fenomen selfija

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.748
da li je selfi nastao kao rezultat otudjenosti ljudi?
nekad su se kacile fotke koje su drugi fotkali..sad je selfi sve popularniji a nastaje tako sto sami sebe fotkate..da li to znaci da nemate fotke koje su vas drugi fotkali ili vas je blam da trazite od nekog da vas fotka u ovoj ili onoj pozi a posle to bez blama okacite na net? :)

da li bi ikad trazili od nekog da vas fotka u wc-u ili bi kad bi to cak i probao rekli.."da li si ti normalan, gde me fotkas" :mrgreen: a opet..za selfi je to sasvim prirodna opste prihvacena lokacija :)

zasto je selfi postao toliko popularan?

i da li je selfi i kad fotkate sami sebe u ogledalu ili je selfi iskljucivo kad sami sebe fotkate direktnim okretanjem kamere ka sebi iz ruke?

:)

nekad su se kacile fotke koje su drugi fotkali..sad je selfi sve popularniji a nastaje tako sto sami sebe fotkate..da li to znaci da nemate fotke koje su vas drugi fotkali ili vas je blam da trazite od nekog da vas fotka u ovoj ili onoj pozi a posle to bez blama okacite na net? :)

da li bi ikad trazili od nekog da vas fotka u wc-u ili bi kad bi to cak i probao rekli.."da li si ti normalan, gde me fotkas" :mrgreen: a opet..za selfi je to sasvim prirodna opste prihvacena lokacija :)

i da li je selfi i kad fotkate sami sebe u ogledalu ili je selfi iskljucivo kad sami sebe fotkate direktnim okretanjem kamere ka sebi iz ruke?

:lol:
misim da je selfi kad sam fotkaš sebe, nebitno dal je u ogledalo il okretanje prema sebi kamere...misim štaznam evo pametniji će kažu

ne vidim što je selfi rezultat otuđenosti ili usamljenosti...jer ponekad šetaš psa, šetaš sam, zadesiš se bilo gde sam i padne ti na pamet da je fino mesto, jednostavno dođe ti - i škljocneš...po meni to je sva filozofija oko toga
a to što se slikaju baš u vecetu možda zato što oselfani i dalje smatraju da će ih posmatrati kao ludaka kad bi videli da sam sebe slika...a u vecetu s njim nema nikoga...misim nema uvek :per: znači selfi i nije baš toliko opšteraširena pojava kao što se misli

Za koga ti Tabe radiš bre, kakve su ovo teme, večito te neki đavo zanima :lol:
Stvarno nemam nikakvo mišljenje o selfijima, nisam ni razmišljala o tome ....
Jedino što sam primetila da na selfijima uvek lepše ispadnem nego kad me drugi fotkaju, valjda bolje znam svoje uglove ša znam :lol:
Nisam nešto u fazonu megalomanskog slikanja al ovi sellotape selfiji su mi sjajna stvar,posto su tolko retardirani da moram.
jim-carrey-selfie-scotch-tape.jpg

planiram da se udesim u skorije vreme

mislim da je selfi neka logicna posledica omasovljene prezentacije licnih fotografija sa tematikom svakodnevnice a ne iskljucivo nekih uslovno receno "posebnih" prilika,
uz naravno svesrdnu podrsku odlicnih kamera na mobilnim tel. web. kamera itd.
selfi upravo ima kao sto mu i ovaj simpatican zargonski naziv kaze, taj iskljucivo licni, intimni pecat koji se bez "posrednika" kasnije deli hiljadama...: ))
drugo, dabl selfi je i praktican u nedostatku japanskih turista voljnih da vas slikaju sa vasim dragim u nekim intimnim situacijama itd.:lol:
tu ulogu japanskog turiste ili nepostojeceg fotografa, savrseno odradi ogledalo : ))
licno nemam nista protiv selfija , cak sam ih ono intenzivno upraznjavala neko vreme,
sve do tacke do koje mi se smucila njihova jednolicnost koju vise niti jedan ugao, poza, artisticka obrada u fotosopu i sl. nisu mogli da razbiju:lol:
ziveli fotografi koji stoje preko puta vas i hvataju vam najbolji profil!:mrgreen:

