fenomen kukanja

E, a ima i viši level kukača: kad ti kaže blago tebi :lol:

To su oni bogati a jadni, požali se koliko ga košta izdržavanje kola i vikendice, koliko je bilo vruće na moru i slično, i onda ti kaže - ma, blago tebi, ti si pametan, ne pomeraš se s mesta, ne opterećuješ se materijalnim ahahah

Па то ти причам - знају да твоје дете има двојку из математике а жале ти се што је њихово добило само 4+.

Идиоти.

А најбоље ми је оно - Благо теби, ти не радиш... Pogledajte prilog 497869

Па реко' - Дај отказ јбт. То се бар лако решава.

Poslednja izmena:
to sa otkazom nije jednostvano uopšte i na neki način je mobing ili preživljavanje ili nesporazum

ako daš otkaz treba da nađeš novi posao
:confused:

pa stvar je u tome što kukač nema pravog slušaoca valjda pa se onda obrati gde ima? :think:
da li bi vam bilo krivo da kukač prestane da kuka

Ne smeta mi ako neko iznese svoja trenutna osecanja, misli...dobro je nevolju podeliti sa nekim (covek ne moze svo breme nositi sam).. mozda se na situaciju krene gledati iz drugog ugla.....ali je pozeljno da se stanje revalorizuje i pronadje nacin za prevazilazenje, inace se sve svodi na gubljenje dragocene energije i dublje ukopavanje...
E, sad...posle svakojakih zbivanja odlucila sam da ne slusam vise nikog, a svoje retke kuknjave nemam nameru ni sa kim da delim.. jer ljudi su sebicna bica (svaka cast izuzecima)...na ponudjen prst kidaju ruku, a svojim delima ne zasluzuju ni crno ispod nokta..

Meni saveti ne smetaju, sve dok se uljudno saopstavaju i odraz su brige i iskrene zainteresovanosti za necije dobro...ok mi je da saslusam, posebno ako je taj neko proziveo odredjenu situaciju kroz koju i sama prolazim...mozda naucim nesto, pa cak i primenim...
Dok mi smetaju predrasude, osude, pametovanja, onaj stav kad ljudi misle da su sami zasluzni za dobro koje trenutno prozivljavaju i da su zbog toga iznad drugih,...

Za kukanje moze da postoji vise razloga. Opste je poznata izreka da oni sto imaju najvise para najvise i kukaju. Oni kukaju ne da bi im neko dao jos para, vec da im neko ne bi oteo pare koje imaju. S tim u vezi, postoje ljudi koji na ulici deluju sasvim obicno, non stop kukaju kako nemaju, a kad im udjes u stan raspametis se. Vremenom se nauci kukati. Slican princip pojedinci primenjuju na poslu. Non stop kukaju i zale se na sve i svasta i onda takve jednostavno zaobidjes i natovaris posao na ledja onima sto ne kukaju, cute, trpe i rade. Na kraju svi dobiju platu. Kukanje je stil zivota i obicno sluzi za izbegavanje necega.

Oni koji su navikli da dobiju sve u zivotu pocnu vrlo rano da kukaju, jer ih je neko tako naucio ili su sami naucili da taj princip prolazi. Oni koji stvaraju ne kukaju, ili kukaju kad bas realno gori. Treba samo proceniti sta je razlog kukanja.

Da prijavim jedan zenski egzemplar koji po ceo dan ide kroz sobu I kuka Ooo Bozee, uzdise I kuka a da ni sama nije nachisto zasto to radi. To vam je tip koji glumi zrtvu. Chak i kad je sve idealno,zakukace da je boli glava samo da skrene paznju na sebe. Trudicu se da shto pre pobegnem od nje.

Zakljucio sam da kukanje praktikuju u detinjstvu prezasticene osobe, posebno jedinci. Kad mi zakukaju bez znacajnog razloga, dodje mi da ih shutnem u dupe.

ja sam otvorila temu na porodici o prezasticenoj deci
i mislim da je to problem jer ih u startu kljukaju ubeđenjem da su jedino oni u pravu i svako ko postupi suprotno od njih im (možda) želi zlo ili ih rasplače, pa je onda drugi kriv jer ih je rasplakao itd...
logično je da takva osoba izraste u nesposobnog kukavca koji ponavlja mantru neuklapanja u okolinu iz dana u dan; naravno, drugi su krivi...

ako je slicna tema bila , molim lepo , gasi ....

elem , uzmite nekakvu skalu od 1 do 5 npr i recite koliko na vase zivce utice kad vam neko kroz razgovor konstantno kuka ?

u nasem drustvu , kukanje je postalo deo tradicije , kulture , obicaja , stegnuti kojekakvim nevoljama sa kojima zivimo , mi kukamo , kratkorocno uspevajuci da zbacimo dusevne balaste , da prebacimo svakodnevne , akutne a i hronicne tegobe u tudje dvoriste ...... znajuci , vrlo dobro , da samo bacamo bumerang..... ali dobro , sta god, porcija kukanja uz kaficu , pivo ... porcija kukanja umesto dorucka rucka i vecere......

koliko samo crpimo tudju paznju , fokus i energiju kako bismo zadovoljili tu suludu potrebu da olaksamo sebi.... naivno ili namerno ?

niste psihijatar , niste psiohoterapeut , niste strucni da sagledate kompetentno i kroz struku, tudje mentalno-dusevne probelem i da ih lecite , to niste vi .....

medjutim , ta posast koja se ukorenila je postala sastavni deo minuta, casa dana godine i zivota .... kuka se iz hobija , kuka se iz dosade, kuka se iz rutine , kuka se iz prkosa , kukamo jer nemamo sta drugo da radimo ,pricamo, samo kukamo kroz razne uvijene varijatete i kombinacije stavova, misljenja , samo se cedimo ko kukavni loj otrovni....

kako se postavljate prema ljudima koji vam kukaju iz obicaja ? iz standarda ponasanja i komunikacije .....

bzv ti je ovo kukanje

moja mama je na primer klasična kukačica
evo već minimum 20 godina kuka na posao, na porodicu, na ljude, samo je nezadovoljna, odgajala me je u duhu nezadovoljstva, pa i ja ponekad zakmečim, s obzirom da sam pola njena, pola tatina, sve u svemu jadno, vrlo jadno

ne znm dal je gore kukanje ili biti u pubertetu, ni jednim ni drugim ne valja ništa

Back