavu.

U oba slučaja u pitanju je pogrešno percipirana stvarnost - u prvom slučaju ona je rezultat predrasude i može se ispraviti, pored ostalog, društvenim aktivizmom i edukacijom, u drugom slučaju u pitanju je bolest.

Kojem slučaju pripada postavljačica teme i da li je uopšte u stanju da uključi mozak, ja ne znam.
Pa je u skladu sa tim bio i moj odgovor.

Tvoj savet je bio:
Znači, furaj i ne misli...
Тačno. Ako će njoj biti lepši život ako bude mislila da se vrata otvaraju pogledom, neka tako misli - ako ne želi ili nije razumski u stanju da pojmi da li je to objektivno moguće ili ne, a očigledno je da je nešto od to dvoje u pitanju.

Ako je nekome lepši život zato što veruje u neke objektivno nemoguće stvari, pa neka ga, neka veruje, pod pretpostavkom da nije u pitanju psihička bolest, i pod pretpostavkom da svojom verom ne ugrožava druge. Ako mu je život lepši zato što veruje u sudbinu Boga, duhove ili reinkarnaciju, jer veruje da o njemu ne ovisi ama baš ništa nalazeći tako opravdanje za sopstvenu inertnost ili da ga raj tek čeka pa može da odahne jer Bog prašta - neka veruje.

Mogla sam da napišem i neka ide da se leči, ili neka se malo obrazuje, no koja bi bila svrha?
Suština je da veruje i da je to njena realnost, pa nek veruje ako tako želi.

Тačno. Ako će njoj biti lepši život ako bude mislila da se vrata otvaraju pogledom, neka tako misli - ako ne želi ili nije razumski u stanju da pojmi da li je to objektivno moguće ili ne, a očigledno je da je nešto od to dvoje u pitanju.

Ako je nekome lepši život zato što veruje u neke objektivno nemoguće stvari, pa neka ga, neka veruje, pod pretpostavkom da nije u pitanju psihička bolest, i pod pretpostavkom da svojom verom ne ugrožava druge. Ako mu je život lepši zato što veruje u sudbinu Boga, duhove ili reinkarnaciju, jer veruje da o njemu ne ovisi ama baš ništa nalazeći tako opravdanje za sopstvenu inertnost ili da ga raj tek čeka pa može da odahne jer Bog prašta - neka veruje.

Mogla sam da napišem i neka ide da se leči, ili neka se malo obrazuje, no koja bi bila svrha?
Suština je da veruje i da je to njena realnost, pa nek veruje ako tako želi.
Kakav jalov defetizam.
Glupost nikad ne može biti ok. Treba sagledati malo širu sliku od te: ''ona priča sa patuljcima u bravama, nikom ne smeta, njoj lepo''. Čovek nije nekakva zapečaćena teglica, pa da i sve dobro i svo đubre uvek ostaje u njoj, bez ikakvog uticaja na okolinu.

Kakav jalov defetizam.
Glupost nikad ne može biti ok. Treba sagledati malo širu sliku od te: ''ona priča sa patuljcima u bravama, nikom ne smeta, njoj lepo''. Čovek nije nekakva zapečaćena teglica, pa da i sve dobro i svo đubre uvek ostaje u njoj, bez ikakvog uticaja na okolinu.
Glupost (još uvek) nije kažnjiva.
A kada bi i bila, nisam sigurna da bi slika postala šira.

Poslednja izmena:
Ako šira slika podrazumeva otvaranje pitanja kolektivnog spram individualnog, odnosno ako šira slika znači da pojedinačna glupost zagađuje širu okolinu, onda bi trebalo tu glupost i sankcionisati, jel.
Ako se lično pravo čoveka da veruje u šta hoće pod pretpostavkom da vera nije posledica bolesti i da ne ugrožava druge - naziva jalovim defetizmom, pa ok, ja sam onda jalov defetista koji stvari posmatra usko jer stavlja individualno iznad kolektivnog.

Back