mislim da je selfi neka logicna posledica omasovljene prezentacije licnih fotografija sa tematikom svakodnevnice a ne iskljucivo nekih uslovno receno "posebnih" prilika,
uz naravno svesrdnu podrsku odlicnih kamera na mobilnim tel. web. kamera itd.
selfi upravo ima kao sto mu i ovaj simpatican zargonski naziv kaze, taj iskljucivo licni, intimni pecat koji se bez "posrednika" kasnije deli hiljadama...: ))
drugo, dabl selfi je i praktican u nedostatku japanskih turista voljnih da vas slikaju sa vasim dragim u nekim intimnim situacijama itd.:lol:
tu ulogu japanskog turiste ili nepostojeceg fotografa, savrseno odradi ogledalo : ))
licno nemam nista protiv selfija , cak sam ih ono intenzivno upraznjavala neko vreme,
sve do tacke do koje mi se smucila njihova jednolicnost koju vise niti jedan ugao, poza, artisticka obrada u fotosopu i sl. nisu mogli da razbiju:lol:
ziveli fotografi koji stoje preko puta vas i hvataju vam najbolji profil!:mrgreen:
ja sam ovo skoro spoznao :/ kako god se namestiš sve iste :/

- - - - - - - - - -

meni su najodvratnije slike gde se svi kao nameste , biraju idealnu pozu pa ih neko slika...ono...čekaj, stani, aj opet...pa onda uzme da iskontroliše kako je "ispao", pa ako "ne valja" ajde opet...:/ spontane su po meni zakon...kad se ne nadaš pa te neko uslika...te su najbolje...

covek eksperimentise sa ta dva svoja prostora-unutrasnjim i spoljasnjim, prati koliko su u balansu, igra se.
sto da ne?
ko jos danas juri nekog da ga fotografise?
to samo jos najbolji drug, drugarica ili sestra, brat ako pozele da vas fotografisu ili slucajni prolaznici, od njih ispadaju bolje fotke nego od nekih clanova familije i prijatelja, kao autora

a ono kad se naređa rodbina na neki rođendan, slavu...:neutral:

To je zdravo, jer to nije otudjenost. :hahaha:

- - - - - - - - - -

Dodji cero tetka koja te vidi jednom u dve godine da te izljubi, i da se slikamo sas tortu sto sam ti donela, buci-buci-buc.

Nego, to je jos i dobro, najjaca su ona zajednicka slikanja na godisnjicama mature. :lol:

Jednolični su već kod prvog ako ih praviš u toaletu ili ako je glava koja bulji u kameru jedino što se vidi na fotografiji. Ako ovekovečavaš različite situacije i mesta na kojima se nalaziš, dakle ako nisi jedini razlog nastanka selfija - onda mogu da budu super.
Napravi selfi u svemiru ili dok teraš aeroplan, sigurno neće biti monoton.

Misim pričam uopšteno. Ne konkretno ti, nego bilo ko.

Moj utisak je,

da selfie prave ljudi da bi dokazali sebi da su lepi.

Brz je,ne treba ti niko da bude tu.... kao neki oblik terapije :)

Kada slikas sam,
imas vise mogusnosti da ponavljas dok ne ispade dobro,
ili da se namestas na ugao koji tebi odgovara.

Najveci fenomen, je da na tim slikama se najcesce, najmanje vidi osoba...
dok je 70% slike bujna kosa, ili naocari i sl.

Jednolični su već kod prvog ako ih praviš u toaletu ili ako je glava koja bulji u kameru jedino što se vidi na fotografiji. Ako ovekovečavaš različite situacije i mesta na kojima se nalaziš, dakle ako nisi jedini razlog nastanka selfija - onda mogu da budu super.
Napravi selfi u svemiru ili dok teraš aeroplan, sigurno neće biti monoton.

Misim pričam uopšteno. Ne konkretno ti, nego bilo ko.

odlican savet:D

scYOsEZ.jpg

jok, nastao kao estetizovana umetnost zvana endi i koja cuci u svako od nas di je svako slavan pet minuta pa makr slikao doope u klonji....

obozavam da se slikam
25 puta na dan
u kupatilu
zayebane poze
pogled ispod obrva
pucenje
ja za ruckom
ja za vecerom
ja sa zenom
ja sa decom
ja sa muzem
ja i jos 5 baba idemo na pijac

imate sve 3 pomoci

Da,sigurna sam da ljudi koji stalno prave selfi-je,
rade to kao terapiju.

ako cemo da "aspektujemo", sve je terapija.
bolje i da se soloterapiramo nego da nastavljamo po loodilu
cak i kada intuitivno osetimo da nam treba terapija pa istu primenimo, i to je plus, + kao vrata! :)

- - - - - - - - - -

obozavam da se slikam
25 puta na dan
u kupatilu
zayebane poze
pogled ispod obrva
pucenje
ja za ruckom
ja za vecerom
ja sa zenom
ja sa decom
ja sa muzem