Fenomen nasilja

nepostojanje nečega se ne dokazuje nego postojanje,dakle na onome ko tvrdi da nešto postoji je teret dokazivanja

Gluposti;
Vakuum npr. je dokaz da nema vazduha u sudu.
kao sto lako mozes dokazati da nemas prebijene pare u dzepu, tako dokazi i svoje tvrdjenje.Ako mozes, ..al ne mozes , jer nisi ni poznavalac,niti si u pravu.
Tvoja tvrdnja se bazira na lakomislenim pretpostavkama.

PS: Ono sto ne postoji, nema imena.

Poslednja izmena:
Pa sta onda palamudis;

pa ''postoji'' je jako širok pojam,nisam ni rekao da ''pravda'' apsolutno i nikako nigde ne postoji,dakako da postoji ali isključivo kao apstraktan izmišljen pojam koji ne postoji u stvarnom objektivnom svetu,ko npr deda mraz,ljubav,moral,čast,ždelč (reč koju sam upravo izmislio) itd itd

Kao i svi, jednom ćeš morati i ti da prerasteš stadijum negacije, valjda ?
ne

A da ćemo crći - crći ćemo, pa šta?
pa ništa,samo kaem da je netačno to što si rekla,da smo ovde da biramo..put neki il tako neka glupost zaboravio sam,nego smo ovde da crknemo,to je činjenica,te sam te samo ispravio,nema ljutiš :*

Ičigo traži moć šinigamija za rat protiv Ajzenovih arankara, ali Saske Ajzen prelazi u hekomundo. Hogjoku ostaje kod Rukye. Saske gubi od Ičiga.
el viš koko si pokvaren a predstavljaš se kao neki prosvećeni dobrica :dash: na tvoju žalost odgledo sam blič pre skoro 10 dina tkd.. .i.

zapitajte se jeste li sposobni za nasilje? ili se nadate da će vas sistem zaštiti ili živite život mekušca koji izbegava konflikte i povlači se?
pojedinca koji je spreman na nasilje kako ne bi postao žrtva, visoko vrednujem i to smatram vrlinom. ali bitna je samokontrola.
mislim da bih mogao da ubijem usled mržnje ili u naletu besa onog koji me nečim vitalno ugrožava.

Poslednja izmena:
Ne treba nasilje uraditi "u naletu besa" nego racionalno, bistrog uma odbraniti se od napada.

da, mada bes daje dodatni boost, ujedinjuje snage u meni

one školarce nesrećnike koje je brejvik pobio na gomili, sistematski su najpre hendikepirali u školama da zablokiraju svoju agresivnost, to je taj produkt feminizacije školstva koji mušku decu pretvara u idiote umesto u ratnike. i onda dok je sistem odregovao na telefonske pozive za pomoć sa ostrva, tj. dok su tih par policajaca našli čamac i upalili ga, ovaj ih je sve izrešetao. jer tako ih uče - prijavi nasilje. i to je čitava lekcija - šta raditi kada stvari krenu po zlu.
brejvik je čak rekao da mnogi nisu znali ni da beže, bili su totalno paralisani, kao ovce pred klanje....

el viš koko si pokvaren a predstavljaš se kao neki prosvećeni dobrica :dash:

Sousukeovo forumsko delovanje me neodoljivo podsetilo na ovo:

„A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u svom oku ne osećaš? Ili kako možeš reći bratu svom: Brate! Stani da izvadim trun koji je u oku tvom, kad sam ne vidiš brvna u svom oku? Licemere! Izvadi najpre brvno iz oka svog, pa ćeš onda videti izvaditi trun iz oka brata svog.“

Jedna od stvari koje naš svet teško shvata i još teže prihvata je da na Zapadu postoji nulta tolerancija prema nasilju.

Pokazivanje sile nad nekim jednostavno nije na ceni i izaziva gnušanje i odbacivanje.

Nije to kao na Balkanu, recimo, tuku ti dete u školi, a učitelj kaže "Pa šta, deca su to, tuku se, i vi ste se tukli kad ste bili u tim godinama."
Ili, muž tuče ženu a komšiluk se naslađuje: "Ako, zaslužila je. Kurveština. Sama ga je i birala."
Ili, makljaža na stadionu, a komentari su: "Mladi su, vole da se dokazuju."
Ili, nekog homosa prebiju na ulici nepoznati mladići a prolaznici odobravaju: "Sve njih treba tako."
Ili, stigne izveštaj o ratnim krvoprolićima na svega stotinak kilometara od Beograda, a ljudi sležu ramenima, "Pa rat je to, mora da se gine."

Na Zapadu je drugačije, ljudi su naučeni da se protive svakom nasilju, bilo da je nad njima ili nad drugima.

/COPY/

Imam neki utisak, da je tvoja Venecuela u Donjoj Babusnici i da ti informacije stizu peske iz Beca.
Tacnije, jedino tako moze da se razume ovo sto si napisao ili nas jednostavno zajebavas.

Dakle, nasilje to je nesto sto se upotrebljava kada prevara ne prodje ili kada prostodusni ljudi shvataju pravdu na svoj nacin, a neka budaletina ih ubedjuje u drugo.
Kao ti nas sada da u Becu ima bolji rostilj nego u Leskovcu.

posto si iz ovih krajeva onda znas pouzdano da ljudi i nocu mogu da setaju bilo kojim krajem i da ih niko ne napada, dok recimo u vecem delu Karakasa ne smes ni danju da prodjes.

- - - - - - - - - -

Nemoguce da ti je ostalo jos proslogodisnje dudovace,

ovi tripovi bas lice na to sedenje ispod duda i lokanje dudovace i

citanje proslogodisnjih Beckih novina.

Back